0   

Pele @Pele 1. Jul 2004, 21:36

Sam probavat je potrebno, potem pa že enkrat gre smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 20:44

Zadnje dneve velika večina članov samo dodaja fotografije, nič pa ne komentirajo. Zaradi tega sem bil prisiljen poiskati zasilno rešitev kako se temu izogniti.

Nekdo je predlagal naslednjo:
če ima nek član ŽE dodanih 10 fotografij in 0 komentarjev, mora od sedaj naprej dodati še 11 komentarjev, če želi dodati novo fotografijo.

Se pravi, da tistim članom, ki imajo že veliko število komentarjev, tega ni treba skrbeti. Bodo pa morali člani, ki so dodali npr. 20 fotografij in 10 komentarjev, dodatno komentirati še 11 fotografij, če bodo želeli dodati še eno fotografijo.

Kaj pravite?
 0   

Pele @Pele 25. Jul 2004, 21:05

Super grin
 0   

rado @rado 25. Jul 2004, 21:18

Se strinjam vendar pa tisti ki ne dodajajo svojih tudi naj ne bi mogli komentirat
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 21:36

rado je napisal/a:
Se strinjam vendar pa tisti ki ne dodajajo svojih tudi naj ne bi mogli komentirat


Ne dodajajo svojih - česa misliš?
 0   

rado @rado 25. Jul 2004, 21:40

Fotografij saj je govora o njih ali ni?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 21:43

A misliš, da če nimaš (oz ne dodaš) svojih fotografij, ne moreš niti komentirat?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 21:47

No tako... funkcija je že inštalirana in tudi sprobana. Bomo videli v prihodnjih dneh, če bo kaj vplivalo na vse št. komentarjev. :roll:
 0   

rado @rado 25. Jul 2004, 21:51

Ja nekako da od začetka dokler ne doda recimo 10 fotk lahko na vsako svojo dodano fotko, da recimo 3 komentarje ko pa doseže določeno število lahko komentira neomejeno vendar še bi moral zmeraj dodajat vsaj 2-3 mesečno.
Tako pač razmišljam , ker nekateri pač komentirajo v stilu velikih strokovnjakov ne pokažejo pa svojih del ali pa samo nekaj zelo povprečnih drugim pa dobro fotko komentirajo zelo negativno, tako da naj vsak pokaže svoje .
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 21:53

Samo je pa spet vprašanje, če recimo kdo res noče dodati svojih fotografij (ker ga je strah kraje, ali pa jih nima v digitalni obliki - znanje pa ima).
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 25. Jul 2004, 21:59

Mam kar nekaj komentarjev, tko da mi upam ni treba skrbet zaradi novih restrikcij 8)

Predlagam pa da se razširi oz dopolni una lestvica ocen s sledečim:

0 - drop v kategorijo učilnica (5 članov jo dropne in se avtomatsko da v
to kategorijo)
-1 - tukaj pa bi bila una ikonca cesarjev palec obrnjen navzdol 8)

-2 - 10 članov jo, da semle pa se avtomatsko briše. Ikonca zraven bi bla pa tale :evil:

Hmm a se pri tem novem countu šteje tudi samo ocena brez komentarja ?
 0   

rado @rado 25. Jul 2004, 22:08

Tisto o strahu pred krajami je malo smešno nekdo , ki dela fotke da z njimi služi jih tako ne objavlja tukaj , če pa bo kdo ukradel kako si lahko lastnik šteje v čast ker to pomeni, da je bila dobra in še zmeraj obstaja možnost , če se je fotka ukradla v komercialne namene, da tožiš tistega , ki jo je objavil ali pa zahtevaš zanjo honorar saj ima vsak orginal večji kot se objavlja tukaj tako, da za dokazovanje ni problemov.
Pa tudi objava fotk, ki niso digitalne tistim, ki delajo s klasiko in jo res obvladajo ne bi smela bit problem saj se, da poskenirat na že slabih skenirjih čisto solidno za objavo in fotko je treba gledat kot celoto ne pa, da se potem komentira, da se vidijo posledice kompresije ali pa slabega skana in podobno.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 22:16

@Rado: daj naprimer vzami za primer našga slowenian-a. V galeriji ima 2 fotografiji, z njegovim znanjem pa lahko pomaga marsikateremu članu.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 22:20

@BubikolRamios:

Bom še malce preštudiral tvoj predlog, ker če uvedemo neko noviteto, se moramo prepričati kako bi delovala.
 0   

rado @rado 25. Jul 2004, 22:35

Imaš prav vendar ima Slow. verjetno, kar precej fotk v dig. obliki zraven tega pa on ravno ne pljuva po fotkah, pač pove objektivno mnenje , moti me pa, ker se najde kar nekaj takih, ki pač to počnejo pa s tem sploh ne mislim na svoje fotke ampak je pri precej drugih dobrih fotkah nekaj zelo negativnih komentarjev ravno s strani takih ki nič ali pa skoraj nič ne objavijo dajo pa fotki 1 brez vsake prave razlage , če ti je fotka všeč in jo oceniš dobro ni ravno potrebe po pretirani razlagi , če pa daš 1 bi pa že moral utemeljit zakaj .
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 25. Jul 2004, 22:38

Je kar nekaj takih ja... žal pa rešitve za to ni in je verjetno tudi ne bo cry
 0   

Bojan Fatur @drbojan 25. Jul 2004, 23:18

Pele se je dobro izmazal he he :wink:
 0   

Turno @Turno 26. Jul 2004, 06:39

V fotografiji sem popoln začetnik in samouk. Dodal sem nekaj svojih fotk zato, da bi videl kako naprej. Tudi komentirati sem si že "upal", kljub svojemu neznanju, pač povedal sem, kar si mislim o fotki. Še to, imam EOS 300, torej klasičen fotoaparat ( šele 14 dni!) in svoje slike skeniram in nato pošljem v galerijo. Drugače pa sta mi zelo všeč tale forum in galerija. Pričakoval sem tudi več komentarjev, seveda največ takih ki bi me usmerili naprej, saj vem, da so slike ki so meni všeč, v očeh pravega fotografa popolnoma brez vrednosti. Odločil sem se, da bom pošiljal več komentarjev, pač takih, ki jih lahko kot laik spravim skupaj. Torej poziv vsem, ki berete forum in gledate v galerij - KOMENTIRAJTE!
Lep pozdrav Janez.
 0   

odi7850 @odi7850 26. Jul 2004, 20:21

Ce obiskovalec le bezno prelista po tej temi na forumu, kaj hitro lahko opazi nic kaj modre odlocitve in "nategovalnice", v stilu povleci potegni.....Obcutek dobis, kakor da je dabata med branjavkami na trznici.....Sprasujem se zakaj take restrikcije in omejitve? Mislim, da ne bi bile potrebne, ce bi le vso stvar malo drugace zastavili in organizirali....

Pri vstavljanju fotografij v galerijo ni nobene omejitve, kar se tice kvalitete fotografije. Vsakdo lahko postavi svojo fotografijo, ki se njemu zdi fantasicni dosezek. V resnici pa vemo, da to ni tako. Precej fotografij je kvalitetnih in objave vrednih. Ko obiskovalec bere komentarje ob fotografiji, te namalokrat kaj lahko kap zadene..... Komentarji zgolj zaradi, da je nekaj napisano, napisano brez vsebine in namena, kot naj bi bil namenjen komentar. Ocenjevanje fotografij, da ne govorimo.... Res je, da nismo, niso vsi obiskovalci profesionalci, zato tudi taka odstopanja in anomalije......

V razmislek dajam predloge, da bi se delno izognili tej "guzvi" na portalu, stvar bi postala bolj kvalitetna in modro zasnovna.

Vsakdo lahko objavlja svoje delo, saj je temu tudi namenjen ta portal, vendar naj ne bi bile vse fotografije za objavo......Formirati bi bilo potrebno strokovno zirijo, ki bi pregledala in ocenila delo kot primerno za objavo. Prav ta ista zirija naj bi ocenjevala in dajala komentarje in ocene fotografij. Seveda ta zirija bi morala biti visoko strokovno vsposobljena. Tako bi se avtomaticno izognili tej "guzvi" in ne bi bilo potrebnih nobenih restrikcij. Vsaka objavljena fotografija, bi tako pomenila za avtorja ze veliko priznanje, saj bi dosegala kvaliteto, vsi ostali, bi se pa lahko ucili na primerih kvaletene fotografije. Na slabih primerkih in se slabsih komentarjih se clovek ne more kaj dosti nauciti......Ni smiselno imeti mnostvo nekvalitetnih komenarjev, ki so napisani samo zaradi nekega stevila, ali zaradi nekega izmisljenega pravila. Naj bo manj del, ki bodo res kvalitetna in manj komentarjev, ki bodo tehtni, strokovni in ne brezvezni "bla..bla...bla...komentarji..."

Neuvrscene fotorafije bi lahko, tudi s komentarjem vstavili v posebno rubriko, kot zgled nekvalitene fotografije, ki pa naj ne bi imele tranjega znacaja na portalu......

Za ocenjevanje fotografij so tocno napisana pravila, ki jih uporablja cel svet, in to prav na predlog nasih slovenskih fotografov. Napisana in sprejeta so bila pred mnogimi leti, ko vecina od nas se rojenih ni bilo. Veljajo pa se do danes.....

Toliko v razmislek.

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Bojan Fatur @drbojan 26. Jul 2004, 21:04

Ne bo šlo in ne gre na nobenem portalu..kako bo začetnik vedel,kje dela napake itd.Portal je odprt za vse,ki imajo veselje do fotografije.Če si bil kdaj na kakšni razstavi kakšnega priznanega mojstra,se ti je verjetno zgodilo,da ti pol fotografij ni bilo všeč...sedaj pa predlagaš določene omejitve.Vem,da misliš dobro,zanima pa me,kako bi odreagiral,če bi ti "tvoja" komisija zavrnila tvoje fotke..pač ne gre.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati