0   

Katja @BC007 30. Apr 2007, 08:07

žIVJO!

Lepo vas prosim, vse dobro informirane poznavalce digitalnih fotoaparatov, da mi svetujete in malce razložite zakaj je NIKON D40 SLABŠI ALI BOLJŠI OD oLIMPUSA 550 SP ? Odločam se za nakup, sicer mi je morda ljubši novi olimpus, ker nima leč za menjat, ker je cenejši, in ker ga full hvalijo??? grin
Pomemben dejavnik je, da veliko slikam pse, ki se gibajo in rabim, da lahko slikam eno za drugim brez premora biggrin thumbsup ter da so slike čiste in jasne in ne zamegljene !!. thumbsup
Sicer pa ne rabim za izdwelovanje velikih slik, ampak predvsemza na internet in za normalno izdelavo fotk..

Hvala!
 0   

David @dlicen 30. Apr 2007, 09:51

Svetujem ti, da si najprej prebereš razliko med kompaktnimi in (D)SLR fotoaparati.
Če se ti pa ne da, pa bo med tema dvema gotovo primernejši Olympus.
 0   

Aleš @lial 30. Apr 2007, 11:35

Če bi zadeve prevedel v moto-jezik, si vprašal 'zakaj je Punto boljši ali slabši od Trike-a', ali kakor je napisal že dlicen - tega se ne da kar tako primerjati.

550 je po dosedanjih mnenjih odličen, med kompakti najboljši, na najvišji stopnici, D40 pa soliden za vstopni razred DSLR-ja. Čisto spodaj ni, je pa bolj pri dnu. Vendar je med tema dvema stopniščema še kar nekaj višinske razlike, tako da ne bo dileme.
Če se bodo stroški za dodatke pri 550 zelo hitro končali (kartica, torbica, rezervna baterija, morda še kakšen filter), se z nakupom D40 pravzaprav šele dobro začnejo. Poleg vsega prej navedenega, bo želja po dodatnih objektivih veselo praznila proračun. In ko enkrat prideš 'na okus' se pa jama brez dna res šele odpre.

LP

Aleš
 0   

Katja @BC007 30. Apr 2007, 12:33

Hvala obema za informacije. Mi je jasno kakšna je razlika...

Kaj pa je še alternativa NIKON D40..... ker D80 je super sam tolk dnarja nimam. Pa tut za tako hobi uporabo je D80 velik prehud. laugh confused

In kje je najugodneje kupiti omenjeni fotoaparat (v Lj.)???? Morda preko kakšne spletne trgovine?? Kaj pa pri HALTLAUERJU, TAM SE MI ZDI DA IMAJO NEKO AKCIJO d40?

Hvala vam....
 0   

David @dlicen 30. Apr 2007, 12:58

poglej si malo vstopne modele dslr različnih proizvajalcev.
to so še canon 350/400d, pentaxi, cela vrsta olympusovih e410/e510 in še je tega. če ne misliš ne vem koliko nadgrajevat aparata, je morda smiseln kakšen Olympus, ker ima že kit objektive na zelo kvalitetnem nivoju. kar bi za canon težje rekel.
 0   

Friderik @frigi 3. Maj 2007, 11:51

tako je.
 0   

ales @melona 9. Maj 2007, 16:20

Za nikona ti ne vem povedat, sam prejsn tedn sm končno dubu olympusa 550, in ze cel tedn škljocam z njim in je izredno ušečen. Celotno ohišje je odlično, kompaktno, prevlečeno z gumo,...., Zum je odličen, stabilizator tresenja tudi, iso, raw,...in še in še. Edina slabost do sedaj je dokaj počasni vklop in hitrost ostrenja.

odličen kompakt, seveda še vedno pa ni dslr!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati