0   

PrimozS @PrimozS 29. Mar 2012, 08:22

Kot prvo - nikoili ne bidaš že par dni/ur vnaprej. Vedno čakaj na zadnjo minuto. S tem vsaj malo omiliš šanso, da bo nekdo nabijal in ti dvigoval ceno.

Takle primer, kot ga navajaš - če ima zelo malo ocen v svojem feedbacku - je tudi čisto možno, da je "alterego" prodajalca.

Meni se je nekajkrat zgodilo, da sem nenadoma postal srečni "lucky loser" - ampak je bilo tako evidentno (recimo skupaj s koncem avkcije je že priletel mail, da si je zmagovalec že premislil), da je tip nabijal ceno, da bi razkril moj najvišji bid. Ko sem takemu omenil to nenavadno naključje, so vedno vsi poniknili in niso več težili, da zdaj pa "moram" kaj kupiti.
 0   

Mclow @Mclow 23. Jun 2012, 10:57

zdravo,
mene samo zanima, ko opravim nakup s paypal., ali je transakcija denarja napisana samo na mesečnim bančnim izpiskom ali še kje drugje?
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 23. Jun 2012, 10:59

Če imaš za svoj račun oz. kartico tudi spletno banko je transakcija takoj vidna tudi tam (preverjeno na Abanet, Abanka).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Mclow @Mclow 23. Jun 2012, 11:01

ok. se pravi transkacija drugje ni vidna?
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 23. Jun 2012, 11:30

Mclow je napisal/a:
ok. se pravi transkacija drugje ni vidna?


OK, tebi očitno nekaj ni jasno. Napisal sem TUDI. Transakcijo vidiš na PayPal spletni strani (uporabniški račun), na e-mail dobiš obvestilo (PayPal), konec meseca na izpiskih (banka) in na spletni banki ter na SMS (če ti banka to omogoča). Kaj bi še rad? Glasbeno željo?
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

safe @safe 3. Avg 2012, 20:35

Lep pozdrav!
Mene pa zanima, če bi mi slučajno vedel kdo posredovat info. kako je z nakupom gsm-a preko pay pala iz nemčije/avstrije. (samsung galaxy, i phone ...). Po možnosti avkcijski nakup (nov ali rabljen). V primeru da gsm ni odkodiran, ali se ga da pri nas odkodirat ... Za odgovore že vnaprej hvala!
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 3. Avg 2012, 21:21

Za pravi denar se da vse.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Smarties @Smarties 28. Jun 2013, 16:16

Imam eno vprašanje...
zanima me namreč kako vidim a ebayu prodajalca.. ubistvu kako vidim če uporablja paypal?
Zanima me tudi kako preverit prodajalca grin Ima namreč 1402 feedback sam ali je to realno?
Če me slučajno prodajalec nat....ne in ne dobim naročenega izdelka ali mi ebay povrne denar ali ne?
Hvala za odgovor

lp Smarties
 1   

porkoja @porkoja 28. Jun 2013, 18:13

Smarties je napisal/a:
Imam eno vprašanje...
zanima me namreč kako vidim a ebayu prodajalca.. ubistvu kako vidim če uporablja paypal?
Zanima me tudi kako preverit prodajalca grin Ima namreč 1402 feedback sam ali je to realno?
Če me slučajno prodajalec nat....ne in ne dobim naročenega izdelka ali mi ebay povrne denar ali ne?
Hvala za odgovor

lp Smarties


Da, prodajalec uporablja PayPal. To je vidno izpod cene vsakega prodajanega artikla, kjer je najprej "Price" in potem Shipping, Delivery, Payments, Returns.
Pri Payments piše: "PayPal"

Če pogledaš, prodajalec ima rating 99,4%.

Preveri feedbacke, dovolj je, da preveriš le negativne in nevtralne, kjer boš opazil, da je teh zelo malo, predvsem pa so zato, ker se ljudje stalno radi pritožujejo in jim nikoli ni prav, ne preberejo pravil sodelovanja ipd.:
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=frank92110&iid=221186459330&de=off&items=25&which=negative&interval=365&_trkparms=negative_365

Pa bodi pozoren, saj pri vsakem artiklu je poštnina minimalno 45 dolarjev za prioritetno in 60 dolarjev za ekspresno pošiljko.
Tako, da glej ceno artikla + ceno poštnine.

Ja, v primeru, da gre karkoli po zlu in ne prejmeš naročenega, se o tem najprej pogovoriš s prodajalcem. V koliko od njega ni odgovora ali ti ne ugodi, odpreš primer prek t.i. "Resolution Center", o čemer so obveščeni na eBayu in sledijo pogovorom med teboj in prodajalcem. V kolikor se tam sporazumno ne zmenita v nekem omejenem času, se v zadevo vplete eBay in privije prodajalca. Ali pa tudi kupca, če je le-ta storil prevaro. To lahko traja tudi 2 meseca ali več, da se zadevi pride do dna. Če ti je storjena krivica, eBay vrne kupnino.

Od tega prodajalca, kolikor vidim, je povsem varno kupovati. Tistih nekaj negativnih feedbackov naj te ne zavede. To, da ima nizko število feedbackov, je pa posledica tega, da je to kot kaže povsem fizičen prodajalec, ki nima nobene trgovine in pretirane zaloge, kar je vidno pri izdelkih, koliko jih je na zalogi in koliko jih je prodal.
Zahvala: Lucifix
 0   

Smarties @Smarties 29. Jun 2013, 08:40

woooow... biggrin

porkoja
najlepša hvala za odgovor in temeljito razlago.
To mi bo dosti pomagalo pri odločitvi!

Še 1X hvalalp Smarties
 0   

porkoja @porkoja 29. Jun 2013, 15:30

Malenkost. smile
Hvala tudi tebi, Smarties, za dober odziv. Obilo sreče pri nakupu in zadovoljstva z naročenim artiklom.
 0   

Smarties @Smarties 1. Jul 2013, 21:29

Pozdrav,...

imam še eno vprašanje. Zanima me namreč kako je s carino in davkom. Izdelek bi namreč naročil iz Amerike, vendar če mi ga carino in dajo še 22% davka biggrin se mi ne splača ker nisem nič pridobil He-He-He biggrin

Hvala za odgovor

lp Smarties
 0   

andrazh @andrazh 1. Jul 2013, 22:23

Ce je nad 22e je davek.
 0   

porkoja @porkoja 1. Jul 2013, 22:38

Carina za blago iz ZDA, zagotovo je. Prav tako tudi davek. Težava je ta, ker se pri nas ta carina zaračunava za moje pojme zelo čudno in oderuško in to po nekih kriterijih, ki jih vedo samo oni. Tako sem že plačal davek na poštnino, ki je bil ob nakupu že poravnan, kot tudi ležanino in pregled paketa.
Kar se carine tiče, pa so faktorji obračunavanja različni za fotografsko opremo, avtomobilske dele, knjige, zdravila itd.

Da dobiš kar se da točen odgovor, predlagam, da jim pišeš Carinski urad Ljubljana ali pa jih pokličeš po telefonu. Jaz jih kar velikokrat uporabim in imajo koristno osebje. Če me znajo dobro udariti po žepu pri carinjenju, pa naj še kaj dobrega naredijo zame preden se podam v kakšno dražje naročilo. smile

Carinska uprava RS Ljubljana
Carinski urad Ljubljana, Izpostava Pošta Ljubljana
Tel. 01/476 77 50
e-pošta: posta.culj@gov.si
 0   

Smarties @Smarties 1. Jul 2013, 23:07

laugh

He-He

no tega me je namreč najbolj strah. Da mi bodo potem še računal k NORI smile in sm na koncu še v minusu.

Naročil bi pa uro in je že ura draga, tko da.. sm malo v dvomih ;(
 0   

ogabe @ogabe 2. Jul 2013, 06:52

Carina mislim da je nad 180eur. Ampak carina tako ali tako ni problematicna, ker jo je par procentov (razen ce ni tobak) ali pa je celo ni (bolj kot pol elektronike). Problem je ddv, ki pa ga je 22%. In stvar se obracuna, po njihovo seveda, takole ((izdelek+postnina)*carine)*ddv. Kar se mene tice je to cisto narobe in enkrat, ko bom imel cas in pa seveda kaksno vec kot par eur vredno stvar, bom sel do konca in postimal to, da mi bodo racunali ddv in carino na izdelek in ne na izdelek+postnino. Ker realno nimajo niti najmanjse podlage v nicemer, da ti racunajo ddv in carino na neko storitev, ki sploh ni opravljena pri nas.
Za povrhu pa pride zraven se strosek carinskega pregleda, vcasih celo carinskega skladisca itd. kot je napisal Porkoja.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Smarties @Smarties 2. Jul 2013, 20:32

Hmmmm....
NoRooo biggrin
bolj ko računam grin slabše je He-He
Zgleda da se mi ne splača kej tazga naročit k bom preveč plačal tuki ;(
Raje počakam da gre kdo v Ameriko Hi-Hi ali pa probam nekak skombinirat da bi bilo to darilo in kakor sem jaz bral ti lahko pošljejo darilo in potem ni davka in carine. Mogoče se motim, ampak tako sem zasledil, če bi bilo to za osebno rabo grin

Treba se še fino pozanimat ;(
 0   

porkoja @porkoja 2. Jul 2013, 21:15

Na carinskem uradu za kontrolo poštnih pošilljk, so vajeni takšnih fint in pripisov, da gre za darilo.
Pravkar imam pred seboj danes prispel list PCP (poštno carinska prijava). Iz Kitajske so zadržali neko napravo vredno 25 €. In ravno to je fora, da je pošiljatelj na kuverto napisal, da gre za darilo, notri pa ni priložil računa. V takih primerih je potrebno poslati račun (lahko izpisek iz PayPala, kreditne kartice ipd.) in priložiti link do artikla, kjer je bila zadeva kupljena.
Če tega ne storiš, po 30 dneh zadrževanja pošiljke, le-to vrnejo nazaj pošiljatelju. Ali pa gre izdelek kao na uničenje.

V tovrstnih primerih se splača razmisliti. Ali zadevo uspeš nabaviti, kadar (če) gre kdo od znancev fizično v ZDA ali pa sam. Ali pa zaželjen artikel kupiš znotraj EU. Ampak bo verjetno nekoliko dražji kakor je prodaja v ZDA.
Na koncu prideš do zaključka, da je zelo težko profitirati in kupiti iz ZDA in se izogniti našemu davku ter carini.
Meni se včasih kar smeji, ko naročim kaj iz tujine (izven EU) v vrednosti npr. 80-100 evrov in se zadeva čudežno izogne carinskemu pregledu. Ampak takih primerov je izredno malo.
 0   

Smarties @Smarties 2. Jul 2013, 21:27

Zgleda da bom moral počakati ker nabava te ure ni mogoča (je tudi nisem zasledil da jo ima kdo v EU) v EU ;(
http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-CASIO-G-SHOCK-GWA1000FC-2A-AVIATION-TRIPLE-G-RESISTANT-WITH-WARRANTY-/221241887289?pt=Wristwatches&hash=item33830b4a39

Upam da gre pa kdo od znancev v ZDA kmalu smile prijatelj gre v Kanado in mislim da bi se to dalo tja dobit grin No sam to bom potem razmišljal grin

Ja je pa malo nerodno če gre nekaj v uničenje in nasploh če stane dosti smile

Kaj naj rečem,....
najlepša hvala za vse odgovore in pojasnila grin He-He-He Lahko rečem da imam srečo za take odgovore ker drugače bi se fino nat..... grin

hvala
 0   

ogabe @ogabe 3. Jul 2013, 07:06

V Kanadi imajo tudi carino in davke, ce stvar pride iz ZDA grin Ne vem sicer kaksne, ampak stvar je enaka kot pri nas, ali pa v Nemciji, Avstriji, Avstraliji... grin
To z darili je pa samo rekla kazala. V resnici to ne gre skozi. Lahko je darilo, poklon, gratis izdelek, sample ali karkoli se lahko se spomnis, carina (ce seveda je za tisti produkt) in ddv se obracunata na realno ceno izdelka. "Darila" po zakonu ne obstajajo oz. bolje receno na darila ni popusta. Tudi ce dobis hiso ali avto v darilo, bos vseeno placal davek od tega grin
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati