0   

Aleksander @aleks_oni 17. Mar 2007, 22:05

V bližnji prihodnosti se odpravljam na potovanje z letalom. Ne pišem zaradi letenja, ali straha pred letenjem Rofl ... Pišem in sprašujem kako je s foto opremo na letalu. Kje jo lahko nosiš. Moja oprema (aparat, stativ,...)se mi zdi zelo dragocena, zato bi rad vedel kje se le ta nahaja med letom. Ali jo lahko imaš nekje blizu sebe? Koliko vem (iz leta daleč nazaj), da lahko imaš nahrbtnik pri sebi.
policeman Res je, da so sedaj nova varnostna pravila policeman .
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 17. Mar 2007, 22:32

Isto vprašanje zanima tudi mene. Nazdanje sem bil pred 3 leti na takem potovanju ampak takrat se še nisem tako okvarjal kot se zdaj.
 0   

Peter Slovša @pslovsa 17. Mar 2007, 22:38

Letim kar dosti po Evropi, pa jo imam vedno pri sebi v kabini - v nahrbtniku...
Ne vem pa kako je npr. s potovanjem v ZDA...

Kar se tiče pregleda opreme, nisem imel nobenih problemov, ponadavi nahrbtnika niti ne odprejo... Samo enkrat so hoteli (Španija), da odstranim pokrovčke z objektivov in so pogledali, če je kaj notri...
 0   

Hakan @Hakan 17. Mar 2007, 22:49

oprema je zmeraj z mano v letalu, ni šans, da jo dam k drugi prtljagi grin

nisem imel nikoli problemov, včasih moreš pokazat oz. varnosnik pogleda skozi iskalo, da vidi, da ga nič ne blokira oz. nič ne tihotapiš...itd.

Pomoje to ni tak problem. Za v Turčijo in Tunizijo, sem šel čez normalno, Pariz, Francija, Monako....so ponavadi pregledali opremo. Pri Švedska in Danska so mi vzeli škarice iz torbe oz. zaplenili ter moral sem slikat in na lcd-ju pokazat slikco, tako, da resnejših problemov še ni bilo. Pri Tajski pa imajo posebne detektorje za fotoaprate oz. neke vrste rentgen prirejen za fotoaprate in tehnično opremo.

Pomojem, naj te ne skrbi saj ne komplicirajo tako s tem grin

thumbsup
 0   

miha @mihaaa 17. Mar 2007, 23:00

mene zanima kako je z prenasanjem stativa )vecji stativ) in kako je z dimenzijami nahrbtnikov, torej ce mas foto nahrbtnik (velike fotonahrbtnike) ali ti lahko recejo da ne smes gor, ali to ponavadi pustijo ker nocejo da bi se foto orpema zgubila ki bi jih precej stala ? zanima me tako za evropo kot tudi za cezoceanske lete... izkusnje
lp
 0   

Jan @haklc2 17. Mar 2007, 23:07

S fotoaparatom in objektivi v ročni prtljagi ni problemov, če jih vse stlačiš v primerno torbo. Edino kar moraš paziti je, če recimo potuješ z Adriinim CRJ-jom je to da je res torba majhna, ker ti jo bodo drugače pri letalu vzeli in jo pospravili v trup in jo boš dobil takoj po pristanku ob avionu (še vedno bolje kot, da jo čekiraš). S stativom pa zna biti problem. Ravnokar sem govoril z varnostnikom na mejnem prehodu (delam na Adrii tako da je to 10m stran) in mi je rekel, da če je majhen ne bo problemov, če pa je večji potem pa najbolje da ga daš v prtljago, ki jo čekiraš.
 0   

gogo @gogo 17. Mar 2007, 23:14

Problematični so ameriška in angleška letališča, druga ne toliko.
Pred kratkim sem imel s seboj nahrbtnik Think Tank Antidote 45×30×18cm (v praksi pa se napihne kot žaba in je širok 25cm ali več) ter še manjšo foto torbico pa je bilo brez problemov pri Adrii in Lufthansi. Znajo pa biti zelo neprijetni če je ta prtljaga večjih dimenzij kot dovoljujejo (vsaka avio kompanija ima na spletni strani napisano max. mere ročne prtljage, ki jo lahko vzameš s seboj v kabino). Na manjših Canada air-ih je težko tak nahrbtnik spraviti v prostor nad glavo, ker je ta prostor zelo majhen.
Teža tega nahrbtnika je lahko samo 8 kg (moj je imel 18 kg). Če obstaja "nevarnost" , da preverjajo težo, potem vzamem en aparat iz nahrbtnika z kakšnim težjim objektivom in mi binglja okoli vratu, še kakšen težek objektiv pa dam v žep od jakne ali brezrokavnika, dokler ne pridem preko "čekiranja".
Ko pa presedaš pa tega ne preglejujeo več, če le ne greš v USA.
Stativ pa gre v kovček med drugo prtljago, zavit v spodnje perilo.
Je pa priporočljivo prijaviti, če imaš več opreme, ko greš iz EU, so mi zadnjič pregledali vso prtljago na Brniku in me povprašali po potrdilu o opremi, kar sem na na srečo imel.
LP Gorazd
 0   

Aleksander @aleks_oni 18. Mar 2007, 09:41

SUPER

Hvala za informacije. Hotel sem izvedet le to, če bom lahko imel opremo pri sebi.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati