0   

vlado @vlado 27. Sep 2003, 15:54

Nagibam se ,da bi si kupil SONY DSC-828.
Imel sem že CANONA A40
FUJI S602Z
OLYMPUS 5050
Vsak je bil po svoje dober.Samo me je OLYMPUS 5050 najbolj navdušil.
Rad bi še vseeno sprobal SONY DSC- 828.Nevem pa kako se bo obnesel v praksi in tudi mal velik se mi zdi za nošenje.Ko vidim zdaj kako majhni so ostali kompakni aparati.Pomislim, da je ta SONY prava pošast od ostalih.Samo srce aparata , leče in kvaliteta ohišja pa ti pove da je zelo dober aparat.Zato sprašujem vas za nasvete,kaj si mislite o njem....lp...
.............................................Vlado...................................................
..................................Hvala za odgovore...........................................
cry .................................. :oops: ............................................. sleep
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 00:10

Če uporabljaš olya 5050 mislim da ne boš pridobil kaj dosti kar se kvalitete slik tiče pridobil pa boš na večjem rasponu zuma saj ima od 28-200mm in pa bolj pravi fotografski način nastavljanja saj je zum in ostrenje ročno v manualnih nastavitvah kar je pri 717 manjkalo ,ne gre pa pozabit še nove minolte A1 ki ima enak raspon nekaj manj pixslov kar niti ni tako pomembno saj jih je pet dovolj za več kot normalno uporabo ima pa novost stabilizacijo senzorja proti tresljajem in jo je na www.dpreviw.com njihov preizkuševalec precej hvalil kot trenutno najboljši aparat z 5mp ,pa saj je sonya tudi.
 0   

vlado @vlado 28. Sep 2003, 08:36

Saj vem, da MINOLTA dober aparat samo v ceni se razhajata.Za to razliko v ceni pa ni MINOLTA A1 tako boljša od SONY-JA.Saj jaz tako mislim.Tudi pristaš MINOLTE nisem....lp......
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 11:11

Sicer ne vem kaj misliš s tem razhajanjem v ceni kolikor vem je sony dražji to da nisi pristaš minolte ok ampak zakaj pa sonya ki sploh ni fotografska firma ampak ta novi je dober,sicer pa se pri nas nekako vsi otepojo minolte ker nikoli ni bila reklamirana tako kot canon ali nikon preko luže pa je firma ki ima enak delež kot canon in nikon zraven tega je njihova klasika na ameriških straneh v profi klasi ocenjena bolje kot canon in nikon govorim o minolti dynax 9 pa tudi objektivi nižjega cenovnega razreda so ocenjeni po testih bolje kot pri konkurenci pa če pogledaš malo v zgodovino je minolta razvila kar nekaj stvari ki se danes uporabljajo v vseh aparatih recimo avtofocus in pa zum ki so ga naredili že leta 1968.Sicer jo pa moram zagovarjat saj jo uporabljam tako v klasiki kot v digitalni fotografiji pa saj imam tudi canona pa še nekaj drugih in z vsakim se da naredit odlične fotke.Sicer pa je tudi tvoj olympus odlična izbira edino kar me moti da zumiranje ni ročno in ne vem zakaj bi ga menjal za sonya razen zaradi raspona zuma kar je edini dober razlog.
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 11:17

Imaš prav sony je res malenkost cenejši vendar novost stabilizacija senzorja ni od muh in jo bodo verjetno začeli uporabljat tudi drugi v SLR camerah saj s tem odpade nakup zelo dragih objektivov s stabilizacijo.
 0   

vlado @vlado 28. Sep 2003, 12:23

Cena Minolte A1 je ista kot CANON-na 300D.Med tema dvema je pa že precej večja razlika(kvaliteta slike,menjava objektiva,uporaba aparata itd)pogledal sem si teste minolte in so me zelo presenetili.Same dobre lastnosti samo MACRO IMA ZELO SLAB-TO JI DAJEM VELIK MINUS.Ostalo ima kot SLR in po funkcijah in dobrem ohišju..lp.....
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 12:51

Kvaliteta slike ne vem če je ravno slabša v istem rasponu objektiva ker je objektiv odličen in edina razlika je v tem da ga pač ne moreš menjat je pa pri aparatih ki imajo izmenljive objektive problem prahu ki pride v aparat in s tem na senzor sicer nimam s tem iskušenj vendar na tujih forumih uporabniki precej pišejo o tem da jim to predstavlja velik problem.
Kar se pa tiče macro funkcije je pa ni res da je slaba saj za razliko od večine pri katerih navajajo podatke o slikanju z nekaj cm pri minolti pa 13 cm pri širokem kotu od 25 pa pri popolnoma odprtem zumu ni razlik saj pri ostalih ta funkcija običajno deluje samo pri širokem kotu tako da je velikost povečave enaka ali pa pri minolti še celo večja.
 0   

vlado @vlado 28. Sep 2003, 13:04

Rado-a si ti slučajno že lastnik tega aparat.(MINOLTE A1)
 0   

Ciril Jazbec @Gandalf 28. Sep 2003, 15:04

heh vlado....imaš olympusa 5050 pa nisi zadovoljen? biggrin
saj je vendar med top naj kompaktnimi.

če pa misliš da te ne zadovolji več pa si kupi slr-ca.
npr. canona 300d.
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 17:43

še ne sem pa predhodnika ki ima kar nekaj stvari podobnih objektiv pa enak dimage 7 s tem da je že prejšna izboljšava mojega model 7HI bila pojem v tem razredu in sem jo imel tudi priliko sprobat
 0   

vlado @vlado 28. Sep 2003, 19:51

Nisem več lasnik Olympusa 5050 zato pa sprašujem, kaj naj vzamem sedaj.....lp...........
 0   

rado @rado 28. Sep 2003, 21:01

stvar prepičanja in navade jaz sem z mojo minolto čisto zadovoljen in še nekaj časa bo služila saj se stvari razvijajo hitro in cene padajo osebno bom počakal da stvari okoli SLR aparatov rešijo in tudi cene bodo še padle potem pa je to moja naslednja izbira z firmo se pa ne obremenjujem kar bo solidno delalo in cenovno ugodno bom pač kupil sigurno pa še ne canona 300D to je komaj začetek približevanja cen normalnemu uporabniku in bodo čez kakšno leto za ta denar dosegljivi tudi boljši modeli pravi profi pa bodo tako in tako zmeraj dragi,kar se pa tiče tvoje izbire pa mislim če vzameš 828 ali A1 ali pa tudi 300D ne boš nič zgrešil vsi so zelo solidni pa saj saj v tem cenovnem razredu bi bilo čudno če ne bi bili
 0   

vlado @vlado 28. Sep 2003, 21:06

Hvala ti za odgovore.....lp......Vlado.... sad
 0   

slowenien @slowenien 29. Sep 2003, 01:01

Js ga zdj u ColorFoto gledam pa me druga kot oblika ne pritegne 8)
 0   

vlado @vlado 29. Sep 2003, 14:46

Kaj gledaš slučajno MINOLTO A1.Kako jo lahko gledaš če jo še sploh nimajo in jih dobijo mogoče konec naslednjega tedna.Če pa jo že majo- imajo samo testni model,ki ga je testiral Matjaž Intihar.Saj pri rastavnem modelo lahko vidiš samo obliko in nič druzga to je pa tudi vse.Teste je tako in tako naredil Matjaž Intihar in je napisal da je precej dober aparat če ne že najboljši med kompaknimi.Samo pri nas je samo en problem ,da mi poznamo samo CANON-na in OLYMPUS-a in SONY-ja vse ostalo je pa shit-ta misel je samo v naših glavah.Tako sem mislil tudi jaz dokler se nisem prepričal,da so tudi drugi proizvajalci zelo dobri tako kot FUJI,MINOLTA.....itd..............Brez zamere če sem slučajno koga užalil.........lp...... :roll:
 0   

BB @BB 29. Sep 2003, 16:39

Najprej se vprasaj za kaj potrebujes fotoaparat...
Poleg tega, da se zmeraj slikam na diase (taki se nismo izumrli) uporabljam digitalce ze od leta '95 - torej se iz 'kamene dobe'. 'Cez' mene je sla cela serija SONY-ev (od Mavic do 505v, 717) - vsi so bili odlicni... vendar sem imel eno tezavo... pomankanje sirokega kota in dodatnih pripomockov. Glede tega dejstva sem kot drugi digitalec zacel uporabljati Nikone, ki so imeli nekam pocasne objektive (CP950, CP990, CP5000) vendar so imeli celo paleto zdruzljivih predlec in drugih pripomockov... sedaj so minili tudi ti casi in sem na SLR - kompakte imam kot 'backup' fotoaparate.
Glede na to, da poznam 717 in prejsnji 505V predvidevam, da bo 818 fantasticen fotoaparat za amatersko uporabo - tudi za tisto bolj zahtevno...mogoce ga bom imel kot drugi ali tretji digitalec (backup)
 0   

rado @rado 29. Sep 2003, 17:26

Vsekakor bo novi828 dobra stvar ker so mu končno naredili široki kot in pa ročni zum ,kar me je na 717 odbijalo ,pač SLR navada.
Vlado tebi se se pa opravičujem ker sem ti napisal v prvem odgovuru napačen naslov sem spustil črko pravi je www.dpreview.com
 0   

vlado @vlado 29. Sep 2003, 18:48

Vidim ,da zelo namigujete na SONY-a 828.Ampak vse kar ima Sony ima Minolta in še več.Sony nikoli ne bo naredil SLR - Minolta pa ga bo,kar je že velika razlika v samem razvoju (kompaknega in slr).A bi kupili Sony-a če bi imel druge leče kot pa te Carl zeiss mislim ,da ne.V tem tiči cela zadeva(leče)pa zato ker imaš doma sony televizor ali stolp zakaj še nebi imel digitalca.Tu igra veliko vlogo samo imeeeee in nič kaj drugega.
 0   

BB @BB 29. Sep 2003, 19:30

Kot sem ze omenil - odvisno za kaj uporabljas fotoaparat...
Minolte zal ne poznam in za kompakten razred zna biti glede na karateristilke A1 zelo zanimiv fotoaparat - posebej zaradi blazenja treslajev. Moji SLR-ji so bili OM-4 (Olympus) in Nikon F3 - slednjega se sedaj uporabljam v zelo ekstremnih situacijah... ni mi se odpovedal.
Tudi jaz sem na Sony-eve digitalce gledal 'zviska' kot na ime - vendar je imel takrat ko sem se odlocal za digitalca (kot referencen fotoaparat - preden sem posnel na dia) edino Sony opticni zoom objektiv do 38-400 mm. Slika je bila razmeroma slaba (predvsem zaradi majhne locljivosti) - takrat so bili digitalci se v povojih - vsaj za moj zep dostopnem razredu. Ko je prisel 505V (imel ze rocno ostrenje) je bila zgodba povsem drugacna - odlicna slika (predvsem po zaslugi dobre optike), ki se je nadaljevala v 717 (odlicen pri jamski fotografiji zaradi laserskega merjenja). Seveda so SONY-ji dobri dokler ne zelis se kaj vec - predvsem zaradi dodatkov - zato sem presedlal na Nikona. Nekje sem ujel - imejte to za 'RACO' vendar zna imeti novi tezko pricakovani SLR Nikon (D70 ali morda D75) prav isti cip kot ga bo imel Sony 828 (prejle sem se zatipkal 818 - sorry)
 0   

Kaktus @Kaktus 29. Sep 2003, 20:58

Zdejle mam fujija, ampak tist trenutek ko pride 828 ven, ga grem iskat. Se dobro da sem malo pocakal ker sem v mislih imel 717.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati