0   

Ratter @Ratter 3. Dec 2014, 12:48

Pa sence malo zablurat z blur tool,ker imajo nagravžno šuma.
Blur tool imaš na levi strani v menijih.
Lahko pa pogledaš tudi na Youtube.
Saj si fotografiral na ISO100 ?
Takšne fotke moraš škljocat na najmanjši možni ISO,ki je na fotoapratu.
 0   

stm @stm 4. Dec 2014, 08:29

Za tvoje luči je treba najprej naštimat white balance na fotoaparatu - 3200K. Potem ne rabiš fotošopa. Če je previsok ISO, lahko delaš s stojalom.
Ker imaš majhne stvari za fotkat, lahko uporabljaš tudi naravno svetlobo (v tem vremenu bolj težko). Postaviš škatlo ob oknu in se igraš z odbojniki (stiropor, bel papir in podobno).
 0   

Arheo @Arheo 6. Dec 2014, 21:23

s stojalom delam. in iso imam mislim da na avtomatsko.

sam sploh ne opazim kakšnih senc, blur tool sem gledal nekaj po yt in mislim da bi bilo najbolje za sence tam dati na whiten al kako že piše? ali se motim?

Ko bom spet slikal bom dal iso na najmanj kar je možno. Tista ostrina me malo za... ker ne vem kdaj je prav nastavljena. nimam tistega občutka al kako bi rekel.
 0   

tmt @tmt 7. Dec 2014, 13:43

Tako ja, ISO na 100, če želiš večjo globinsko ostrino bolj zapri zaslonko (dolgi osvetlitven čas tako ni pomemben, če fotografiraš s stojala), za belino pa poglej po navodilih aparata, (so zagotovo tudi na netu), kako se ročno nastavi white balance. Ratter je sicer mojster photoshopa in res dostikrat postreže s koristnimi nasveti, vendar pri tovrstnih posnetkih se lahko photoshopu v celoti izogneš s pravilno nastavitvijo pri fotografiranju. Način pravilne ekspozicije je lažji, boljši in hitrejši kot naknadna celotna obdelava, seveda pa se lahko malenkosti naknadno koregirajo, če ti kaj ni všeč.
 0   

Arheo @Arheo 23. Jan 2015, 17:54

Po dolgem času sem spet dobil računalnik...
Nekako mi uspeva dobiti bolj belo ozadje, ne pa čisto.
Kje pa lahko zapiraš zaslonko?
ISO imam na najmanj (80)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati