0   

odi7850 @odi7850 26. Jul 2004, 21:17

Sory, to niso bile misljene omejitve kot take, samo malo vec redu bi vspostavili.....Lepo in jasno sem razlozil..... Saj vecjih omejitev kot se predlaga in uveljavlja bi si clovek le tezko se kaj spomnil.......


Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Borut Hočevar @bot-sub 26. Jul 2004, 21:18

Neposlušne pa na grmado 8O
----------------------------------------------
Gnoj je zlato in zlato je gnoj ... Kdor nima duše,ne potrebuje zlata, kdor ima dušo ne potrebuje gnoja.
 0   

rado @rado 26. Jul 2004, 21:37

Ne to verjetno res ne gre, ker tega ni na nobenem amaterskem portalu, zraven tega pa pravila so zato , da se kršijo malce čudno bi bilo , da bi nekdo delal selekcijo saj je to amterski portal in ne fotografski natečaj in nazadnje lepa fotka pokrajine, ki pa ni razdeljena na tretine ne bi bila objavljena .Se strinjam z dr. da tudi slabe morajo morajo bit saj na napakah se učimo.
Dosti boljše bi bilo , če bi se komentiralo bistvo fotke ne pa, da se potem komentira recimo stvar ali oseba, ki je na sliki kot je navada nekaterih ocenjevalcev, zraven tega pa je to amaterski portal ( nismo plačani po ocenah ) in nikogar ne bo nič manj , če mu je nek objestnež dal slabo oceno, pa sploh sam ne ve zakaj ampak, ker očitno sam ne zna naredit fotke pač mora pljuvati po tistih , ki se trudijo, da bi jo.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 26. Jul 2004, 22:11

Tukaj bomo zopet zatavali v temo... cry

Jaz pa mislim, da bi se moral vsak, ki mu je kaj do portala, malce bolj potruditi in vložiti nekoliko več truda pri komentiranju ostalih fotografij.

Bom pa vseeno poizkušal malce bolj osvestiti tako nove kot tudi stare člane o zgoraj napisanem stavku.
 0   

zoki61 @zoki61 27. Jul 2004, 21:13

(Se strinjam z dr. da tudi slabe morajo morajo bit saj na napakah se učimo.
Dosti boljše bi bilo , če bi se komentiralo bistvo fotke ne pa, da se potem komentira recimo stvar ali oseba, ki je na sliki kot je navada nekaterih ocenjevalcev, zraven tega pa je to amaterski portal ( nismo plačani po ocenah ) in nikogar ne bo nič manj , če mu je nek objestnež dal slabo oceno, pa sploh sam ne ve zakaj ampak, ker očitno sam ne zna naredit fotke pač mora pljuvati po tistih , ki se trudijo, da bi jo.)

Uporabil sem citat "radota", ki pa mu ne bi dodal kaj dosti več. "Luc" poglej malo foto portale kot so "photopoints" in podobni in vključi v naš portal najboljše rešitve iz takšnih portalov ne pa izumljati "tople" vode. Samo ena od rešitev, ki bi jo jaz predlagal je, da je 24 ur avtor fotke anonimen in že to je dosti, da ocenjevalec ne ve kdo je fotko napravil in si ne bo si upal kr tako pljuvati po fotki. Morebiti bi se s takšnim početjem zameril tistim, ki več objavljajo in tudi tistim najboljšim, kar bi mu prineslo preveč rizika tudi za njega osebno pri komentarjih njegovih fotk. S tem sem prepričan bi se kvaliteta komentarjev precej dvignila, pa še rahla varovalka je ta "avtorjeva anonimnost", verjemi mi! Premisli malo o tem "Luc"!!!
 0   

Pele @Pele 27. Jul 2004, 21:37

Zoki se popolnoma strnijam s tabo. Bodo vsaj pravične ocene.
 0   

odi7850 @odi7850 27. Jul 2004, 21:52

Ko je ravno govora o komentiranju in ocenjevanju fotografij, pa si poglejmo par komentarjev:

Citiram:

".....manjkajo ji še uhani z napisom canon ....

.....Pravoverni slo-fotovci bejbe sploh ne bodo opazili... ..

.....Kakšna bejba ......

...... kak si lahko te grde nalepke lepijo na objektive.....

.......Ja kr lep objektiv, pa ji dajmo 5......

........ Tale ženska ne zna uporabljat tega aparat, saj že vidiš, kako ga drži Pozerat pa zna......"

Konec citata.

Takih in podobnih primerov je v pretezni vecini, nesteto, da jih sploh ne nastevam.....

Zresnite se, to naj bi bili opisi iz katerih, bi se avtor in ostali ucili ?

Vsak pricakuje, da se delo res oceni skozi oci "vec malarjev", a ne na tak nacin, skrajno primitiven in zaljiv za avtorja fotografije, ki mu gre v resnici pohvala za uspelo fotografijo, posneto v trenutku, brez inprovizacij in umetnega nastavljanja in postavljanja. Pustimo finese in malenkosti, to so fotografije v trenutku, zato imajo se toliko vecjo vrednost.....


V tem in mojem prejsnjem daljsem postu je vsa poanta, ki jo nekateri zal nocejo, ali ne znajo razumeti......

Ps: " bla...bla...bla...bla...., branjavke pa kar veselo na delo.......

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Bojan Fatur @drbojan 27. Jul 2004, 21:53

Zoki...v bistvu zelo dobra ideja...nekaj subjektivnosti je sigurno pri marsikaterem komentarju.Samo spomnite se fotk od Miraca..petke so letele v trenutku,ko je objavil fotko v galeriji.(O tem,da je odličen fotograf ni nobenega dvoma).Probat ni greh..
 0   

zoki61 @zoki61 27. Jul 2004, 23:43

Hvala "doktor" in tudi tebi "odi" za podporo mojemu predlogu. Upam, da boš razmislil o njem "Luc"! S tem se bo sigurno dvignila kvaliteta portala, mislim pa da bo tudi kvantiteta padla na najmanjše možno število.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 27. Jul 2004, 23:46

O tem smo že študirali, a je velika vprašljivost če je takšno funkcijo mogoče vstavit v galerijo. Bom pa se jutri malce pozanimal.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 28. Jul 2004, 11:12

Sem se včeri zvečer presneto zmotil... Funkcija je že narejena, le nekaj popravkom bo potrebno grin
 0   

zoki61 @zoki61 28. Jul 2004, 12:35

No vidiš Luc da vse gre - z malo volje! Ostalo pa bomo že priskočli na pomoč. Imam še en predlog! Uvedi na portalu neko simbolično članarino. Tisti, ki je ne plača lahko samo gleda ne more pa komentirati - po vzoru tujih portalov. Z denarjem, ki se bo natekel na kup pa boš lahko rešil veliko stvari! Razmisli!
 0   

Pele @Pele 28. Jul 2004, 12:53

To se pa ne strinjam. Smo se že enkrat pogovarjali o tem pa je bilo precj kritik glede tega sad
 0   

Bojan Fatur @drbojan 28. Jul 2004, 12:53

A ha...najbrž je bil EMET blagajnik.... biggrin biggrin biggrin
 0   

zoki61 @zoki61 28. Jul 2004, 13:25

Ne se jezit "pele", je samo predlog, kako nekaj ukrenit zoper "čudake" in istočasno izboljšati kvaliteto portala!!!
 0   

odi7850 @odi7850 28. Jul 2004, 16:41

Predlog "Zokija" podpiram. Npr. 2-3 K SIT na pol leta, ali leto ni tako hud strosek. Odpodli bi vsi osebki, ki ne sodijo sem. Vspostavil bi se red in s tem tudi dvignila kvaliteta portala. Vsem itak ne bo nikoli, kakor tudi sedaj ni vse povseci.

Lp, Odi.


Ps: to je preizkusena praksa mnogih portalov, da so vspostavili red.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

kjask @kjask 28. Jul 2004, 17:48

Npr. 2-3 K SIT na pol leta, ali leto ni tako hud strosek. Odpodli bi vsi osebki, ki ne sodijo sem. Vspostavil bi se red in s tem tudi dvignila kvaliteta portala.

???
A z 2-3 K Sit na pol leta se obdrži kvaliteta?? Si prepričan, da bodo "odpadli vsi osebki", ki te motijo? Po mojem bi se portal preveč zaprl... Nezaželjeni "osebki" se bodo itak naveličali...

Podpiram predlog o 24-urni anonimnosti avtorja... Zelo OK!
Podpiram tudi možnost, da več uporabnikov (10) izglasuje odstranitev fotografije, ki ni v čast portalu...
 0   

Bojan Fatur @drbojan 28. Jul 2004, 18:11

Uf...to bo šele gusto :wink: ....ode ljubav među narodima
 0   

luky @luky 28. Jul 2004, 18:15

jest pa mislm, da tist, ki hoce morit na portalu, bo tud pol, k bo placal clanarino, marsikdo bo celo verjel, da sedaj ko je placal, lahko se bolj pljuva po fotkah in zali avtorje slik, se mi zdi da bojo taki verjeli, da si s placilom clanarine pridobijo se vec pravic za to. Tko da se mi zdi to neucinkovito. Po moje je se zmeri najbolj take ljudi ignorirat, sploh nic odgovarjat na njihove komentarje(sej pocasi za vemo, kdo so to) in veselje jih bo minilo, ker verjetno tud pisejo take zadeve ali pa ne vem, verjetno objavljajo take fotke zato, da sprozijo neko reakcijo in to jim tud zmeri rata, zato pa tud nadaljujejo. Vsaj men se tko zdi. Tko da, najboljs ignorirat, neki casa bojo pol se "sral", pol se bojo pa navelical in sli drugam. Ne vem, kaj pa vi mislite?? smile
 0   

MakeYourOwnCross @MakeYourOwnCross 28. Jul 2004, 21:33

ojoj!

zadnji dve strani te teme "globalno razmišljata" o povečanju števila komentarjev, piše se pa o restrikcijah.

Kako naj bi to šlo skupaj ??? pa saj je z zdravo logiko skregano!!

Že tako ali tako tarnate, da so komentarji v stilu : mega, super, shit, bljah, kul ...itd... le tratenje papirja, povrhu vsega pa jih je še premalo, zdaj pa naj bi kot spodbudo "dobremu komentiranju" uvedli še omejitve ???

my god ...

v zadnjih dneh sem kar nekaj stvari tle gor prebral (resda večino duševno ubogega), vendar NI VSE zlobno, slabo, destruktivno ali bedasto !!!

In prav zato so "dobri komentarji" med vami toliko bolj cenjeni (sicer kakor za koga).

Pa uporabite zdaj logiko vedno polnega lonca - če bi VSI komentarji bili "dobri", kako bi potem vedeli, kaj sploh je dober komentar???

Pa vprašajte se še, kaj komentar sploh naredi za "dobrega" ??
Ja vsebina !!!!! in ne neke tehnične ali sistemske rešitve (restrikcije ali dovoljenja) !!


Lucifix:
Citiram:
Vse skupaj se mi zdi, da so nekateri tukaj malce leni in si ne vzamejo nekaj minutk časa, da pokomentirajo fotografijo.

Lenoba po moje ni prava beseda

ramseus:
Citiram:
jaz bi tud kaj pokomentiral pa nimam kaj ker ...

pošten portalovec !!!

turno:
Citiram:
Dodal sem nekaj svojih fotk zato, da bi videl kako naprej. Tudi komentirati sem si že "upal", kljub svojemu neznanju, pač povedal sem, kar si mislim o fotki.

pošten portalovec 2

rado:
Citiram:
Tako pač razmišljam , ker nekateri pač komentirajo v stilu velikih strokovnjakov ne pokažejo pa svojih del ali pa samo nekaj zelo povprečnih drugim pa dobro fotko komentirajo zelo negativno, tako da naj vsak pokaže svoje.

pošten portalovec 3 ???


lucifix:
Citiram:
@Rado: daj naprimer vzami za primer našga slowenian-a. V galeriji ima 2 fotografiji, z njegovim znanjem pa lahko pomaga marsikateremu članu.


odi7850:
Citiram:
Za ocenjevanje fotografij so tocno napisana pravila, ki jih uporablja cel svet, in to prav na predlog nasih slovenskih fotografov.

idealist

savus:
Citiram:
Lahko se zahvališ predvsem nam, ki smo dali drugačne komentarje, kajti na pošteni kritiki se boš kaj naučil.

pošteno!!!

EMET:
Citiram:
Znova in znova se mi potrjuje dojem, da je neobremenjeno oko/uho najboljši opazovalec/poslušalec

futurist ali marsovec ??

Lombi:
Citiram:
Wow, emet, daj prevedi tale govor, pa ga dam na svojo stran med najljubse komentarje spljoh.

nostalgik ??


pa sori za spominsko šopanje in H V A L A za vaš čas :wink:

in HVALA adminu za registracijo v glaeriji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati