0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Sep 2003, 21:50

Ne razumem te popolnoma... dalo se bi narediti, da bi bil avtor skrit. Toda kako si ti predstavljaš da bi bilo tukaj v naši galeriji?
Žal še ne obiskujem photopoints da bi vedel...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Sep 2003, 21:54

Sem že našel kako poteka to v photopoints-u... se pravi prvih 24 ur se ne vidi kdo je avtor kaj? Po mojem bi se dalo to narediti... toda kaj pravijo drugi obiskovalci?
 0   

rado @rado 7. Sep 2003, 21:55

ko na points pošlješ sliko se ne vidi čigava je tudi ko jo odpreš da jo oceniš ne vidiš komu pripada če pa klikneš na ime nekoga ki ti je ocenil tvojo ti odpre njegove fotke tako da komaj takrat vidiš čigave so daj vzami si tistih nekaj minutk se prijavi pošlji kakšno da vidiš kako deluje
 0   

poZdravcek @poZdravcek 8. Sep 2003, 11:23

Strinjam se, da so slike vsaj 24h brez avtorja. Pri tem pa se posledično pojavi problem komentarjev. če avtor daje reply na neko oceno, se vidi kdo je. Predlagam, da v tem času tudi tam piše "avtor" namesto njegovih podatkov.
Večkrat se zgodi, da kdo pošlje sliko, ki ni za ocenjevanje (npr. rado razlika v barvah). Za tak primer bi lahko bila posebna mapa, kot so po tematikah v galeriji. Objava v tej mapi naj bi bila res za take namene in ne bi bila vezana na oddajo v galerijo. Časovno naj bodo tam slike le 1 do 2 tedna. Če jo kdo rabi naj si jo sname.
Za rešitev prostorskih omejitev predlagam, da so slike objavljene določeno časovno obdobje. Čas objave naj bo vezan na oceno slike:
1 do 2 - 2 tedna
2 do 3 - 1 mesec
3 do 4 - 2 meseca
4 - 4,5 - 4 mesece
nad 4,5 - 6 mesecev.
Seveda so ti časi odvisni od zmogljivosti strežnika.
Jasno je, da imajo vsake oči svojega malarja. Ker nismo profesionalci, menim, da bi opisi ocen vsaj malo poenotili ocenjevanje.
 0   

Jackson @Jackson 9. Sep 2003, 12:57

Jst pa mislm, da če je fotka dobra, da ni potrebno pisat ne vem kakšnih komentarjev sej ocena vse pove, kar pa se tiče slabih pa je priporočljiv nasvet al pa tud kakšna negativna kritika. Kar se tiče objave fotk bi res lahko vzeli povprečje ocen vseh slik, ki si jih objavil in glede na to naredili selekcijo. Fino bi blo tud, če bi blo prikazano kolikokrat je bila slika pogledana. Lahko bi določili temo meseca, kamor bi se pošiljale fotke. Drugače pa kar tako naprej. :wink:
 0   

rado @rado 14. Jan 2004, 20:37

Že kar nekajkrat smo premlevali temo o komentarjih in ocenah.
Jakson je v kričaču napisal ,da skoraj nihče ne komentira slik ,tudi jaz jih zadnje 3 mesece skoraj ne več pa sem po številu komentarjev še vedno na drugem mestu za Lucom tretji je Emet z nekaj čez 600 komentarji potem pa mislim ,da si ti Jakson z preko 300 komentarj pa še dva trije z nekaj čez 100 potem pa večina z nekaj malega ali pa celo nič.Pa ne pišem zato ,da mi podelite srebrno medaljo ampak , da povem zakaj ne dajem več komentarjev-ko sem poslal kakšno svojo fotko zdaj tudi teh ne več je bil odziv na fotko morda eden ali dva komentarja pri nekaterih morda nekaj več vendar na splošno skoraj nič ,pa imam okoli 90 fotk na strani in zaradi tega se mi ne ,da več komentirat ostalih fotk saj tudi mojih ne komentira nihče.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Jan 2004, 21:10

Odkrito povedano jaz osebno tukaj skoraj ne morem nič narediti, tako da je tukaj skoraj vse odvisno od vas.

Sem pa ravno prej vprašal za modifikacijo, ki bi imela takšen sistem:

če želiš dodati fotografijo, moraš nujno pokomentirati eno fotografijo drugega avtorja (zaenkrat samo eno). Če to ne narediš, žal ne moreš dodati fotke. Je pa res, da potem nekateri komentarji ne bodo tako dobri. Žal... sad
 0   

Turob @Borut 14. Jan 2004, 21:21

No tudi jaz se nebom branil glede komentarjev,fotografijo (intenzivno )sem začel pred dvemi leti in to v digitalni dobi,na žalost o ocenjevanju fotografij nemorem reči da sem ekspert,pa tudi nemorem nekomu soliti pameti ki študira fotografijo že več let in celo ukvarja z njo polpoklicno! bigeek Kar je ostalo iz šolskih tečajeu,se ve,žal sem dve leti samouk...knjige...priročniki...praksa na terenu in studijih...prijatelji...pa še internetne strani nekaj povedo! sad

Fotografske komentarje lahko na žalost nudim samo iz svojega dosedanjega znanja in jih tudi bom na vašo željo,lahko povem da se trudimo tudi drugi,da bi vspeli dobiti komentarje znanih fotografov in tistih kise poklicno vkvarjajo z fotografijo, tudi iz sosednjih držav,žal je to zelo težko že zaradi znanja tujih in slovenskega jezika iz nasprotne strani!

V glavnem ne smemo obupati, portal je super in tako naj tudi ostane! 8)
 0   

rado @rado 14. Jan 2004, 21:45

Saj verjetno nihče ne pričakuje strokovnih komentarjev pa tudi komentarji so lahko zelo različni saj nekomu je všeč nekaj, kar drugemo ni in tudi ,če daš samo kratek komentar v stilu zelo slaba , slaba, povprečna ,dobra ,super ,odlična itd si s tem povedal svoje mnenje .
Luc vem ,da smo že govorili o tem ampak vseeno probaj spremenit celo zasnovo galerije v stilu pointsa ali siga da se ocene seštevajo in podobno saj verjetno obstaja, kaj tagega, da bi se dalo to naredit verjetno ,bi to posledično malo vzbudilo komentiranje.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Jan 2004, 23:12

Ravno o seštevanju točk se sedaj pogovarjam z ustanovitelji galerije. Baje je možna varjanta, toda to naj bi samo opočasnilo galerijo. Se bomo že kaj spomnili. Do takrat pa poizkušajte komentirati po najboljših svojih močeh grin
 0   

EMET @EMET 15. Jan 2004, 01:52

čas teče ...
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 15. Jan 2004, 07:35

OK - obvezen komentar = brezveze. Če je nekdo že napisal da je npr slika presvetla tam in tam, sicer pa je vredu ali naj še 10 drugih napiše isto ?
Ja 'obvezno' točkovanje bi pa bilo smiselno - kar se tiče limite št. dodanih fotk.
+ vsak naj bi imel neglede na št. teh točk pravico dodat 1 sliko na tri dni - po mojem 'augenmasu' je to dovolj, če je vsak vsaj malo samoselektiven.

+ en 'NEOCENJEVALNI' folder v galeriji - kjer avtorji samo hočejo pokazat kje so bili (kraj) - ker se mi zdi da je tega kar nekaj.

? --> 200 komentarjev = 3 slike, a je to za skoz, ali je to na leto :twisted:
 0   

OrtoGon @OrtoGon 15. Jan 2004, 15:43

Lucifix je napisal/a:
če želiš dodati fotografijo, moraš nujno pokomentirati eno fotografijo drugega avtorja (zaenkrat samo eno). Če to ne narediš, žal ne moreš dodati fotke. Je pa res, da potem nekateri komentarji ne bodo tako dobri. Žal... sad


Sam sem popoln začetnik in sem se v ta forum prijavil zato da bi mi lahko kdo pomagal pri tem da izboljšam svoje sposobnosti fotografiranja.
To pomeni da bom moral, če bom hotel objaviti kako fotografijo napisati neumen komentar v stilu: "Uaaa, huda fotka!!!" al pa "Beda, sux, zakva si to sploh objavu!!!"

Zdi se mi da je res najboljša možnost, da je št. objavljenih slik povezano s povprečno oceno.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jan 2004, 19:46

Delno ti dam prav delno pa mislim, da ima vsak, pa naj bo še tako neizkušenj v fotografiranju, svoje mnenje o fotografiji. Marsikomu pomeni tudi, če v komentarju samo piše pozitivna kritika (recimo fotografija mi je všeč zaradi dobrih barv ali lepe ostrine) <- to pa opazi tudi začetnik.

Se sam spomnem, ko sem začel komentirati fotografije, pa sem bil tudi začetnik in sem skoraj vedno našel kakšno fotografijo, kjer sem izrazil svoje mnenje.

Vse skupaj se mi zdi, da so nekateri tukaj malce leni in si ne vzamejo nekaj minutk časa, da pokomentirajo fotografijo.

Sicer pa je tudi na ostalih fotografskih straneh podoben način objavljanja. Recimo na photosigu moraš zbrati 15 koristnih (ostali člani označijo komentar kot koristen) komentarjev, da lahko objaviš fotografijo. Vem, da je to že malce pretiravanje, a le tako se fotografije res komentirajo.

Navsezadnje zakaj pa ne bi tudi vi kaj ponudili portalu in ostalim članom, glede na to da portal vse nudi popolnoma brezplačno? grin
 0   

EMET @EMET 16. Jan 2004, 17:13

Kennedy je rekel: "Čas je, da se vprašamo, kaj bomo mi storili za ... "

Ali ni bil on :?:

... ah never mind ... v zgodovini se je vedno govorilo, še preveč ... in na žalost je zapisanih več govorov, kot del in s tem tudi zaslug ...

:twisted:

Pravijo, da zmaga tisti, ki je boljši, ali bolj pripravljen, ali ima več sreče, ali več pameti ali več ... skratka ... več je verjetno skupni faktor ...
 0   

simon7 @Simon 17. Jan 2004, 22:00

Lucifix je napisal/a:
Sicer pa je tudi na ostalih fotografskih straneh podoben način objavljanja. Recimo na photosigu moraš zbrati 15 koristnih (ostali člani označijo komentar kot koristen) komentarjev, da lahko objaviš fotografijo. Vem, da je to že malce pretiravanje, a le tako se fotografije res komentirajo.

Navsezadnje zakaj pa ne bi tudi vi kaj ponudili portalu in ostalim članom, glede na to da portal vse nudi popolnoma brezplačno? grin

Se strinjam in če bi dal to na glasovanje, bi glasoval za.
Imam pa še en predlog. Na tej spletni strani se v galerijah skriva množica fotografij - kar je na nek način lahko pravcato bogastvo. Vendar ostaja malo skrito. Kaj če bi poleg rubrike zadjih 5 komentarjev na forumih uvedli še rubriko 'zadnjih 5 (ali pa 10) komentarjev k slikam? Tako bi tudi komentarji k preteklim, 'globoko zakopanim, založenim' slikam prišli na dan.
Skratka - predlagam še kakšen način za spodbudo k ogledu čim večjega števila fotografij.
Kaj menite?
 0   

EMET @EMET 17. Jan 2004, 22:24

je že v nekem smislu ... poglej link v desnem meniju galerije (tretji po vrsti) ... zadnji komentarji ...
 0   

pxie @pxie 10. Maj 2004, 13:00

Sej - tema je že stara in kaj je nastalo iz nje, je, ampka se mi zdi dobro, da bi (poleg skritega avtorja) bila skupna ocena fotografije prikazana šele, ko bi fotografija prejela npr. 5 ocen...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 10. Maj 2004, 13:07

Tole bi si moral zapomniti, ker včasih pogled na ostale ocene res spremeni mnenje. Danes žal nimam nč nč nč časa, bom pa enkrat v prihodnje na to študiral.
 0   

pxie @pxie 10. Maj 2004, 13:11

Ja, jaz sem se pa še zdaj spomnil, da bi seveda morale biti s skupno oceno skrite tudi ocene posameznikov v komentarjih (sicer nima vsak komentar ocene in obratno, pa vseeno...).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati