0   

Dejan @_Dejan_ 4. Sep 2008, 10:41

Jaz imam pri NLB oboje viso in mastercard...
 0   

Bostjan @Archie 4. Sep 2008, 11:24

Ko hočeš naredit transfer s PP na kartico, ti PP omogoča le izbiro Visa kartice. To je tisti oknček, ki ga je nalimal Luc., čeprav drugje piše da gre tudi na druge kartice (nalimal fotokaj). Lahko, da je to spet Slovenska posebnost??!!

In z Viso je takole.

Visa + NLB dela, Visa + SKB ne dela, Visa + Abanka menda dela, za ostale pa ne vem. In tle govorim samo o "vlačenju" denarja s PP na bančni račun.

Spet je tu menda razlika pri bankah. Ene naredijo komplet transfer PP, kartica, TR, druge samo PP na kartico, kjer imaš dobroimetje in ni avtomatičnega prenosa na TR. Menda lahko daš nalog za prenos ali pa kuriš € direkt s kartice.

Skratka... po klicu na SKB banko sem dokončno izvedel, da SKB ne omogoča prejemanja denarja na kartico (Mastercard, Visa). Je pa res, da sem verjetno dobil kako referentko, ki ni ravno vedela kaj to PayPal je. In odgovor je bil, da se denarja na kartice pri SKB ne da dobit, ker gre za plačilno kartico.

Svetujem, da se pozanimte direktno na kartičnem centru svoje banke in samo upate, da boste dobili koga, ki se spozna.
 0   

Bojan Stepancic @bododo 4. Sep 2008, 13:12

Hvala za odgovor. Se bom oglasil na SKB in povprašal, ker v nasprotnem primeru ne rabim Vise pri njih in se mi zdi tudi brezveze plačevati članarino.

Kako je pa pri drugih bankah, a lahko imaš VISO tudi še na npr. Abanki tudi če nimaš TR pri njih ali moraš obvezno imeti TR na terj banki, da dobiš VISO.

l.p.
Bojan
 0   

matej culjkar @matejculjkar 26. Okt 2008, 17:57

Zanima me s katerimi karticami se lahko nakaže denar na paypal?
Ali je nujno imeti kreditno kartico ali lahko nahažeš denar na paypal z kakšno drugo metodo?
 0   

iztok @izo 26. Okt 2008, 19:10

http://paypal.obtin.net/
 0   

nikolina @nikoltina 29. Okt 2008, 20:07

This is other way if you are unable to use paypal

http://www.alertpay.com/?Rwo5g358HtZZH0270TUtgg%3d%3d
 0   

Klemen @klemen21 5. Dec 2008, 15:51

Mene pa zanima kako si naj v Paypal dodam kreditno kartico. Med možnostmi lahko zbiram samo med Viso, MasterCard-om in American Exspress-om, jaz pa imam Maestro. Kako bi lahko dodal svojo kartico in kasneje plačeval z njo?

Hvala za odgovore
 0   

Miha @cedo 5. Dec 2008, 16:21

Maesto ni kreditna kartica, to menda veš.
 0   

Klemen @klemen21 5. Dec 2008, 20:44

Ja vseeno hvala bom moral naštudirat nekaj boljšega ampak si ne želim dajati mojih osebnih računov in števil ker nikoli ne veš kdo jih najde............
 0   

Ajda Svet @Kirie 9. Jan 2009, 15:00

Če mi kdo utegne pomagat... in sicer pod "My Account Overview " mi piše da imam "paypal balance" 0.00 eur....če kliknem pa pod "view limits" mi pokaže pa 500 eur (to je verjetno limit ki ga imam na mastercardu al kako?)... ampak a to pomeni da moram jst to kej prenašat, če želim nekaj naročiti preko paypala?
 0   

Janja Bartolj @Kiara 24. Jan 2009, 14:53

Jst uporablam Paypal že nekaj let,in sicer sm se gor registrirala zato,da sm lahko nabavlala stvari preko ebaya.Potem pa sem ugotovila,kako lahko preko ebaya stvari tudi prodajam in tud denar mi je že uspelo prenest na mojo Viso.
Na NLB sm poslala vprašanje,kako je glede prejemanja denarja na Viso (ker na noben drug način ne morem prenesti denarja iz Paypala!). Zanimalo me je le,če lahko naredim presežek na Visi-torej da mam gor nekakšen ''plus'',tako kot pri osebnem računu. In sem dobila odgovor,ki mi je kar malo zamoril...Pravijo,da Visa ni namenjena za prejemanje plačil oziroma-kot oni temu rečejo-gambling transakcij. In da je lahko v primeru kontrole imetnik kartice kaznovan. Haaaaalooooo? Najbl razširjen in kao najbl varen sistem za plačevanje in prejemanje denarja na netu Paypal dovoljuje prenos denarja na Viso,naše banke pa nasprotujejo temu,da bi plačila prejemali na kreditno kartico. Ni mi jasno. Aja,pa še odgovorili so mi,da je prenos denarja na Viso možen,ni pa zaželjen. Pa kaj je s tem narobe? Torej-če je možno prejemati denar,potem ni s tem nič narobe...Sicer pa-kriv je naš bančni sistem,ki nima pravega dogovora s tujino oziroma Paypalom...Seveda bi raje prejemala denar na svoj osebni račun,vendar na Paypalu prou piše,da za Slovenijo velja samo prenos na Viso. In kaj nej zdej nardim? Nehat prodajat po netu? No way! Al mogoče čakat,da mi bojo v primeru kontrole prbili kazen? Za kaj že? Ker SVOJ denar dobivam na SVOJO Viso in usakič,ko naredim prenos iz Vise na TRR,plačam banki 10 EUR?!
Te stvari res niso poštimane in dvomim,da mi banka sploh lahko ponudi ustrezno rešitev.
No,sem pa za hec poklicala še na Teledom,kjer sem dobila informacijo,da v primeru nakazila denarja na Viso lahko porabim tist denar in tudi,če naredim presežek,da ni problema...Da bom mela pač v dobrem ali pa denar prenesem na svoj račun. Ista banka-NLB-pa 2 različna odgovora! Strokovnjaki-ni kej!
Ima kdo podobne izkušnje? Al pa usaj mnenje napište...Hvala.
 0   

Primož @Bearex 18. Apr 2009, 19:51

Pozdravljeni!

Tole je odgovor od SKB-ja za isto vprašanje:

Spoštovani,

pri opciji nakazila denarja na VISA kartico in prenakazilu sredstev na vaš Osebni račun se obračuna 4 % provizija od zneska oz. najmanj 6,26 € (Cenik SKB). Za plačila preko Pay Pall s kartico VISA, se ne obračunava nobena provizija.

Lep pozdrav.
 0   

Matevž @Mato32 7. Jul 2009, 07:59

js bi pa rabiv paypal, moneybookers ali pa paysafecard. ce ma kdo za prodati yes
 0   

Heretic @Heretic 10. Avg 2009, 13:26

Živjo, a mi lahko nekdo pomaga nekej razjasnit glede paypala...
A na Paypal iz Slovenije ne morem naložit denarja? Ker prvič to zasledim. Ko ga želim dodat mi javi da stran ne obstaja, s Paypala mi pa odgovorijo da iz Slovenije ni možno nalaganje denarja na Paypal in da v bo denar v primeru plačila odtrgan direktno s kartice. Torej lahko brez problema kupujem z Ebaya preko Paypala, čeprav imam tam stanje na nuli? smile
 0   

Boštjan @stipe 10. Avg 2009, 17:24

Heretic je napisal/a:
Torej lahko brez problema kupujem z Ebaya preko Paypala, čeprav imam tam stanje na nuli? smile


Lahko. Znesek nakupa bo nekaj dni po opravljeni transakciji enostavno bremenil tvojo kreditno kartico.
 0   

kayela @kayela 18. Okt 2010, 11:12

@Kiara jaz osebno ti priporočam menjavo banke, Abanka vem, da ima pa mogoče Banka Koper pa še kakšna imajo Viso Electron - to je debetna kartica na katero lahko brez problemov preneseš sredstva iz paypal-a in plačuješ prek paypala. Članarine pa ni - kot je to za kreditno kartico, plačuje se pač tisto klasično vodenje računa. Malo se pozanimaj.
 0   

prodajalecslo @prodajalecslo 29. Nov 2010, 19:59

Men pa zanima, ker sem pozabil potrdit na PayPalu svojo Maesterkartico in še nisem dobil te 4 mestne kode, ki bi jo naj dobil ob izpisku . Sem par dni prej, naročil nek izdelek prek interneta in mi je napisalo, da jim je PayPal plačal pa me zanima, če je sedaj lahko kaj narobe, če še nisem potrdil te kartice z 4 mestno kodo???

Hvala lepa za odgovor
Lp Simon
 0   

Zelod @flambirana_oFca 30. Nov 2010, 09:37

Če je pisalo, da je šel denar iz PayPal-a, oziroma je že pretekel datum (pri meni je to 21. v mesecu), ko ti PayPal "trga" z bančnega računa, potem je očitno vse ok. Nisem popolnoma prepričan kako je z nakupovanjem brez potrditve kartice, ampak, če se prav spomnim, je bila pri meni blokada, da sem z nepotrjeno lahko kupoval le v vrednosti do 50 EUR. Kar je bilo več, je zajamralo, da moram potrditi kartico.
Da pa ne čakaš izpiska in tam tiste štirimestne kode, enostavno pokliči na providerja tvoje kartice (v mojem primeru SKB Visa, sicer je pa telefonska na zadnji strani kreditne/bančne kartice) in povej, da potrebuješ 4-mestno kodo za potrditev kartice prek PayPal-a in ti jo bodo takoj povedali.
 0   

Žiga @thunder_road 30. Nov 2010, 09:54

Nepotrjena kartica ima samo limit na vrednost, tako je. S kodo pa to potem dvigaš. Tako, da plačano je sigurno; ti samo ne moreš v kakšne večje nakupe trenutno.
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

prodajalecslo @prodajalecslo 30. Nov 2010, 22:26

Aha, no saj vrednost je minimalna 5 eur. Samo vseeno sem mislil kako je to sploh mogoče, če nisem kartice še uradno potrdil in sem lahko vseeno naročil. Zato sem se malo vstrašo, da ne bo ki kaj narobe!!! No sem začetnik glede tega!!! smile

hvala lepa za odgovor

Lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati