0   

Kaktus @Kaktus 4. Jul 2005, 17:33

Pozdravljeni!
...ni sicer 100% povezano s fotografijo, pa vseeno. No, zanima me sledeče:
Imam recimo italiansko zastavo, sedaj pa me zanima koliko procentov kakšne barve je na fotografiji dotične zastave. No za italiansko je enostavno za ugotoviti iz glave, kaj pa recimo za kakšno angleško? ...torej, zanima me če kdo ve kako najbolj enostavno ugotoviti procent določenih barv na sliki, oz. če obstaja kakšen program ki bi mi pri tem početju pomagal.

Če ima kdo kakšno idejo, kar na plan z njo smile

LP Simon
Vsi imamo fotografski spomin ...samo nekateri so brez filma smile
 0   

Pele @Pele 4. Jul 2005, 17:36

Photoshop. Na desni strani imaš info pa ti kaže %.
 0   

Kaktus @Kaktus 4. Jul 2005, 17:45

Sem tudi jaz mislil da je to, pa ni. To samo pokaže koliko procentov cyan, yellow, ipd sestavlja določeno barvo. Mene pa zanima koliko procentov določena barva pokriva na fotki. Če se vrnem k italianski zastavi, vem da je zelene 33.333% bele in rdeče ravno toliko. ...nekeko tako;)
Vsi imamo fotografski spomin ...samo nekateri so brez filma smile
 0   

Pele @Pele 4. Jul 2005, 18:34

255 255 255 je čisto bela
0 0 0 je črna itd.....

Le zakaj bi potreboval procente....
 0   

iztok @izo 4. Jul 2005, 19:00

ma ne pele, hoče vedete kolk procentualno zasede barva površine glede na celoto.
sicer mi ni čist jasno, zakaj to rabiš. za fotke bo malce bolj problem, ker skoraj nikdar ni takšne situacije, da imaš točno enako barvo, ker imaš na fotki senco ipd, torej bo barvna vrednost pixla zmerja drugačne in tako bo program teško našel vse pixle enak barve in glede na to zračunal, kolikšen procent ta barva zasede glede na celoto.
poznam eno rešitev, ki pa najbržni najboljša. vem, da recimo v cad programih (autocad ipd) lahko uvoziš fotko v program in potem poklikaš polign s točkami po tisti površin ki te zanima in nato program izračuna površino. nato moraš poklikat še celotno površino zastave in potem deli eno vrednost z drugo da dobiš procente.
najboljša rešitev pa bi bila, da dobiš proporcijske ključe za državno zastavo, ki jo iščeš (najboljše v vektorski obliki) in glede na to boš dobil najboljše podatke.
kaj je prop. ključ? recimo tole:
 0   

iztok @izo 4. Jul 2005, 19:08

hm, ali pa če dobiš tudi zastave, ki nsio fotke, ampak direkt narjene iz grafike in kakšen program, ki prešteje pixle ene barve, ki jih potem deliš s celtimi pixli, da dobiš procent. topa najbrž obstaja, najbrž ima tudi ps to..
 0   

Kaktus @Kaktus 4. Jul 2005, 19:42

No Izo me razume smile
To foro z avtocadom sem pogruntal, vendar če je slika zelo zakomplicirana in imam veliko slik za preračunat je kar malce dolga. No niso ravno zastave, ampak etikete ustekleničenih vod smile
...če ima še kdo kak predlog bom zelo vesel, ker vse skenirat in občrtovat v acadu bo res malce težkav ...no ne tako težka kot dolgotrajna smile
Vsi imamo fotografski spomin ...samo nekateri so brez filma smile
 0   

iztok @izo 4. Jul 2005, 20:29

hja, malce prej gre z fotičem kot z skenerjem, ane, čeprav potem ni točna projekcija (sodček ipd).
kaj pa rabiš to, me prav zanima..


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati