0   

Primsi @Primsi 8. Okt 2004, 15:28

drejch je napisal/a:
Ljubljančan. Knjige so vedno dobrodošle, sam se me vedno več znanja prime skozi debato, kot pa z branjem. če je knjiga bolj za znalce, se takoj zgubim kje vmes. :oops:


Res je, da se dobi več znanja če ti kdo kaj pove, vendar mislim, da brez knjig skor ne gre.

Ena od mojih najljubših je "Reader's Digest Complete Photography Manual: A Practical Guide to Improving Your Photography" Ailse McWhinnie. Jst sem jo dobu kar v knjižnici v Novi Gorici.

Drugi vir znanja pa je zame študij fotografij mojstrov. Na netu je tega ful.

Prijetno študiranje! biggrin
 0   

Amadej @abba 11. Okt 2004, 09:09

drejch, balž: se javim kot tisti lj, ki tudi išče knjige. Drugače je še ena tema (na forumu) kjer je bilo tudi nekaj zanimivih naslovov. Mal pobrskaj - poišči.
 0   

poldi @poldi 30. Okt 2004, 15:52

protestiram oz. izražam nestrinjanje z trenutnim načinom dodajanja slik.....
Portal sicer redno spremljam, ampak sem v vsem času dodal samo 2 al 3 slike ... in zdaj sem pred objavo slike moral obvezno vpisati 3 komentarje. ki so bli krneki .. tolko da se je zadostilo število zahtevanih komentarjev .... z tem pravilom se bo kvečjem doseglo povečanje števila nekonstruktivnih ali pa "krneki" komentarjev. Predlagam da se ta omejitev glede števila komentarjev uveljavlja samo pri kaki skupini uporabnikov ki postajo slike recimo tedensko ali dnevno .... pri takih ki si slike ogledamo (in občudujemo) dnevno, svoje pa objavljamo le poredko .. enkrat mesečno ali parkrat na leto - za take pa mislim da ta omejitev z komentarji ni najboljša rešitev ...

Lp, Poldi

drugače pa nimam pripomb ... slo-foto.net je itak d best
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Okt 2004, 15:57

Potem si že eden takšnih, ki hočejo samo pokazati svoje fotografije in želijo, da jim nekdo komentira fotografije, medtem pa sami ne bi ponudili nobenega predloga oz. komentarja drugih avtorjev.

Ali je res tako težko pa napisati en komentar na dan? grin

Drugača pa hvala za pohvale glede strani slo-foto.net.
 0   

kjask @kjask 30. Okt 2004, 17:17

poldi, portal je namenjen vsem, ki dajo svojo fotko v pogled ostalim... in ta ostali si tudi ti, pa že lahko napišeš kakšen pošten komentar... verjetno to tudi sam pričakuješ od drugih...?
Če si maher, ti to itak ne bo delalo težav. Če si bolj začetnik, si pa lahko s svojimi komentarji izboljšaš znanje, ker se potrudiš in fotko analiziraš...
Verjemi, da je veliko takih, ki bi radi prebrali kakšen komentar o svoji fotki...
 0   

ksantipa @ksantipa 30. Okt 2004, 17:36

praktično vsi bi to radi. mislim, da je mogoče majhen odstotek ljudi, ki jim je vseeno, al je njihova fotka pokomentirana al ne. biggrin
LP X
 0   

Un4go10 @Un4go10 30. Okt 2004, 18:13

Zakaj pa je potem tako malo komentarjev na fotografijo? Mislim, da bi lahko malo bolj komentirali, sploh tisti izkušeni bi lahko napisali kak pošten komentar! :?
 0   

Sandi @Sandi 30. Okt 2004, 21:51

Poldi !
Če boš objavil 5 fotografiji letno, tudi tistih 15 komentarjev, ki bodo kr neki ne bodo pač nevem kako vplivali na kakovost galerije. Če pa hočeš kaj več, boš moral pa sprejet določena pravila igre in in z malo truda spravit skupaj kakšen pameten komentar in galeriji dodat svoje zrno. Pa če pošteno pomislimo, smo lahko veseli dokler imamo na voljo tako kakovostne galerije, ki so povrh vsega še free. Poudarjam, kot free galerija je na zelo visokem nivoju. Zato mislim, da davek treh komentarjev na sliko je zanemarljivio malo.
Škljoc !
 0   

Un4go10 @Un4go10 30. Okt 2004, 22:33

Kaj pa to, ko objaviš fotografijo in ne prejmeš 0 komentarjev?! Pol se pa res vprašaš, zakaj sploh daješ fotografije na portal, če ne dobiš nobenega komentarja. Večina jih komentira samo tisto, kar se jim zdi odlično in oh in sploh. Da bi pa kdo kako slabo ali povprečno fotografijo pokomentiral in mogoče dodal kak pameten nasvet, pa že težko vidiš. sad
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Okt 2004, 22:39

Zagotovo sam najbolj poznam "pravila igre" v galeriji in lahko iz izkušenj povem, da marsikateri član objavi fotografijo v pričakovanju, da bo dobil pohvale. Videl sem že fotografije, ki niso bile kaj dosti za rabo, a ker se je avtor potrudil in napisal dobr opis same fotografije, je za to dobil tudi več komentarjev. Tudi sam kdaj pa kdaj spustim komentar pri kakšni fotografiji, iz enostavnega razloga, ker ne vem kaj od mene avtor želi? Mogoče le pohvalo ali konstruktivno kritiko.

Drugače pa sem objavljal tudi na drugih fotografskih galerijah, kjer je bil obisk mnogo mnogo večji kot tukaj (saj je bila stran internacionalna), a sem za nekoliko slabšo fotografijo dobil samo en komentar ali pa tudi nobenega. Je pač kruta resničnost, da ljudje rajši komentirajo tisto kar jim je všeč.
 0   

Sandi @Sandi 31. Okt 2004, 00:04

Hmmm ... ponavadi ocenim tisto sliko, za katero menim pač da svetujem lahko kaj koristnega, neglede na to ali je slika super, slaba ali povprečna. Je pa res da se fotke filajo prehitro in (predlog: možnost objave vsakih 36 ali 48 ur) vseh je nemogoče si jih podrobneje ogledat in pokomentirat. Predvsem zato, ker določeno sliko odprem večkrat preden ugotovim kaj štima in kaj ne, plus to da ponavadi prebiram še replike komentarjev, pa forum ... ko naslednjič odprem galerijo pa so slike objavljene pred 24 urami že zgodovina.
Škljoc !
 0   

andyz @andyz 31. Okt 2004, 14:06

Pri ocenah me moti spremni tekst "... bi se dalo še izboljšat". A je mišljeno izboljšat potem, ko je fotka že posneta al prej? Gre namreč za to, al ocenjujemo posnetek al kasnejšo obdelavo v PS. Pol, ko je fotka posneta, se verjetno kar zadeva motiv ne da več nič izboljšat, zato sem vedno v dilemi pri tej oceni.
andyz
 0   

odi7850 @odi7850 1. Nov 2004, 10:55

Pri tem nasem laicnem ocenjevanju fotografij bodo vedno dileme, predlogov je bilo danih ze nesteto in vedno se bo nasel se nekdo, ki bi se kaj dopolnil, predlagal, kakor tudi nekdo, ki bi vse pokvaril, kritiziral in nazadnje tudi nekdo, ki bo dajal nevmesne pripombe k fotografijam........Tako je pac "sto ljudi, sto cudi..."

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati