0   

slovenka @slovenka 6. Avg 2004, 10:36

zakaj pa bi samo tisti, ki imajo po vecini mnenja dobre fotke, smeli obajviti vec slik? Vsak bi moral imeti dovoljeno enako stevilo, ker vsi pac nismo eksperti in nekateri jih potemtakem sploh ne bi mogli objaviti.....
sicer pa so teli komentarji itak brez veze, ker vsak vidi sliko drugace.
Pa se to: zakaj bi se sekirala ce npr moja slika nekomu sploh ni vsec? Naj mi odgovori s svojo sliko, ne z komentarjem.

LD slovenka
 0   

Pele @Pele 6. Avg 2004, 10:38

Večina se s komentarjov nauči... :wink:
 0   

slovenka @slovenka 7. Avg 2004, 14:40

komentar ali nasvet sta razlicni stvari
nasvet je vedno dobrodosel
oglasila sem se zato, ker je vecina predlagala, da bi lahko po vec slik objavili le tisti, katerih slike so najmanj super ocenjene.....
 0   

Bojan Fatur @drbojan 7. Avg 2004, 15:01

Si že kje videla,da se komentira knjigo tako,da se napiše drugo,film tako,da se posname drugega.Kvalitetne kritike in komentarji so tisti iz katerih se učumo.
 0   

poslednji @poslednji 8. Avg 2004, 09:42

komentarji morajo bit ... ker nikol ne bosta dva delala iste / enake fotke da bi lahko bil nekdo ucenec in drug ucitelj ... !
 0   

slovenka @slovenka 9. Avg 2004, 10:56

hotela sem samo povedati, da mi je vseeno, ce nekomu moja fotografija ne bo vsec, ne bom zaradi tega okol padla in nehala slikat ali se kujala v kotu...
nasvet je nekaj cisto drugega, ga pac upostevas ali ne...

Bistvo mojega prvega odgovora naj bi bilo to, da ni vazno, ce dobro fotografiras ali ne, objavljas redno komentarje ali ne, bi lahko imel pravico do objave enakega stevila fotografij. To je pa tudi vse, kar sem hotela povedati.
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 9. Avg 2004, 14:03

ajd, da se še jaz vtaknem v tole - mi ta pametni 8) itak objavljamo bolj malo slik. To ne pomeni da malo slikamo --> slikamo velik --> velik brišemo - za izbor in dodelavo najboljših, za vsako sliko najmanj pol ure presedimo pred račinalnikom raje pa več in šele pol morebiti nekaj damo na tale portal.

Nikakor pa ne damo nekaj na portal kar se je slikalo medtem ko smo se spotaknili pa se je sprožilec slučajno sprožil, kar eni počnejo in kar je vzrok temu da nekateri predlagajo, da imajo samo dobro ocenjeni avtorji pravico dat na portal več slik.

Tak - na začetku je bil tale tale portal bolj umetniško usmerjen - zdej pa vidim da so v galriji kategorije: počitnice, družinske etc - kar pa folk narobe razume in gor meče kar vse od kraja.

LP
 0   

Pele @Pele 9. Avg 2004, 14:49

Citiram:
kategorije: počitnice, družinske etc - kar pa folk narobe razume in gor meče kar vse od kraja.

Se strinjam. Mate kakšen pameten predlog, da tega ne bi bilo več?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Avg 2004, 23:50

Dostikrat zadnje čase opažam, da mnogi takoj spljuvajo neko fotografijo, ki ne dosega nekega standarda (po domače povedana, da je fotografija zanič).
Kaj pa če je član, ki je objavil takšno fotografija čisti začetnik in ne ve kaj je dobro in kaj slabo? Saj smo vsi bili enkrat takšni. In namesto, da bi se malce potrudili in podali dober nasvet kje ga je kiksnil in kako bi te kikse pokvaril, mnogi enostavno rečejo: to pa je zanič (ne nanaša se na nikogar tukaj gor).
 0   

Bojan Fatur @drbojan 18. Avg 2004, 06:47

BubikolRamios je napisal/a:

Tak - na začetku je bil tale tale portal bolj umetniško usmerjen - zdej pa vidim da so v galriji kategorije: počitnice, družinske etc - kar pa folk narobe razume in gor meče kar vse od kraja.

LP

Po novem tudi uganke...pa z navdušenjem sprejete?
 0   

Gregor Prodan @progre2 18. Avg 2004, 07:25

ahh ... po mojem bi morali v obrazec za upload slike napisat nekaj takšnega:

Prosimo, da ne objavite fotografije za katero ste porabili toliko časa, kot ga rabite za pritisk na sprožilec, prenos slike na računalnik in objavo. Če pa boste to vseeno storili ne mule kuhat, ko vam bodo ostali uporabniki povedali, da je fotka zanič.


Seveda na dosti bolj vljuden in dodelan način, vendar bistvo sporočila bi ostalo enako. Na 3delavnici imajo "Atelje" kot je tukaj učilnica ... takoj pod izbiro kategorije je za odkljukat Atelje, spodaj pa obrazložitev:

Citiram:
V Atelje spadajo dela ki so bodisi nedokončana, želite nasvete za njihovo izboljšanje, začetniška in nedodelana dela, poizkusi in začetniški eksperimenti, 3D modeli v nastajanju, 2D stvaritve kot učna dela, prostoročni projekti ter fotogafije brez jasnega namena nastanka.
Dela, objavljena v Galeriji brez upoštevanja navedenih vzorcev, bodo brez pojasnila prestavljena v Atelje.
 0   

Blaž Ogorevc @balž 18. Avg 2004, 07:38

Pravilno!
Drbojan, glede uganke - ce se nanaša na mojo, potem se ne bat, da bom pa zdaj devu vsak dan. bigrazz Itak je bla pa na temi klepetanje, štejmo do taužent, kjer vsi neki bluzijo in je zgleda važn sam da se čimprej do 1000 pride. IN, še na fotografijo se je nanašala.
Če bi pa ta portal imel umetniško usmeritev, pa bi moralo biti to bolj jasno napisano in bi se ljudje tega držal. Ampak pol bi mel pa 40 članov in se ne bi mogu luc mal pohvalit, kak nas je ze 1120, a ne. Me pa zanima luc, koliko je aktivnih - recimo preko 100 prispevkov, al pa vsaj 1 povprecno na dan clanstva.

Priznam pa tud sam, da nisem dal se kaj pametnega gor, ker imam analognega in zeloo omejen do skenerja. Imam jih neki s sestrinim p72 ampak se lepo zadržim, ker niso na nivoju. sad Zato pa pol uganko napisem, da bom imel vecje stevilo prispevkov :mrgreen:

In se bom zadržal še naprej in se ucil s komentiranjem in branjem drugih komentarjev. Ker kar nekaj je pa vseeno dobrih.
Balž


Look at the Earth talking to you! YAB grin
 0   

Gregor Prodan @progre2 18. Avg 2004, 08:01

balž ... ne verjamem da je bil drbojanov post namenjen tebi ... to je za tisto sliko ki je v galeriji: vsa siva, pa m+neko lepilo dol teče ... smile


je pa totalno res kar je reku Ramios ... jz poslikam tedensko do 100 slik pa objavim samo 1-2 na mesec smile in res preždim pred compom med obdelavo le teh več kot pol ure. kdaj obdelam kr celo serijo, da vidim, katera izpade najboljše ko je obdelana ... to pa pomeni obdelat na isti način okoli 20 slik ene serije.
 0   

rado @rado 18. Avg 2004, 08:16

Ko že toliko omenjate 3Delavnico , če si malo pogledate komentiranje na njihovi strani nevem, če je ravno kaj boljše kot tukaj in tudi velika večina fotografij ima zelo malo skupnega z fotografijo saj je večina raznih predelav animicij in podobnega fotografija in digital art sta precej različna pojma ( seveda z izjemo nekaterih avtorjev , ki imajo tam objavljena res dobra dela ) nevem pa recimo, kaj ima rjav YUGO skupnega z dobro fotografijo, pač morda ne razumem in ne vidim kot nekateri razpravljalci tam.

Progre dobra fotografija je ravno to , ko si s pritiskom na sprožilec naredil vse ne pa, da moraš potem fotko še dodatno obdelovat v PS ravno po tem izstopajo vrhunski fotografi , ker vidi motiv tam , kjer ga mi ne in zna zadevo slikat ob pravem času , ko je osvetlitev najbolj primerna in iz pravega kota , da je zadeva zanimiva in je to potem tudi vse ne rabi obdelave in predelave in to je bistvo fotografije.
 0   

kjask @kjask 18. Avg 2004, 08:22

Bravo Rado! Predvsem za drugi odstavek!
 0   

Gregor Prodan @progre2 18. Avg 2004, 08:23

amm rado, uni jugo je tam pod 3d ... ne pa fotografijami smile


rado, sej razumem, vendar se jz bolj osredotočam na studijo postavitve in ne tolko na snapshote, ker mi jih moj fotkič ne omogoča (predolg čas fokusiranja) tako, da potem tudi lahko rečemo da je več različnih zvrsti ...

kar se 3delavnice tiče ... slo foto bi se lahko kaj naučil od njih in obratno. kar se pa komentarjev na 3delavnici tiče pa so še bolj pod nivojem kot tukaj ... v stilu: "WoW!" in ocena "odlično" :?
 0   

rado @rado 18. Avg 2004, 08:49

Progre prvič za dober motiv focusiranje nima nobene veze saj ne govorima o slikanju športne fotografije in tudi studijska fotografija ne rabi dodatne obdelave saj v studijo še lažje nastaviš in pravilno osvetliš vse, kar je potrebno za dobro fotko.
Glede focusirjanja z A70 imaš možnost ročnega fokusiranja in če slikaš , stvari , ki meniš, da jih zaradi počasnega autofocusa ne moreš nastavi na manul ostrino nekje na središče dogajanja zaslonka ni niti toliko pomembna, ker ima aparat, kar precej globinske ostrine zaradi malega senzorja in kratkih gorišč in ti bo uspelo ujet marsikaj , kar meniš da ne gre.
 0   

odi7850 @odi7850 18. Avg 2004, 15:49

Bravo Rado!!!! Lepo si napisal, kar tudi mene zelo moti to "umetnicenje" fotografij doma na PC-ju z razno raznimi programi, pa ceprav tudi jaz kdaj posezem po njih, a le pri kaksnih izrezih fotografij.
Fotografija ima "umetnisko" vrednost, taka kot je bila posneta, v trenutku kot si ti objekt videl in ga dokumentiral, pa naj bo na celuloid, ali pa na drug medij. Car prave in edinstvene fotografije je prav v tem, ko pokaze "fotograf" vse svoje kvalitete. Ce gremo s to "kuhinjo" obdelave fotografij, konec koncev niti ne rabimo vec F/A. Dobis graficne programe, ki ti simulirajo vse mogoce in z njimi ustvaris "fotografiras", te tako visoko opevane in "cenjene" fotografije. Samo pazi, cenjene v omejenih krogih.......

LP, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

iztok @izo 18. Avg 2004, 16:05

no, ja. vsak fotograf, tudi tisti, ki slika na film, obdela fotografijo na tak ali drugačen način, da jo tehnočno izboljša (oz. bolje rečeno "ji vdihne svojo osebnost", kot bi mogoče kdo komentiral), pa naj bo to v digitalni ali klasični temnici. res pa je, da je v digitalni fotografiji težje izbrati zrnje od plevela.
načeloma pa ima rado prav, sej vsi štekamo, kaj je hotel povedati..
pravi umetnik bo naredil umetnijo ne glede na orodje, vsi ostali pa več ali manj kopiramo, ker se nam zdi fajn in še to več ali manj brez pravega občutka.
evo, iz srca 8)
 0   

odi7850 @odi7850 18. Avg 2004, 16:10

Tako je......"evo ti ruka..."

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati