0   

Andrej Marega @andmar 1. Jul 2015, 19:24

Pozdravljeni, pišem ker vas prosim za mnenja oziroma nasvete.

Odločam se za nakup novega fotoaparata, ni moj prvi in niti zadnji upam, moj zadnji je bil Canon, s katerim pa nisem bil najbolj zadovoljen, sicer pa ga zamenjujem po 5 letih. Prosim vas za nasvet, izmed množice sem izbral dva modela, to sta Sony dsc-hx400v in Panasonic dmc-fz200. Prvi je novejši in me je navdušil z vsemi dodatki (wi-fi, gps...), ki jih ponuja poleg kakovosti samih fotografij, drugi pa čeprav starejši model zaradi same kakovosti optike z močnejšo svetlobno močjo in z hitrostjo.

Sem popoln amater, poigram se tudi z ročnimi nastavitvami, fotoapart uporabljam za družinske slike, za slikanje izletov, dopustov, rojstnih dne, živali.... sem pa tudi motorist, zato je po velikosti to zgornja meja, velikokrat pa grem tudi pogledat kakšno avto ali moto dirko in predvsem takrat si želim zadovoljivo kakovost fotografije in videa in seveda hitrost, pač ne pričakujem profi slike, da se razumemo, želim si le spodobnih fotografij.

Zato vas naprošam za prijaznost če bi mi lahko dali kakšen nasvet glede končne odločitve, oziroma po vašem mnenju kateri ima boljšo kakovost fotografij. Lahko pa predlagate tudi kaki drugi model, kateri se vam zdi dober, sem dovzeten za predloge.

Hvala vsem


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati