0   

Lenart Senica @lenyn 13. Jun 2007, 21:08

Neptune je napisal/a:

lenyn: ti boš zmagal... to čutim! Z malo Lizo brez težav.


upset upset upset
Hehe, lepo, da tako misliš. smile
Še en Don Kihot. Ne... Ti si Sancho Pansa bigrazz

Jaz sem se že sprijaznil, da ideje, ki sem jo imel za ta natečaj, ne bom megel izvesti. sad

Eh, bo pa kdo drug dobil 5D bigrazz
 0   

mrv @ptujchan 13. Jun 2007, 22:21

preden dam 33% davka raje počakam in si kupim 5D, če mi že imel namen za njega kar nimam.

brez da se sploh udeležim bi lahko reko da si lastim 3 nagrado, tudi če bi še enkrat zmagal eosa 400 nebi dal 300€ davka ker ni vredn
 0   

mrv @ptujchan 13. Jun 2007, 22:32

bododo je napisal/a:
Zopet ena slovenska nategancija.... me mal spominja na Loto samo tam z vplačilom listka ne predaš vseh avtorskih pravic Loteriji slovenije. Verjetnost da zmagaš in dobiš 5D je pa odvisna od več dejavnikov in ne samo od tega koliko jih bo prijavljenih.

Najbolj svinjsko pri celi zadevi se mi pa zdi da že samo s tem ko pošlješ fotografijo odstopiš avtorske pravice, četudi nisi dobil nobene nagrade........!!!!

fantje samo navalite kaj takega si lahk zmislijo samo pri nas.

Pri nikonu so tudi organiziral tak natečaj (samo ne pri nas).
Nagrada D2x, 17-55VR, 70-210VR, sb800.
In ni se ti potrebno odreči avtorskim pravicam tudi če dobiš prvo nagrado.


ja to je le nikon,
 0   

Peter Bernik @Noob 13. Jun 2007, 23:20

ptujchan je napisal/a:
bododo je napisal/a:
Zopet ena slovenska nategancija.... me mal spominja na Loto samo tam z vplačilom listka ne predaš vseh avtorskih pravic Loteriji slovenije. Verjetnost da zmagaš in dobiš 5D je pa odvisna od več dejavnikov in ne samo od tega koliko jih bo prijavljenih.

Najbolj svinjsko pri celi zadevi se mi pa zdi da že samo s tem ko pošlješ fotografijo odstopiš avtorske pravice, četudi nisi dobil nobene nagrade........!!!!

fantje samo navalite kaj takega si lahk zmislijo samo pri nas.

Pri nikonu so tudi organiziral tak natečaj (samo ne pri nas).
Nagrada D2x, 17-55VR, 70-210VR, sb800.
In ni se ti potrebno odreči avtorskim pravicam tudi če dobiš prvo nagrado.


ja to je le nikon,


Samo kot piše, ne Nikon Slo...naši bi dal kompakta za 300 EUR...
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Tomaž Bukovec @nedeljski 14. Jun 2007, 00:48

Dekleta in fantje. Preden se do konca razburite zaradi avtorskih pravic, si v celoti preberite pravila glede pravic objave in javne priobčitve. Gre samo za uporabo fotografij za namene povezane z natečajem in ne na splošno in za vse čase in tematike. Pozorno in počasi preberite, pa boste videli, da gre le za objavo v spletu. galeriji, Nedeljskem dnevniku in v povezavi s predstavitvijo, promocijo in ostalim - natečaja seveda. Poleg tega pa bo Canon za vsako objavljeno fotografijo v Nedeljskem dnevniku avtorja nagradil s torbo z logotipom. Da o tem, da bo na ta račun še kdo prišel z imenom in priimkom v časopis niti ne govorimo, lahko pa naredi tudi reklamo slo fotu in napiše, da je
član SLO - Foto Naj pa vam izdam, da bomo poleg tako ali drugače lepih fotografij, objavili včasih tudi kakšno bolj običajno fotko, npr. ljudi, življenja.

Pri tem natečaju naj vas ne bo strah, da vam bo kdo ukradel fotografijo, slike, ki jih bom vzel za objavo v ND pa bom v našem računalniškem sistemu označil, da so samo za enkratno objavo, tako da praviloma ne bo moglo priti do neupravičene uporabe. Se opravičujem, ker sem nekoliko dolg, spodaj pa pripenjam tudi članek iz ND, Luc, ti pa ga enostavno zbriši, če misliš, da je reklama za ND.
Skratka, Canon (in ND) vabita k sodelovanju vse, ki 'radi držijo fotoaparate v rokah', življenje pa je tako široka tema, da jo izkoristite v popolnosti. Predvsem pa, brez strahu, da bi vam Canon ali ND kradel slike.

Glej (in ga celega preberi) spodaj cel 4. člen natečaja in najavo v Nedeljcu.


z1xlp
tomaz bukovec

4. Pravica objave in javne priobčitve
Canon Adria bo fotografije uporabil za namene, povezane z natečajem, ki vključujejo objave fotografij na spletni galeriji e-fotografija.com v temi »Foto natečaj Canon – Zapis življenja« ter objavo v tedniku Nedeljski dnevnik in reviji e-Fotografija na straneh, namenjenih predstavitvi natečaja. Canon Adria lahko v povezavi s predstavitvijo, promocijo in izvajanjem natečaja fotografije objavi tudi v drugih medijih in na javnih predstavitvah ter v galerijah in na drugih javnih mestih.
Ob objavljenih fotografijah bosta zapisana ime in priimek avtorja oziroma drug podpis (psevdonim…), ki ga avtor navede ob prijavi na natečaj.
V zvezi z namenom uporabe avtorskih del, avtor prenaša na organizatorja materialne avtorske pravice na posameznem avtorskem delu (fotografiji), ki jo posreduje na natečaj in sicer pravice reprodukcije (v tiskani in digitalni obliki reprodukcije), distribucije, javne priobčitve (uporabe na internetu) in uporabe dela v spremenjeni obliki. Prenos materialnih avtorskih pravic je teritorialno neomejen in je sklenjen za ves čas trajanja avtorske pravice. Avtor soglaša, da lahko organizator prenese materialne pravice iz te Pogodbe na tretje osebe.
Avtor izrecno jamči, da je avtor fotografij iz 2. člena te Pogodbe in da so pravice, ki se prenašajo na organizatorja, proste in da lahko z njimi zakonito razpolaga.

Nedeljski:
FOTOGRAFSKI NATEČAJ
NEDELJSKI DNEVNIK – CANON ADRIA, D.O.O. – E-FOTOGRAFIJA
Fotografija,
večni zapis kratkega utrinka
Na fotografskem natečaju Zapis življenja lahko enakovredno sodelujejo ljubiteljski in profesionalni fotografi – Bogate nagrade za najboljših pet fotografij in posebne nagrade za avtorje, katerih fotografije bomo objavili v Nedeljskem dnevniku – Tema fotografij je preprosta – življenje!

Fotografija je danes postala vsakodnevna spremljevalka mnogih. Nekateri le zapisujejo dogodke, drugi se s fotoaparatom spogledujejo kot z umetniškim priborom. Za dobro fotografijo pa je pomemben predvsem pravi trenutek. Eno so vrhunske fotografije mojstrov fotografije, nemalokrat pa, če tako rečemo, pod prstom sprožilca tudi ljubiteljskih fotografov, nastajajo slike, vredne pogleda, slike, ki so pravi zapis življenja. Žal jih vidijo le redki, v akciji Nedeljskega in Canon Adria pa vam ponujamo, da svoje najboljše fotografije predstavite našim bralcem in javnosti ter si prislužite bogate nagrade.

Tema, ki zajame vse

Nova akcija in fotografski natečaj, ki ga skupaj organiziramo Nedeljski dnevnik, Canon Adria, d.o.o., in E-fotografija, ima povsem preprosto ime: Zapis življenja. V tem naslovu pa je zajeto praktično vse, kar ujamete v svoj objektiv. Canon letos praznuje 20. obletnico predstavitve prvega revolucionarnega aparata EOS in v znamenju te obletnice je nastala ideja o fotografskem natečaju. Naj priznamo, da smo dolgo iskali ime in naslov teme, ki bi zajela vse fotografe, profesionalne in ljubiteljske, ki ne bi omejevala, ampak ponujala širino, kot jo ponujajo danes sodobni digitalni fotoaparati. Fotografija je zapis trenutka, vendar ne le to. Fotografija, predvsem digitalna, je tudi zapis življenja. In pod tem širokim naslovom lahko sodelujete tudi vi. Ne omejujemo vas s pravili niti s temami in veseli bomo vseh fotografij, pa naj bodo umetniške ali pa le zapisi trenutkov, zapisi vašega življenja iz družinskih, popotniških in tudi vsakdanjih dogodkov.

Sodelovanje

Na natečaju lahko posameznik sodeluje z največ tremi fotografijami. Fotografije, zapisane v JPEG-formatu, pošljite na spletni naslov [email protected] ali pa jih na zgoščenki pošljite na naslov organizatorja natečaja (Canon Adria). Sprejemali bomo le digitalne fotografije, posnete v velikosti najmanj 1800 x 1600 točk (ekvivalent zapisa iz fotoaparata s tremi milijoni točk), priporočljiva velikost fotografij pa je 3000 x 2000 točk (ekvivalent zapisa fotoaparatov s šestimi milijoni točk).
Fotografije bomo sprejemali do 30. julija, vse prispele na natečaj pa bo do vključno 31. avgusta 2007 pregledala, ocenila in izbrala najboljše posebna strokovna komisija. Nagrajence bomo objavili najkasneje do 15. septembra 2007 v Nedeljskem dnevniku, reviji E-fotografija in v temi »novice« na spletni strani www.dnevnik.si/canon, na kateri so objavljena tudi podrobna pravila natečaja in sodelovanja na njem. Nagrade bomo podelili na posebni slovesnosti septembra.
Na spletnem portalu E-fotografija bodo objavljene vse prispele fotografije, ki bodo zadostile tehničnim pogojem in temi natečaja, kar pomeni, da vam bomo predstavili eno največjih fotografskih galerij. Organizator ima pravico, da ne objavi fotografije brez osebnih podatkov avtorja in fotografij, ki kažejo žaljiv ali kako drugače z zakonom nedovoljen ali neetičen motiv. Ob prijavi morate hkrati s fotografijami zapisati svoje osebne podatke: ime in priimek, naslov in poštno številko, zaželen pa je tudi krajši opis posnetka. Fotografije brez popolnih podatkov ne bodo objavljene na spletni Galeriji www.dnevnik.si/canon in ne bodo sodelovale na natečaju. Ob pošiljanju fotografij prek elektronske pošte boste prejeli povratno pošto, s katero boste morali potrditi strinjanje s pravili natečaja.
Nagrade
Zagotovo vas zanimajo nagrade. Naj vam tokrat izdamo samo to, da bo prva nagrada digitalni fotoaparat canon EOS 5D (24–105 mm f /4 LIS), druga pa barvni tiskalnik canon pixma 9500 (A3+). Morda bo kdo pomislil, da je natečaj rezerviran samo za profesionalce, vendar zagotovo ni tako. Vse fotografije bodo objavljene na spletnem portalu (www. dnevnik.si/canon), v tednih do sredine avgusta pa bomo na straneh Nedeljskega dnevnika objavljali vaše fotografije po izboru našega uredništva. Naš izbor ne bo povezan z izborom komisije za zmagovalne fotografije in bomo iskali povsem običajne fotografije, zapise vašega življenja. Fotografije razredov, babice, ki sedi pod češnjo, očeta na traktorju, družine na morju in še marsikaj. Že objava vašega posnetka (seveda z imenom avtorja) bo posebna nagrada, vendar ne le to. Vsi avtorji objavljenih fotografij bodo prejeli tudi športno torbo s Canonovim logotipom.

Gospa fotografinja

Morda pa še nekaj besed o fotografiji. Za pokušino objavljamo dve. Prva je posneta v tunelu pod Portorožom že pred leti, druga pa nekaj dni nazaj. Avtorica je gospa srednjih let, za katero bi marsikdo rekel, da ji bolj pristaja kuhalnica kot pa fotoaparat. Nekoč je za darilo dobila digitalni fotoaparat in od takrat je fotografija postala njena ljubezen. Dobro oko in pravi trenutek sta jo vodila od posnetka do posnetka, vse bolj pa je svoje fotografsko oko usmerjala v rože. Gospa je več kot prepričljiv dokaz, da za dobro fotografijo ni praktično nobenih ovir. Potrebujete le dober fotoaparat, kar ne pomeni profesionalni, pravi trenutek in predvsem oko, ki zna iskati prave motive. Mi pa bomo vaše uspehe nagrajevali. Z objavo v galeriji na spletnem portalu, v Nedeljskem dnevniku in tudi z nagradami.
T. B.
 0   

Martin Peca @mPECA 14. Jun 2007, 01:28

hmmm... ej... en offtopic... glih tako...


a folk res pada dol če maš fotko objavljeno v časopisu???
kr meni se to ne dogaja... a se premalo promoviram in premalo prikrito samohvalim? bigrazz

sicer pa... pravila niso nič kaj preveč grozna... in kot je reku lenyn... uni ki hoče tekmovat za 5D... se prijavi... tisti ki pa ne... pa se ne... a ni enostavno?! biggrin


aja še to... hvalabogu da se delajo raznorazni natečaji... tle se pa vsi neki *** vedno!!! :///: grrr... bigrazz

eh zdej pa spat! laugh
 0   

abo01 @abo01 14. Jun 2007, 06:09

nedeljski je napisal/a:
... Da o tem, da bo na ta račun še kdo prišel z imenom in priimkom v časopis niti ne govorimo ...


coldshower

Jep, to sem si vedno želel ....
 0   

ogabe @ogabe 14. Jun 2007, 11:24

Nedeljski verjamem, da tudi ti omenis zgolj tisto, kar ti pase. Ampak ce dobro preberes, ravno tako kot si predlagal ostalim, dobis tudi tole:

Citiram:
Canon Adria lahko v povezavi s predstavitvijo, promocijo in izvajanjem natečaja fotografije objavi tudi v drugih medijih in na javnih predstavitvah ter v galerijah in na drugih javnih mestih.

...

V zvezi z namenom uporabe avtorskih del, avtor prenaša na organizatorja materialne avtorske pravice na posameznem avtorskem delu (fotografiji), ki jo posreduje na natečaj in sicer pravice reprodukcije (v tiskani in digitalni obliki reprodukcije), distribucije, javne priobčitve (uporabe na internetu) in uporabe dela v spremenjeni obliki. Prenos materialnih avtorskih pravic je teritorialno neomejen in je sklenjen za ves čas trajanja avtorske pravice. Avtor soglaša, da lahko organizator prenese materialne pravice iz te Pogodbe na tretje osebe.


To pomeni "malce" vec kot samo galerija in Nedeljski grin In to ne velja zgolj za fotografijo, ki bo dobila 5d, ampak tudi za vse ostale, ki ne bodo dobile nic. Tiste o "super lustni torbici z logom" in pa "imenom v casopisu" pa niti ne mislim komentirati confused
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Bojan Stepancic @bododo 14. Jun 2007, 17:14

"V zvezi z namenom uporabe avtorskih del, avtor prenaša na organizatorja materialne avtorske pravice na posameznem avtorskem delu (fotografiji), ki jo posreduje na natečaj in sicer pravice reprodukcije (v tiskani in digitalni obliki reprodukcije), distribucije, javne priobčitve (uporabe na internetu) in uporabe dela v spremenjeni obliki. Prenos materialnih avtorskih pravic je teritorialno neomejen in je sklenjen za ves čas trajanja avtorske pravice. Avtor soglaša, da lahko organizator prenese materialne pravice iz te Pogodbe na tretje osebe. "

Ma koga vi to farbate.... sej nismo bebci. Res je v Zvezi z namenom uporabe......
Ampak zakaj potem " teritorijalno neomejen" in "sklenjen za ves čas trajanja avtorske pravice"
Će lahko po domače povem se fotko lahko uporablja po celem svetu in celo za neomejen čas kar bi za potrebe globalne oglaševalske kampanije zneslo pri resni agenciji med 8.000 - 25.000EUR v Canonovem primeru prej pri višji številki.

Cenim to da se je oglasil predstavnik enega od medijev, ki podpira takšne natečaje, vendar sem kot fotograf zgrožen nad takšnim mačehovskim gledanjem na lastno Slovensko fotografsko produkcijo pa naj si bo priložnostno amaterska, kot tista gospa ali pa bolj profesionalna.

Dejte enkrat en pošten natečaj vn, da bodo tisti, ki se res z ljubeznijo in strastjo ukvarjajo s tem prečudovitim hobijem (ali poklicom) lahko imeli vsaj malo spoštovanja in bodo z velseljem in brez strahu poslali fotografije na tak natečaj.

Da pa je Canon padel tako nisko (vsaj pri nas), da fotografom ne privošči niti malo spoštovanja si pa nisem mislil, pa tudi sam slikam na Canon-a 5D in moram rečt da je SUPER FOTIČ....!!!!!!!! in kot prva nagrada res preva premija.


Moj apel organizatorjem....!!!!!!

SPREMENITE PRIJAVNE POGOJE....!!!!!
TUDI ČE NAGRAJENE FOTOGRAFIJE ALI FOTOGRAFIJE KI PRIDEJO V OŽJI IZBOR KASNEJE ODKUPITE ZA KAKRŠNE KOLI NAMENE IN PONUDI ZANJ BORNO AMPAK POŠTENO PLAČILO Z POŠTENIMI NAMENI VAS TO STANE VELIKO NAMJ KOT DA SE NA TAKO OČITEN NAČIN PONIŽUJETE PRED SLOVENSKO FOTOGRAFSKO JAVNOSTJO.

L.P.
BOFOT
 0   

peter perunovic @iPeter 14. Jun 2007, 18:15

Nedeljski!!

V zvezi z namenom uporabe avtorskih del, avtor prenaša na organizatorja materialne avtorske pravice na posameznem avtorskem delu (fotografiji), ki jo posreduje na natečaj in sicer pravice reprodukcije (v tiskani in digitalni obliki reprodukcije), distribucije, javne priobčitve (uporabe na internetu) in uporabe dela v spremenjeni obliki. Neomejen prenos a. pravic vglavnem.

Prenos materialnih avtorskih pravic je teritorialno neomejen in je sklenjen za ves čas trajanja avtorske pravice.

Avtor soglaša, da lahko organizator prenese materialne pravice iz te Pogodbe na tretje osebe. To pomeni da lahko Canon Slo prodaja te fotke naprej...Če bi se avtorske pravice prepisale zgolj pri zmagovalcih me to nebi tako motilo, v tem primeru pa ste se spustili nizko, bolj kot bi se spodobilo za firmo kot je Canon Slo.
Aja, za uporabo slik se ponavadi napiše licenca(kdaj in kje se lahko uporablja) in se avtorske pravice ne prenesejo.

Ne tega si začuda niso izmislili v Sloveniji, taka so pravila v skoraj vseh natečajih ki niso namenjeni pro fotografom. S tem se dobi slike poceni.

Matr je fajn ko nisi funkcijonalno nepismen.
 0   

peter perunovic @iPeter 14. Jun 2007, 18:21

Celi natečaj je sicer korektno narejen, razen nekaj nizkih udarcev v pravlih in nekateih cvetk v postu od nedeljskega, saj je že Ogabe dovolj dobro komentiral na to....
 0   

mrv @ptujchan 14. Jun 2007, 19:12

nevem če je takšna stvar sploh v interesi canona
 0   

Tomaž Bukovec @nedeljski 15. Jun 2007, 00:20

Resen natečaj mora imeti tudi resna pravila, ki jih zakonodajalec zahteva še posebej pri 'nagradnih natečajih' kjer je večja nagrada (prva je že vredna okoli 3.jurjev E).
Če mislite, da vas hočeta Canon in ND ofernažiti , ste se krepko zmotili. . Kar pa se tiče avtorskih pravic, samo vprašanje: Ali mislite, da bi si proizvajalec fotoaparatov privoščil to, da ne spoštuje vseh lastnikov fotoaparatov, uporabnikov svojih ali drugih fotografskih kamer in seveda njihovih izdelkov?

Mislim, da je ta debata povsem neplodna in pač v stilu številnih forumov, kar pa raje ne bom komentiral. Sodelujte na natečaju ali pa ne. To je povsem vaša odločitev, če pa imate kakršne koli pripombe, tehtne in argumentirane, pa ste seveda vabljeni tudi v našo rubriko pisma bralcev, seveda z imenom in priimkom. (tekst lahko pošljete tudi meni na naslov [email protected])
.
Lep pozdrav in dobre fotografije.
Tomaž Bukovec
 0   

Bojan Stepancic @bododo 15. Jun 2007, 07:53

Hvala za odgovor!

Fotogrqafij ne bom poslal, upam, da bo tako storil še kdo, ki prej ni tako mislil.
Zaključek vašega odgovora pa sem kar pričakoval "pošlji če hočeš sodelovati in se strinjaj z danimi pogoji" dani pogoji pa so takšni kot so napisani še posebej v 4. točki in tukaj nič prazno ne nakladamo, citirali smo dane pogoje, ki pomenijo med drugim točno to kar je napisano.

Da se razumemo ne mislim prepričevati vaše bralce o moralnosti in korektnosti takšnega natečaja, forumske prijatelje pa le lahko opozorimo na določene pogoje, ki so specifika tega natečaja in do neke mere odražajo odnos organizatorjev do Fotografije na slovenskem.

l.p.
Bojan
 0   

ogabe @ogabe 15. Jun 2007, 08:03

nedeljski je napisal/a:
Če mislite, da vas hočeta Canon in ND ofernažiti , ste se krepko zmotili. . Kar pa se tiče avtorskih pravic, samo vprašanje: Ali mislite, da bi si proizvajalec fotoaparatov privoščil to, da ne spoštuje vseh lastnikov fotoaparatov, uporabnikov svojih ali drugih fotografskih kamer in seveda njihovih izdelkov?

In zakaj naj bi bil nek proizvajalec fotoaparatov boljsi kot ostali?
Drugace pa glede pravil, katera zahteva zakonodajalec... Drzava zahteva, da se pri natecaju prenesejo vse pravice na organizatorja, ter da le-ta lahko s tujim (errr.. po novem svojim) avtorskim delom razpolaga kot zeli, vkljucno s tem da ga odstopi tretjim osebam? Ce je to res, bi te prosil za zakon po katerem je organizator to dolzan narediti.
Pa se dve stvari, ki se sicer na zalost ne dogajata pri nas, kar glede na splosno kulturo glede avtorskih pravic pri nas, niti ni nenavadno...
Na Sportsshooter.com potalajo vsako leto v treh razlicnih "natecajih" krepko vec opreme, kot jo bo Canon, pa nikomur ne pride na misel, da bi si lastil pravice. Je pa res da so organizatorji tudi sami pro fotografi in so zato vsaj malce obcutljivi na avtorske pravice.
Druga stvar pa natecaj vsem tako osovrazenega Microsofta. Na zacetku je imel podobne pogoje kot tale natecaj, pa so jih vseeno kasneje spremenili. Pa skoraj da bi rekel, da je njihov natecaj "malce" bolj resen kot tale... ce nic drugega je prva nagrada $20.000 v denarju, zraven pa se kaksen $ v materialu.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Gregor Baric @baro 15. Jun 2007, 09:23

Ko to vse berem, se kar nasmejim. Saj ne rečem, lepo in prav, da ste se "profiji" zbunili, ker je vseeno fotografija vaš denar in se nanjo spoznate in prav, da jo spoštujete. Tudi kdo drug izmed obiskovalcev (amaterski fotograf), bi se verjetno konstruktivno vključil v debato, če bi šlo za debato o npr. poklicu, ki ga opravlja.

Po drugi strani pa je ravno zaradi takšnih pogojev, ki jih je ponudil organizator bolje za nas amaterje. Profiji, ki ste skapirali in se ne strinjate s tem, da boste svoje kvalitetne fotografije kar lepo poslali in avtomatično prenesli avtorske pravice na organizatorja, pač ne boste sodelovali. Toliko bolje. Bo pa lažje zmagal nek amater, ki bi mu možnost zaslužka in pojavljanje v medijih v primeru zmage pomenilo veliko. Ostali, ki pač ne bodo izbrani - pa kaj potem. To je tako kot loterija. Tam tudi vplačaš včasih veliko denarja, pa ni rečeno, da boš dobil nagrado. Denar pa obdrži organizator. Tukaj je pač fotografija denar. Lahko da se izplača, lahko da ne.

Je pa v veliko postih na to temo zopet opaziti eno izmed slovenskih lastnosti - nevoščljivost oz. faušijo po domače. Veliko se vas obremenjuje s tem, koliko bo spet canon zaslužil.....Naj zasluži, bo pač imel denar in razvijal še boljše fotaparate in ostalo opremo....Čeprav tudi sam mislim, da tu ne gre za to, da bo canon potem printal fotografije in se začel ukvarjat z množično prodajo posterjev, koledarjev. Mogoče bo kakšno uporabil za kak prospekt, primer.

To je samo moje skromno razmišljanje.....
 0   

Danijel Žagar @Danijelz 15. Jun 2007, 10:17

Hm, baro ma kar prav.
Zakaj bi pro sploh sodeloval na nagradnem natečaju? Itak že ima vso potrebno opremo, če jo rabi jo pa kupi, ker je zanj pač nuja in ne luksuz. Za pojavljanje v medijih mu pa ni mar ker ma že zagotovljene stranke. A bo Canon s tem natečajem kej profitiral? Ja ITAK, ampak ne s pomočjo zastonjskih fotografij, mislim da se tu vrtijo večje vsote in širši interesi.
Kar se tiče odnosa do fotografije na slovenskem... tu gre na splošno za problem spoštovanja avtorskih pravic, ampak pri tem natečaju imaš pogoje in jim prostovoljno predaš materialne pravice.
Če pa je vsaka tvoja fotka "izliv duše" ipd (in si potem zelo ljubosumen na tiste, ki si jo drznejo gledati), potem ne boš dosti zaslužil s fotografijo. Največ profijev je takih, ki "štancajo" fotke, po domače povedano.
Ja, najbrž gre res za foušijo, v stilu "Saj lahko objavljate, ampak nočem da imate nekaj od tega." Naj vam krava crkne stars
 0   

mrv @ptujchan 15. Jun 2007, 13:01

nerabiš bit "profi" da se buniš. zadostuje zdravo človeško mišljenje, in po tem lahko vsak sam odloča. če se enim pač zdi to cool natečaj naj pošlejo slike.

jaz sem po prvem branju pravil odločo da seveda nem poslal slik.. Verjetno canon pričakuje dosti nepismenih. oz takšnih fotografov ki imajo samo dobro opremo in ne blage veze kaj sploh avtorske pravice so.


zelo pa bo me zanimalo kakšne bojo zmagovale slike in od koga
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 15. Jun 2007, 14:11

zelo pa bo me zanimalo kakšen bodo nezmagovalne in kdo bo šenkal svoje avtorske pravice za ništerc devilish

U glavnem tle je še ena varianta, pošlete ene ki se vam ji ne zdi škoda, morda pa so super pa zmagajo. V nobenem primeru ne bo škode.

(tud na slo foto v galerijo pridejo take k jih jaz posnamem medtem ko se spotaknem in slućajno šklocnem, take ki se mi zdijo ok pa ne pridejo nikamor sunny )
 0   

Bojan Stepancic @bododo 15. Jun 2007, 14:36

Ma tle se sploh ne gre za to če bo gdo kaj na tem zaslužu al ne....... canon ima tako ali tako zadosti svojih fotografij in fotografov, njemu res ni do take blamaže. Nedeljski se tudi ne bo obogatel z fotografijami s tega natečaje, glede na izjave lahko verjamemo da imajo res poštene namene.

Kaj bi jih pa stalo da bi spremenili dva stavka v razpisnih pogojih!!!!!!

Samo zgleda, da je nekomu od organizatorjev le do zastonskih fotk... komu?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati