0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Sep 2003, 13:02

Na nekaterih straneh sem videl par dobrih idej kako dobiti še več komentarjev. Verjamem, da vsi radi objavljamo fotografije, nekateri izmed nas pa jih tudi pokomentiramo. Zaradi tega se mi ne zdi pravično, da tisti, ki so napisali kar nekaj komentarjev, da nimajo kakšnih prioritet kot tisti, ki so objavili že nekaj fotk, nič pa pokomentirali.

Stvar bi tekla kot nekak emula (več komentiraš več lahko objavljaš). Seveda bi bil tukaj max objavljanja. Žal več kot 3 fotografije dnevno ne morem dovoliti, zaradi prostora na strežniku (sicer pa kera stran pusti objaviti več kot 3 fotke dnevno? ok razen webshots :oops: )

Samo dokončne ideje še nisem dobil. Prav zaradi tega mi dajte kakšen predlog kako in kaj. Jaz bi osebno postavil ranke komentarjev:

recimo če imaš 50 komentarjev lahko objaviš 2 fotki dnevno, nad 100 3 fotke oz. kaj podobnega.

Ima kdo še kakšno idejo?

PS: vem da se nekateri ne boste strinjali s tem, toda če želite slišati za vašo fotografije čim več komentarjev se to sigurno splača.
 0   

Kaktus @Kaktus 1. Sep 2003, 13:25

Po moje je to vredu ideja. Le da bi se zvisal stevilo komentarjev
npr 300 komentarjev - 3 slike na dan, 200 komm.-2 slike/dan, 100 - 1slika/dan. Kar je manj pa recimo slika na 2 dni.
upam da nisem prevec zahteven. Ampak edino tako se bomo bolj raspisali.

Imam pa se eno idejo ...ok sej mogo
e komu ne bo vsec ampak vseeno...
Recimo vsak teden se doloci neko tematiko, npr zuzelke, roze gore ipd, pa vsak lahko odda svojo najljubso in ljudje potem glasujejo za tisto naj naj. In potem je tista fotka recimo cel teden na vrhu, medtem ko poteka naslednja naloga. ...ok, samo ideja.

LP
 0   

rado @rado 1. Sep 2003, 13:33

Ne vem kako bi s temi limiti, tri je čisto dovolj na tujih imaš eno dnevno poskušaj pa raje združit oceno in komentar tako da oceno moraš dat če hočeš dat komentar vendar komentar ni nujen kot je na sigu ali pa photopointsu in da se to potem vidi ocena zraven pa komentar in pa pri vsakem ki pošilja se vidi koliko ima točk ima fotka in koliko točk ima vseh skupaj saj je ocena tudi del komentarja menim pa da če sliko oceniš z 1 ali 2 potem pa je že treba argumentirat zakaj.
 0   

Fish @Fish 1. Sep 2003, 15:28

Men je tud u redu ideja, sam mam občutek da bi folk pisu komentarje zud takrat k nimajo nč pametnega za povedat. Pa men se zdi ta limit k je zdej že čez glavo (premal slikam smile )
Še ena varianta bi bla, da fotke zbrišeš iz strežnika po določenem času (14 dni / 1 mesec / kokrkol že). Pol pa lahko obdržiš na strežniku samo najbolje ocenjene al pa kej tazga.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Sep 2003, 15:41

Kaj pa ena bolj bendih varjant... vsak uporabnik lahko doda max xx fotk?
 0   

M @M 1. Sep 2003, 18:39

Meni se ne zdi potrebno da bi vsak dan po tri nove fotke dodajal vsak, mogoce je boljsa ideja kot je na photopointsih, 5 v 5 dneh, kdaj pa je vseeno (Torej lahko recemo 5 v 3. dneh)
Glede komentarjev pa takole:

5 komentarjev --- lahko dodas 1 sliko
10 komentarjev --- lahko dodas 3
20komentarjev --- lahko dodas 7
50komentarjev --- lahko dodas 15
100komentarjev --- lahko dodas 25
200komentarjev --- lahko dodas 100 in tako naprej,

lahko tudi manj strozji rezim. AMpak vsak ki pricakuje da mu ostali komentirajo fotko naj tudi sam komentira ostale.
Zazeljeno je da bi bili kometraji daljsi kot " Super" ali "Noro" in "Res dobro"

Vsaj zagovarjaj zakaj!

Recimo "Super! Barve so mi resnicno vsec" ali pa "Tako norega zornega kota pa se ne!"

Nekaj od mene

M smile
 0   

EMET @EMET 3. Sep 2003, 09:21

Kaj pa kombinacija komentarji-članki-novice-datoteke-recenzije ???
 0   

rado @rado 3. Sep 2003, 12:44

Mislim da ne bi smeli mešat vsega skupaj naj foto ostane foto.
Sicer pa meni ocena pove dovolj in se ne čutim poklicanega da bom nekomu solil pamet to bi lahko tako to pa tako saj tudi sam ne naredim vsega dobro lahko komentiram neke očitne napake ne mislim pa se spuščat v detalje ker jim nisem dorasel kot večina nas tako da če dam oceno 5 s tem mislim da je dovršena 4 je odlična z malenkstnimi napakami 3 zelo dobra 2 sprejemljiva vendar slaba 1 pa pomeni da katastrofa in pri ocenah 1 in 2 mislim da bi bilo potrebno napisat zakaj jo je ocenjevalec tako ocenil če pa da 5 pa je s tem povedal vse.
 0   

EMET @EMET 3. Sep 2003, 12:49

Sej tako (po moje) tudi sedaj teče ... sam namreč ne vem, da bi komu kdaj dal 1 ... (zakaj potlačiti folk??)
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 3. Sep 2003, 12:54

Lahko bi kje napisali kakšno legendo kaj približno kere ocene pomenijo:

5 - odlično, fotografija brez napak
4 - ...
3 - ...
2 - ...
1 - ...
 0   

rado @rado 6. Sep 2003, 14:37

Luc kaj ne moreš tega združit da šele ko oceniš potem lahko daš comentar ki pa ni nujen in da se vidi kdo je dal oceno in pa točke ki jih ima za fotke skupaj ocenjevalec potem pa možnost repleya obeh lastnika fotke in ocenjevalca
nekako takole:


ocenjevalec
ocena in njeg. točke comentar
5 fifi (440) blablabla
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 6. Sep 2003, 17:58

Ne razumem zakaj bi dali najprej oceno, potem pa še po želji komentar? Naj kar vsak "odgovarja" za oceno, ki jo je dal.

Tista možnost, da se ocena vidi zraven komentarja, pa imam že kar nekaj časa v mislih. V bazi se že shrani vsaka ocena za določeno fotografijo in komentatorja oz. ocenjevalca. Toda bojda je en problem to vstavit pod komentar. Bo verjetno treba počakati še kakšna 2-3 tedne, da minejo izpiti.

Ideja, da lahko avtor fotografije odgovori na posamezni komentar pa mi je všeč. Mislim, da sem jo že zasledil na photosig strani. Bomo videli kaj se da tukaj storiti.
 0   

rado @rado 6. Sep 2003, 19:47

Prav si zasledil tako na photosig kot na photopoints poteka tako to glede ocene pa je tako na pointsu moraš dat oceno da lahko komentiraš ni pa nujno lahko samo oceniš vendar se vidi kdo je dal kakšno oceno imaš pa opcijo samo komentar ki jo moraš prvo pritisnit imaš ocene od 1-5 in pa only coments ter še oceno -3 mislim da če imamo ocene od 1-5 je dovolj
ampak če hočeš komentirat jo moraš dat ker ne zdi se mi pa v redu tisto no coment pa nič ocene tako da ne veš kaj je mislil s tem če bi pa bla zraven ocena vsaj veš ali misli da je slaba ali dobra če že ne zna napisat kaj s tem misli
 0   

jannez @jannez 6. Sep 2003, 20:02

Moje mnenje je sledeče:

vsak uporabnik bi lahko objavil le tolikšno število fotk na dan, kolikor so dobre njegove že objavljene fotke. Se pravi če je povprečna ocena vseh njegovih skupaj že objavljenih fotk 3, potem bi recimo lahko objavil le eno ali morebiti dve fotki na dan. Če njegova povprečna ocena znaša 4, potem bi lahko objavil morebiti dve ali tri fotke na dan. Oziroma nekaj v tem stilu točkovanja. Takšen način bi po mojem mnenju pripomogel k temu da bi uporabniki objavljali le svoje dobre fotke in ne kar vsevprek. Verjetno bi to pripomoglo k tekmovanju med seboj, vendar pa bi bilo to kvečjemu dobro, saj bi bila kvaliteta objavljenih fotk čedalje večja, rezultiral pa bi večji ugled galerije in samega portala. Pri tem pa bi morali poskrbeti tudi za pravično ocenjevanje da ne bi prihajalo do zlorab ali prijateljskih podeljevanj ocen.

Vsak komentar bi moral biti ocenjen in argumentiran, saj je potrebno svojo odločitev tudi utemeljiti. Pri tem ne bi smelo biti dovolj "super, dobro ali lepo" temveč konkreten temelj ki nas je pripeljal do takšne odločitve. To pa bi bila že ena izmed varovalk za pravično ocenjevanje.

Takšni argumentirani komentarji bi veliko pripomogli novincem da bi se hitreje "vklopili" v sistem in zaživeli na portalu.

Torej toliko kot veljaš, toliko objavljenih fotk na dan.

Zanima me kaj mislite o tem ostali ?????
 0   

rado @rado 6. Sep 2003, 20:14

Imaš prav neki limiti so lahko glede komentarjev pa mislim da pri slabih ocenah je že treba argumentirat zakaj tako ,če mi je fotka všeč in jo ocenim 5 mi je pač všeč in nevem zakaj bi moral pisat roman zraven tega vsake oči imajo svojega malarja
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 6. Sep 2003, 20:15

jannez: idaje se res ne sliši tako slabo. Res se bi lahko malce zgledovali po ostalih že svetovno znanih straneh kot sta photosig ali pa photopoints.

Vendar se pri vsemu sigurno postavi nekaj vprašanj. Trenutno imam(o) samo en problem... PHP pomoč. Član erro je to že ponudil, toda malce bo za počakat zaradi študija. Trenutno je enako tudi pri meni. Vseeno pa bi še rajši videl, da bi se še kdo ponudil, ki mu PHP ni tuje, da malce priskoči na pomoč. Kajti na strani se bo moralo še kar nekaj stvari poštimati.

Da pa ne boste zaradi tega nehali pisati predloge, saj je ravno za to forum. V forumu pa vse ostane zapisano. smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 6. Sep 2003, 21:26

no še ena novost je pri ocenjevanju. Da ne bo tako zamudno, sem se odločil da vstavim Radio gumbe, kajti dosti lažje bo izbrati željeno oceno.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Sep 2003, 11:35

Če bo vse po sreči, bom naredil neko novo pravilo. Vsak bo lahko dal samo en komentar na določeno fotografijo. Toda avtor bo lahko na vsak komentar tudi odgovoril. Seveda bo lahko spet komentator odgovoril na avtorjev komentar itd.

A vseeno bom videl kaj menite vi?
 0   

M @M 7. Sep 2003, 12:22

meni se zdi dobra ideja tudi ocene od 1 do 10, zato ker imajo le stiri ocene presirok rang, ena slika je res dobra in si zasluzi cisto 5, ena pa je dobra a ni popolna, pa je 4 ze preslaba ocena....

Pri ocenah (1-5) ali (1-10) pa bi dal tudi pojasnilo kaj pomeni

Recimo
1 - slaba slika, ki ne zasluzi objave


7 - dobra slika, a tehnicno nepopolna
8 - dobra slika, ne vem kaj smile
9- super slika, slabsi izrez ali ostrina
10 - popolna slika, nic se ne da izboljsat

nekaj na ta nacin
 0   

rado @rado 7. Sep 2003, 21:29

Luc a obstaja varianta kot je na pointsu da se pri slikah ki so v galeriji ne vidi čigava je ampak to vidiš komaj ko greš na njegovo stran v galeriji zaradi zaradi nepristranskega ocenjevanja bi bilo bolje


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati