0   

Sandokan @Sandokan 7. Apr 2014, 19:23

Pozdravljeni,

prodal sem Canon 430ex speedlite, zdaj pa rabim nekaj novega.

Kaj pravite na MeiKe MK-580 Speedlite. Bo dobra zamenjava? Naj bi bila kopija Canonove 580ke.
Ali bo zgrešen nakup? Je pa nova, a vseeno za 50 evrov cenejša, kot sem dobil za staro 430ex.

Ima kdo kakšne izkušnje?

lp, Emil
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 8. Apr 2014, 17:29

Emil zdravo!

jaz osebno ne bi šel z originala na kopije...
Res je da je toliko ceneje ampak ti bo pa toliko večkrat zgrešila osvetlitev...
Sam imam par 580EX II bliskavic in lahko rečem, da so fenomenalne in resnično zanesljive.
Imam pa tudi metz 50 af-1 občasno za kakšen backlit ali osvetlevanje ozadja, s to bliskavico sem tudi že delal na poroki in ostalih dogodkih kot primaren fleš... Zato ti lahko s prve roke povem da eTTL občasno rad zgreši pri teh kopijah...

Drugače dela bliskavica vse normalno in ok.

Na tvojem mestu bi investiral malo več za 580ex če imaš možnost in ti sigurno ne bo žal...

lp
 0   

Sandokan @Sandokan 8. Apr 2014, 18:06

Matic, hvala za informacije,
sem pa danes zvedel, da lahko točno ta model bliskavice dobim za čez vikend in jo sprobam.
Upam, da bo dva dni dovolj, da preverim njeno zanesljivost.

lp
Emil
 0   

porkoja @porkoja 8. Apr 2014, 21:41

Jaz sem imel nekaj časa na sposoji MK-580 in ga ne bi hotel imeti, me ta fleš ni prepričal.
Kvečjemu ga lahko primerjaš s Canonovo 430EX in nemogoče ga je postaviti ob bok 580EX. Oziroma tako je: po obliki, postavitvi gumbov itd. je fleš zelo enak originalni 580EX. Vendar zgradba, kvaliteta funkcij, moč bliska, zanesljivost delovanja, dodatne funkcije ipd. pa se ne morejo primerjati. Je pa MK-580 vendar boljša od 430EX. S to razliko, da pač ne omogoča HiSpeed Sync (kar lahko pride zelo prav). Tako, ker je nekje vmes med 430EX in 580EX, bi primerjal z Yongnuo YN-565EX. Ta me je precej bolj prepričal, da sem namesto MeiKe vzel Yongnuo.
Je pa tako kot je Matic omenil; kadar delaš neko resnejšo zadevo kjer zaporedni ali dolgo trajajoči kiksi ogrozijo posel, spoznaš, da se ni pametno zanašati na kopije. Original nudi zanesljivost. S Canon 430EX in 580EX lahko rečem, da sem oddelal veliko dogodkov in nikoli me fleši niso izneverili. Sem pa vzel na poroko, maturantski ples in neko srečanje samo Yongnuo fleš in na vseh treh dogodkih sem imel scene z njim: nepravilna osvetlitev, pregrevanje in nedelovanje, prekinjanje kontakta v saneh. Nikoli več. Kopije rad uporabljam, še sploh kot off-camera fleše in, ker mi jih ni škoda v primeru uničenja. Ampak za resno delo prisegam samo na originale.
Poleg tega je s prihodom fleša 600RX, cena 580-kam močno padla in rabljene se najdejo že za manj kot 250 evrov. Kar se mi zdi super cena glede na kvaliteto.
No ja, stestiraj in boš videl kje si in kakšne so potrebe ter pričakovanja.
Srečno!
 0   

Sandokan @Sandokan 14. Apr 2014, 09:36

Tako, dva dni testiranja MeiKe MK-580 Speedlite je za mano in moram povedati, da bliskavica ni 100% zanesljiva. Ko je bila na fotoaparatu je zatajila na 3 fotkah. Blisk se je sprožil, vendar verjetno prepozno, saj je bila slika čisto temna. Sem potem še enkrat probal, pa je bilo spet v redu. Če bi slikal kak pomemben dogodek in bi se to zgodilo, bi bile težave, ampak ker slikam 95% za hobi, me to ne moti preveč. Ko sem pa bliskavico dal na slave in prožil daljinsko, je delovala odlično. Tudi ko sem na aparatu nastavil vrednost f4 ali f22 je pravilno izbrala moč biska in objekt osvetlila pravilno.
Z makro fotkanjem tudi ni bilo težav, saj sem slikal v Manual načinu in sem z močjo bliska na 1/8 tudi bil zadovoljen, saj je 430ex rabila 1/4 ali celo 1/2 moči za enako močno osvetlitev. Tako da je za bližinske posnetke odlična.
Po cca. 300 fotkah sem prišel do zaključka, da je za amatersko rabo oz. zame odlična, cena je pa itak samo malo več kot 100 evrov, pa še 12 mesečno garancijo ima.

lp, Emil


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati