0   

Miha @Jarm 23. Mar 2008, 07:25

mauss je napisal/a:
ful sladek, sam obvlada luč(v svojem žanru), cel set je umetno osvetlen, se splača pogledat 'behind the scenes' fotke, kolk luči/flešev/kitajcev ima model na fotkanju, ni vse 'Merge to HDR'.


imas čisto prav, nekatere slike zgledajo kot da bi bile narisane sigh
 0   

Andrej @Pophotnik 23. Mar 2008, 20:34

No ja, kaj vse že spada pod pojem fotografija?!
 0   

maMile @maMile 10. Apr 2008, 20:33

Na prvem programu se je pred kratkim končal dokumentarec o judovskem fotografu Yevgenyu Khaldeju. Res zanimivo za pogledat.
Če je slučajno ponovitev, se jo splača ulovit.
 0   

iztok @izo 10. Apr 2008, 22:24

ja, sem opozoril prej v vriskaču. bo treba res posnet zadevo oz če ima kdo opremo, se priporočam..
kako preprost in skromen človek, pa videl in posnel toliko zgodovine in trplenja. je bilo smešno videt (in žalostno hkrati9, ko so mu iz timesa al ene takšne orenk ravije poslali pnekaj dolarjev za fotko v kuverti, fotka pa šla po celeme svetu (kakor marsikatera njegova). pravi, da bo za kakšno klobaso, hehe. jao, in potem se mi nekaj pi_dimo, če nam kje kakšna fotka zgine..
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 24. Apr 2008, 07:16

Po mojem fotografa nista ravno svetovnega krova imata pa res dobre fotografije:
http://www.thewiebners.com/blog.cfm
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Jul 2008, 11:34

Ridout Photography Blog
http://blog.ridoutphotography.com/
 0   

Marko @strashny 21. Avg 2008, 13:38

Karel Cudlín
http://www.metrocollective.org/home/?author=12
 0   

Andrej @Pophotnik 28. Okt 2008, 18:23

Hans van der Meer:

http://www.hansvandermeer.nl/
 0   

purac @purac 26. Nov 2009, 20:06

Rarindra Prakarsa
http://photo.net/photos/rarindra

Dave Hill
http://www.davehillphoto.com/
 0   

Ratter @Ratter 26. Nov 2009, 21:07

Tale časopis si malo poglejte.
Za mene so to fotografi svetovnega kova:

Lista se z miško.Klik in potegneš stran.

http://www.100eyes.org/
 0   

Sharpshooter @Sharpshooter 6. Jul 2010, 19:12

Rankin, Britanec, fotke so naravnost izjemne če mene vprašate, dela za mnogo priznanih firm: www.rankin.co.uk
 0   

Heathen @Heathen 25. Jul 2010, 23:03

http://www.yannarthusbertrand.org/
http://www.yannarthusbertrand.org/v2/home_us.htm

Tip je imel tudi oddajo ki je bila predvajana na TV SLO 2 če je kdo slučajno ujel
Pogled iz neba (Vu du ciel)
 0   

zheky @zheky 13. Avg 2010, 13:49

Drew Nelson Hopper
Alex Nail
Hougaard Malan
Vincent Favre
 0   

Robert @Redesign2003 8. Maj 2011, 19:20

Ne vem če je kdo omenil, ampak zdi se mi da ne: Yuri Arcurs, najbolj uspešen stock fotograf na svetu.
 0   

RZ67 @RZ67 8. Maj 2011, 19:22

Redesign2003 je napisal/a:
Ne vem če je kdo omenil, ampak zdi se mi da ne: Yuri Arcurs, najbolj uspešen stock fotograf na svetu.


Res je dobr povezava
 0   

Janez Pelko @Wartburg 31. Avg 2011, 07:48

Včeraj sem bil na otvoritvi Lottie Davies v Galeriji Fotografija. Priznam, prej nisem še nikoli slišal zanjo, razstava v Galeriji Fotografija mi je pa segla globoko v srce!
Ciklus, ki je na ogled, je tule: http://www.lottiedavies.com/#/Art/Memories%20and%20Nightmares/1/
Preberite si tudi zgodbe (caption), na podlagi katerih so fotografiej nastale.

Če se le da, se udeležujem otvoritev ali pa grem kasneje pogledat razstave. Ob tem se velikokrat vprašam, kako to, da na takih dogodkih srečujem vedno iste face. In praktično nikogar s tegale portala. Take razstave nam dajo širino, folk se pa po forumih in galerijah zapleta v neke vzorce, v neke do kraja zbanalizirane fotke, ki so zgolj estetsko dovršene in pogosto dodelane do absolutnega kiča. Potem pa takim fotkam tu pravite še art... Kar je pa drugačnega, je pa treba spljuvat in skritizirat, saj sodobne fotografija (k sreči) beži od golega estetiziranja in pogosto krši neka že zdavnaj preživeta pravila.
Prav tako pograšam vidnejše predstavnike FZS, ki se kitijo z mnogoterimi nazivi, pridobljenimi na vaških podobarskih semnjih, kjer si drug drugemu s podeljevanjem brezštevilnih nagrad in priznanj dvigujejo ego in utrjujejo v prepričanju, kaki strašni mojstri so.
Gosta Lottie Davies nima teh nazivov.
 0   

RZ67 @RZ67 31. Avg 2011, 10:05

Wartburg je napisal/a:
Včeraj sem bil na otvoritvi Lottie Davies v Galeriji Fotografija. Priznam, prej nisem še nikoli slišal zanjo

Jaz sem zanjo prvič slišal l. 2009, ko sem kupil katalog Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2008, kjer je zmagala s fotko Quints, podrobnosti tule http://www.npg.org.uk:8080/photoprize/site/exhibition_winners.php in me je tudi navdušila. Decembra 2009 pa sem imel priliko biti v Londonu (z ženo in 10 mesečnim sinom) in sem si v živo ogledal razstavo Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2009, podrobnosti tule http://www.npg.org.uk:8080/photoprize/site09/index.php Za leto 2010 pa sem spet kupil le katalog, saj nisem imel prilike obiska Londona (drugi otrok – hčerka je bila še premajhna, v času razstave je bila stara med 1 in 3 meseci), podrobnosti tule http://www.npg.org.uk:8080/photoprize/site10/index.php Kako bo za 2011 razstavo še ne vem, zdaj moram balansirati dva majhna otroka, sem pa že začel prepričevati ženo za ponovni obisk Anglije (2009 sva bila v Bathu, Bristolu in Londonu).

Wartburg je napisal/a:
Če se le da, se udeležujem otvoritev ali pa grem kasneje pogledat razstave.

Jaz na otvoritve že dolgo ne hodim več, predvsem zaradi gužve na teh srečanjih, tudi zaradi tistih, ki pridejo na kozarček zastonj grin in ker mi ni do networkinga. Ko sem še hodil na razstave, sem veliko raje šel po otvoritvi. Nazadnje pa mislim, da sem bil na otvoritvi v galeriji Photon, ko so bili še na Poljanah, in je bila res gužva. Sem šel na otvoritev, ker se poznam z Dejanom.

Res pa je, da sedaj ne spremljam več razstavnega dogajanja, ker ob družinskem življenju nimam časa slediti tudi temu. Morda pa zdaj spet začnem (to, da sem zamudil Lottie v živo me zdaj malo grize), čeprav mi je škoda, da recimo te naše galerije nimajo mejling liste, da bi me o takih dogodkih obveščale (National Portrait Gallery v Londonu recimo jo ima).

Wartburg je napisal/a:
Ob tem se velikokrat vprašam, kako to, da na takih dogodkih srečujem vedno iste face. In praktično nikogar s tegale portala.

Glej moj zgornji komentar (hint: zastonj vino) , da nekateri raje razstavo obiščemo po otvoritvi, kjer si lahko vzameš čas in si razstavo v miru pogledaš (na otvoritvah pa je vedno šundr in za moj okus preveč ljudi, ki pridejo predvsem tudi networkat).

Wartburg je napisal/a:
Take razstave nam dajo širino.

Se strinjam. Vendar, če možnosti obiska razstave ni, se ta širina dobi tudi z nabavo kataloga ali kakšne monografije. Seveda ni isto, kot če vidiš v živo, je pa ob kvalitetnem tisku dosti boljše kot gledati reprodukcije na webu (moji favourite sta npr. Twilight in Beneath the roses Crewsdona).

Wartburg je napisal/a:
Prav tako pograšam vidnejše predstavnike FZS.

A te http://www.fzs-zveza.si/o-nas.html?
 0   

Janez Pelko @Wartburg 31. Avg 2011, 11:13

RZ67 je napisal/a:
Wartburg je napisal/a:
Ob tem se velikokrat vprašam, kako to, da na takih dogodkih srečujem vedno iste face. In praktično nikogar s tegale portala.

Glej moj zgornji komentar (hint: zastonj vino) , da nekateri raje razstavo obiščemo po otvoritvi, kjer si lahko vzameš čas in si razstavo v miru pogledaš (na otvoritvah pa je vedno šundr in za moj okus preveč ljudi, ki pridejo predvsem tudi networkat).

Glede na galerijo, komentarje v njej in pa forume bi si upal trditi, da tudi po otvoritvi ne hodijo prav pogosto na razstave.
 0   

Janez Pelko @Wartburg 31. Avg 2011, 12:11

Še tole glede samih otvoritev: če prideš malo prej ali pa ostaneš malo dlje, si ravno tako lahko v miru ogledaš celo razstavo, obenem pa še poklepetaš s tistimi, ki ti kaj pomenijo, izmenjaš mnenja in poglede ter s tem še dodatno pridobiš na širini.
 0   

RZ67 @RZ67 1. Sep 2011, 06:57

Wartburg je napisal/a:
Še tole glede samih otvoritev: če prideš malo prej ali pa ostaneš malo dlje, si ravno tako lahko v miru ogledaš celo razstavo

To bi morala biti pa res mini razstava. Za zadnjo sem jaz recimo porabil 4 ure, do sedaj minimalno 2 uri, najdlje pa sem porabil v Parizu, ko sem mislil, da bom končal v enem dnevu, pa sem se moral vrniti še naslednji dan, da sem končal ogled.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati