0   

zoki61 @zoki61 31. Jul 2004, 19:33

Ja Lucifix zanimiv predlog s tvoje strani. A kot prvi korak, daj napravimo že nekaj - ne samo govorit! Luc povedal si da uvajaš 24 urno anonimnost! Kdaj bo to?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jul 2004, 22:15

V roku 24 ur grin hehe stvar je že skoraj narejena, vendar manjka samo še ena funkcija. Jutri upam da bo že v teku v galeriji.
 0   

odi7850 @odi7850 31. Jul 2004, 22:59

Pohvalno, stvari se pomikajo naprej, seveda v dobro in v upanju, da bodo ideje obrodile sadove......


Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jul 2004, 23:02

Stvari bi tekle mnogo hitreje, če bi nam pomagal kakšen PHP mojster. Tako pa moram tu pa tam spraševati po netu, kako se to in ono naredi, ter čakam odgovore, če prej sam ne ugotovim. cry
 0   

odi7850 @odi7850 1. Avg 2004, 01:28

Rade volje bi pomagal, samo sem zal premalo doma v PHP-ju.......

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Avg 2004, 10:13

No pa smo poštimal, da je avtor skrit 24 ur - tudi če doda komentar na svojo fotografijo biggrin
 0   

Bojan Fatur @drbojan 1. Avg 2004, 10:24

Tole bo pa zanimivo biggrin
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Avg 2004, 10:27

Yup hehehe :twisted:

Bomo naredili testno vožnjo, da vidimo kako se bo to odneslo. Se mi pa zdi čisto vse drugače, sploh ne moreš recimo preverit kakšne fotografije je avtor že dodal ipd.

Jah nč... vse bo dosti bolj neprestransko, kar pa je še najboljš smile
 0   

rado @rado 1. Avg 2004, 10:54

Luc na domači strani je še zmeraj možno videt avtorja, če daš miškin kurzor na sliko.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Avg 2004, 11:08

rado je napisal/a:
Luc na domači strani je še zmeraj možno videt avtorja, če daš miškin kurzor na sliko.


a misliš na www.slo-foto.net strani?
 0   

rado @rado 1. Avg 2004, 11:13

Ja na thumbih, ki so tam za tiste zadnje objavljene.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Avg 2004, 11:14

Že popravljeno, hvala za opozorilo grin
 0   

rado @rado 1. Avg 2004, 11:19

:oops:
 0   

dushan @dushan 4. Avg 2004, 10:05

Po nekaj dneh sem pogledal na Slo-foto.net in opazil, da je uvedena novost, da so pri novih fotografijah avtorji skriti. Takoj mi je bilo jasno in logično zakaj to, in zdi se mi zelo v redu, vendar pa je začetno odobravanje hitro minilo, saj, ko sem odprl nekaj ocenjenih fotografij, sem videl, da so vse v okvirju označene oziroma podpisane z imeni avtorjev. To pa seveda ni korektno in je v posmeh uvedenemu načinu objavljanja novih fotografij s skritim avtorjem. Pričakoval sem, da je na forumu tekla razprava na to temo in vidim, da je bilo kar precej govora o tem, nimam pa časa, da bi pregledal komentarje. Ta ideja, da so nove fotografije anonimne, je res dobra, vendar Luc, tu bo treba nekaj ukrepati, da bo anonimnost resnična. Tisti pa, ki se podpišejo na okvir in tako zaobidejo anonimnost, pa naj se zamislijo nad svojim početjem. Posebno pa naj se zamislijo še vsi tisti, ki pa po takih kriterijih ocenjujejo.
Pa še to, moralo bi biti tako, da tudi iz naslova ne bi razbrali, kdo je avtor, prav tako pa ne iz opisa ob fotografiji.
Lep pozdrav!
 0   

Anže Miš @magus 4. Avg 2004, 10:14

hja... tukaj pa trcimo ob trdo skalo... tudi jaz sem za anonimnost, res pa je da se tudi jaz sedaj VEDNO podpisujem na (moje) fotografije, saj se avtor edino tako lahko zasciti. Ne pozabite - internet je javni medij.
Mislim pa da je ta anonimnost tako ali tako misljena za tiste ki imajo obcutek da jih ostali ocenjujejo subjektivno. In taksni se na fotografije pac ne bodo podpisali.

LP, Magus
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 4. Avg 2004, 10:26

hmm Magus - jaz se na fotko preproto ne podpisujem zato ker se mi ne da poiskat kako se to naredi v PS ali pa kjerkoli drugje, pa tudi ne vem ali to ravno dobro izpade. Da bi pa to sliko zaščitilo(avtorsko) pa tudi ne verjamem - potem bi moral bit podpis čez celo sliko (slika uničena) - pa še verjetno ne bi pomagalo. Kvečjemu ti podpis zagotovi promocijo (ki ti gre drugače pri 'sposojeni' fotki po zlu biggrin )

Res pa se mi zdi da so bile ene fotke ocenjene subjektivno, v 99 % ocenjene bolje kot bi bile če bi bil avtor skrit.

LP
 0   

pxie @pxie 4. Avg 2004, 10:31

No, no... podpis na okvirju ti pač ne zagotavlja zaščite - vse se da zradirat, a ne? smile Če misliš s tem na pravno zaščito, ti pa tudi nič ne pomaga. In ja, internet je javni medij, ni pa javna last, kar pomeni, da je načeloma vse, za kar ni izrecno navedeno, da je za javno rabo, zaščiteno. Če hošeč svoje fotografije še dodatno "zaščititi", morajo "podpisi" poleg tvojega imena vsebovati še besedo "Copyright" ali "c" v krogu.

Subjektivno ocenjevanje pa je in bo - tudi tu - in nisem ne prvi, ne zadnji, ki je to opazil. Je pa tudi res, da ocena kaj malo šteje pri npr. petih oddanih glasovih... pri petdesetih bi se pa že tudi subjektivnost malo porazgubila. smile
 0   

Anže Miš @magus 4. Avg 2004, 10:44

Za zascito zadostuje tudi c v oklepaju (c) - ki ga jaz vedno nalepim zraven imena. ce ti jo kdo ukrade... in jo objavi bilokje, potem ti lahko ta osebek tozis. In ko pravis da ti to pravno ne pomaga. In kakor jaz vem ti to pravno se kako pomaga, saj je to kot dokazilo da je bil tisti osebek na licu mesta 'opozorjen' da je to avtorsko delo. ...sploh ce to zradira
 0   

pxie @pxie 4. Avg 2004, 11:53

C v oklepaju ne pomaga prav nič, ker ni nikjer zakonsko določen kot krajšava oznake za copyright - je vseeno, če v oklepaj našišeš "žnj"... smile In - pri avtorskih in sorodnih pravicah velja, da mora imeti posameznik/uporabnik dovoljenje za uporabo, ne pa lastnik označeno prepoved uporabe. V realnem svetu je pač tako, da je najboljše poskrbeti za vse... od tod copyright sporočila na netu, kljub temu da pravijo in tudi velja: "there's no public domain". In še, če ti ukradejo in objavijo kakšno fotko, je priporočljivo, da predno koga tožiš, avtorsko zaščitiš še prav to fotko; zaščitiš pri uradni ustanovi, ki je za to pooblaščena, ne tako, da gor napišeš copyright.
 0   

David Vatovec @davidv7 4. Avg 2004, 12:03

Hja, vi ste pa res neki paranoiki (in še samovščečni povrhu vsega)!
A resno mislite, da bi vam kdo "kradel" fotke na tej strani, zakaj bi pa jih uporabil? Dajte no,...

Osebno bi bil počaščen nad "zlorabo" kake mojih fotk, saj je to pohvala avtorju, iz fotke na netu pa lahko naredi kaj 5x7cm povečavo?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati