0   

cherry @cherry 17. Mar 2015, 12:18

Pozdravljeni, soočam se z težavo ki upam da mi jo boste pomagali rešiti. Rabim fotoaparat, ki bo omogočal slikanje in upravljanje le tega preko osebnega računalnika(usb kabel). Vem da to funkcijo omogočajo določeni dslr fotoaparati, sam pa bi si želel imeti kompaktnega saj pri dslr ni mogoča daljinska nastavitev zoom objektiva. Vsakega nasveta bom vesel, saj mi že malo teče voda v grlo. Do sedaj sem uporabljal canon powershot S3is ki je vse to omogočal že z vključeno programsko opremo. Že v naprej se vsem zahvaljujem za nasvete.
 0   

Ratter @Ratter 17. Mar 2015, 19:45

Verjetno hočeš nekaj v tem smislu.
Malo še poglej na Youtube.Se stalno kaj najde.

https://www.youtube.com/watch?v=gvrWJJjbjGc
 0   

Aleš @lial 18. Mar 2015, 07:54

Večina Sony aparatov mlajših od 3 let ima wi-fi in možnost uporabe daljinskega upravljanja preko pametnega telefona ali tablice (android verzije vsaj 4 ali več).
Torej sliko imaš na telefonu, komande za zumiranje in klik.
 0   

cherry @cherry 18. Mar 2015, 09:50

Ratter, hvala za link, od sony zadevo sem že gledal samo kakor mi je razumljivo program podpira samo fotoaparate pri katerih je objektiv ročno nastavljiv. Druga težava pa je da mislim da program ne omogoča pogleda slike na ekranu računalnika. Če se motim in imaš drugačne informacije o tem jih bom zelo vesel.

Aleš, vem da novejši fotoaparati omogočajo wi-fi povezave. Žal za mojo uporabo to ne pride v poštev. Vseeno pa hvala za trud.
 0   

mako66 @mako66 18. Mar 2015, 19:07

Kaj pa fotkaš, da rabiš na daljavo tudi zoomiranje objektiva?
DSLR sistemi kolikor vem, ne omogočajo te opcije, lahko pa se tudi motim.
Sam za fotkanje z Canonom uporabljam program Smart shooter ali DSLR Remote PRo, a nobeden ne omogoča zoom objektiva na daljavo, vse ostalo pa.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati