Nikon Coolpix 5400 je bil v začetku leta 2003 med prestižnimi modeli (med kompakti seveda).
Delno magnezijevo ohišje (in plastika),vrtljiv LCD z 134000 piksli,široki kot zajema,4x optični zum,senzor 1/1,8",makro od 1 cm,ročne nastavitve,optično kukalo,hot shue....
Se mu pa pozna da je star nekaj let.
Velikost LCD zaslona je samo 1,5 inch in kljub temu da je vrtljiv,bi najbrž marsikoga motila njegova majhnost.Smo pač postali razvajeni.
Še bolj se mi zdi moteče to,da nima pomožne AF lučke,kar se pozna pri počasnejšem ostrenju,še posebej v slabših svetlobnih pogojih.
In ni prav "žepnih dimenzij" ( cca 11 x 7,5 x 7 cm )
Bil je naslednik modela Nikon Coolpix 5000.
Ta je sicer imel "samo" 3x optični zum,a malce večji (1,8") vrtljiv LCD.Toda bil je eden redkih kompaktov,ki je imel senzor velikosti 2/3".Zato je tudi imel lahko višji ISO kot poznejši model 5400.
Direktna konkurenca Nikon 5400 je bil Canon G5 (ki pa je že imel AF assist lamp)
Se opravičujem,ker je malo off topic....me je zaneslo v "zgodovino" digitalne fotografije.Nostalgija najbrž....
P.S.:He,he jj65,če primerjam Nikon 5400 z S5,se mi slednji zdi kot kakšna igračka.
But that´s just my opinion...
Nobody Is Perfect , I´m Nobody