0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2013, 15:28

Ta veseli dan ali ko se formatira računalnik...

Sem edini, ki že po letu in pol formatira računalnik?

PS: Mac users not welcomed here :)
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Avg 2013, 15:48

tudi sam se spravljam že dalj časa... ampak ta dan še ni prišel biggrin
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2013, 16:01

Meni to ni več kakšen velik podvig, ker sem naredil sledeče:

1. Vso elektronsko pošto mi sedaj uporablja Gmail, tako da backup tega odpade
2. Na trdem disku imam dve particiji. Na eni imam sistemske datoteke, na drugi pa Windows Knjižnico (Dokumenti, Slike, Prenosi, ...)
3. Uporabljam Chrome, ki je sinhroniziran z mojim Gmail računom, kjer so tudi shranjeni vsi podatki (Bookmarks, ...)
4. Windows 7 se inštalira v cca 30 minutah
 0   

porkoja @porkoja 29. Avg 2013, 16:23

Kaj pa ostalo programje?
Sam sicer formatiram računalnik v res skrajni sili, ker v kolikor imam kakšen problem, ga skušam locirati in odpraviti, v primeru slabše odzivnosti OS-a, pa se poslužim raznoraznih defragmetacijskih, clean-up in tune-up orodij in je potem boljše.

Kar se mi zdi pa največji problem pri mogočem formatu, je to, da se pozabi na raznorazne shranjene profile ostalih programov (npr. Lightroom profili, Photoshop akcije, raznorazni FTP programi in shranjeni podatki za dostope...).

Recimo tipična banalnost, ki sem jo slabo predvidil, je bila ob prehodu iz XP na Win7 in sem pozabil shraniti prednastavljene profile iz Photoshop pluginov kot so Portraiture, Viveza ipd. In to ravno med delom, ko bi moral na Win7 nadaljevati z precej barvno zmanipulirano obdelavo fotografij, ki sem jih začel še na XP-jih. In tako sem z obdelavo moral začeti znova, da so bile vse fotografije v seriji enake.

Sicer pa se na enem računalniku poslužujem uporabe programa Deep Freeze, to je podobna zadeva kot "nekoč" (obstajajo še vedno, vendar se ne uporabljajo tako masovno) Radix kartic. Zadeva deluje tako, da računalnik na disk kjer je OS, ne shrani nobene spremembe. V moji praksi se je to izkazalo tako dobro, da ta računalnik z XP-ji deluje enako kvalitetno od takrat, ko sem sistem naložil. Tudi tako se da prelisičiti odzivnost OS-a in preprečiti usihanje njegove moči in odzivnosti. smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2013, 17:09

Meni s časom ne uspe spraviti v enako formo, tudi če uporabim ccleaner in razne tune-up orodja. Defragment pa se že tako ali tako avtomatsko izvršuje v ozadju.

Razna gesla pa imam shranjena v keepasu, ki pa je tudi locirana na drugi particiji.
 0   

ogabe @ogabe 29. Avg 2013, 19:55

Lucifix je napisal/a:
PS: Mac users not welcomed here smile

Zakaj pa ne? Ker Maca kao ni treba? No jaz ga vseeno pa enako kot Windowsi laufa neprimerno boljse potem. grin
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Avg 2013, 20:14

Napisal sem, ker sem bil mnenja, da se bodo oglasili mac uporabniki in povedali, da je to "problem" samo pri uporabnikih PCjev smile
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 30. Avg 2013, 07:12

Odkar imam na Win mašini SSD ne vem kaj je formatiranje in BSOD. Da o splošni pohitritvi ne govorim. Sicer si pa pomagam z ninite.com. Prihrani kar nekaj časa. Maili so na gmailu, podatki na drugih diskih. Ostali SW (Office, Adobe CC) pa potem na roke, ni druge.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Sep 2013, 10:19

Formatiral C:, naredil backup na sekundarni trdi disk, sedaj pa ugotovim, da se mi je ta disk skoraj čisto sesul. Scandisk čisto zmrzne, HD Tune najde polno errorjev...

Ima kdo kakšno rešitev, da bi ga mogoče rešil, preden ga dam formatirat? Gor pa imam še kar nekaj podatkov, ki jih ne smem izbrisat.

Popravek:
chkdsk /f - rešil zadevo smile
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 1. Sep 2013, 20:07

V Hrastniku je neka firma, ki se ukvarja z reševanjem podatkov (pogooglaj, ne vem na pamet). Pregled je brezplačen - nakar ti ocenijo stroške reševanja in ti javijo kako in kaj.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 10. Okt 2013, 07:25

Malo pozno... sem ga dal na format in poslal na servis. Važno, da mi je uspelo rešiti večino pomembnih podatkov.

Nauk zgodbe: imej vsaj 3 različne backupe - HDD 1, 2. HDD 2, Cloud storage smile
 0   

Srečko @sreckoo 10. Okt 2013, 11:36

Jst imam WD zunanji "disk" z dvema diskoma ki sta v mirroju in se mi je zgodilo, da je en že crknu. Potem imam pa še tole zadevo http://www.crashplan.com, ki je brezplačna, če seveda ne rabiš nobenih naprednih zadev, ker je povem zadosti za normalno uporabo. Zadeva se inštalira na dveh računalnikih na različnih lokacijah (si nardiš račun) in potem ti samodejno vsak dan dela incrementalni backup na oddaljeno lokacijo. Na nek način je to kot cloud varjanta, samo da gre na drugi strani za PC kakega kolega ali pa staršev (pa še port forward na routerju mora bit naštiman, da se najdeta). Praktično ne stane nič v primerjavi z oblakom (sploh če backupiraš 200GB npr.) Definitivno vredno ogleda.
 0   

Janez Gorenjski @majkeljanuar 13. Jun 2014, 13:09

Jaz imam jasno zunanji disk WD 4 TB, potem dam še na NAS, precej pa se hrani tudi na dropboxu do tiste brezplačne količine. Drugače pa imajo tudi ostalo ponudbo res izjemno ugodno, tako da če bo treba, še dokupim. Mislim, da je dovolj back up-ov, nikoli pa ne veš, kateri crkne. Srečko, tvoja verzija je super, samo še vedno morajo biti mašine prižgane, kar zna biti v kakšnih pisarnah poleti nemogoče, če ne želiš, da vse crkne zaradi pregrevanja.
 0   

Miran Kos @tealc 18. Jul 2014, 12:52

Lucifix je napisal/a:
Malo pozno... sem ga dal na format in poslal na servis. Važno, da mi je uspelo rešiti večino pomembnih podatkov.

Nauk zgodbe: imej vsaj 3 različne backupe - HDD 1, 2. HDD 2, Cloud storage smile


Tole je kar dober nauk in tudi nasvet... Jaz se pravkar tepem po glavi her mi je kakšen mesec nazaj šlo 100Gb rakom žvižgat biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati