0   

Bla Bla @njami 4. Feb 2016, 20:48

Pozdravljeni!

Najprej bi rad omenil da sem v fotografiji čisti začetnik oz. še to ne in da se ne spoznam na fotoaparate kakršen je ta.

Problem je sledeč: punca ima Nikon D60 fotoaparat z objektivom AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 G II ED ki ji je padel na tla, kriv je maček ki se je motal po omari heh.

Pri objektivu je počila plastika na delu kateri se zaskoči na fotoaparat. Košček sem probal nazaj zalimati z sekundnim lepilom in lahko objektiv normalno zaskočim na fotoaparat vendar je problem da fotoaparat noče slikati če imam priklopljen autofocus saj vedno poskuša fokusirati. Poleg tega če gledam objekt skozi "kukalo" kakorkoli se že reče stvari je slika precej temna, tudi na displayu mi napiše "subject is too dark" pa čeprav je objekt pod lučjo.

Zanima me ali se da kako popraviti objektiv? oz. vsaj upam da je problem le v objektivu..
 0   

Primoz @primzi 7. Feb 2016, 20:01

Ocitno se je zaslonka zaskocila na objektivu.
Lepljenje bajoneta s sekundnim lepilu tudi ni najboljse.

tudi ce je samo objektiv pokvarjen bo popravilo vec kot je aparat vreden

( https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/nikon-d60-dslr-kamera-af-s-nikkor-48-55-mm1-1-3-5-5-6g/422038316-245-6828 )

Svetujem ti da gres s fotoaparatom v trgovino kjer imajo nikonove objektive in vidis ce deluje sploh ohisje z drugimi objektivi, drugace je treba kupiti nov aparat.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati