0   

Samo Rovan @le-samo 1. Okt 2007, 22:14

Matr ste se zapeli.
Prav po nesreči sem šel tole brat.
Še dobro da je fotokaj fotokaj. smile
1. Kaj je bit fotografije?
2. Kaj je bit fotografov?

Tu se vse začne in konča.
Če nekdo hoče prikazovati lepe trepalnice in sse, ok. Če mu tako paše super.
Če hoče nekdo prikazovati resnico vsakdana, pa naj bo to grozote ali lepote tudi prav. Kakor komu paše.
Poraja se vprašanje kaj kdo dojema pod pojem fotografija. Je to iskanje in prikazovanje lepot v vsakdanu? To je namreč bit amaterske fotografije! Iz tega je izšla in tu se bo zadrževala. Ne vidim problema v uporabi mindof tehnike (jao mene kakšni izrazi. Z malo blendo smo fotkali portrete od vekomaj, a bolj za trening kot zares.), je pač izločevanje detajlov iz celote.
Ne rečem, da uporaba npr. 35mm na klasiki ni izločevanje detajlov. Takisto je, le kader je večji.
Problem je kaj fotografirati. Oziroma kaj povedati.
Če boš šel delati reportažo o pranju perila v kliničnem centru z 85/1.4, ja madoma, kaj boš naredil? Da se.
Ma vse se da, če se hoče. Le težje bo, ker ni trepalnic in lepih nohtov in ravno prav vidnih ženskih gat. Gate so le v lavorju, ja, tam jih je pa, predvem unih tavelikih, res veliko. In ja, potem se da z mindof tehniko fotografirat rjavo rumeno umazane ženske gate in izostrit kakšno tam po nesreči se zapičeno dlako. smile
Šalo na stran. Meni npr. so najbliže reportaže in mi mindof ne pomeni kaj drugega kot pomagalo za prikaz neke serije. Itak je vsa ta strašna oprema le in samo pomagalo in nič drugega. Mogoče se kdo spomni, ko sem enkrat tule objavil eno tako serijo od mene in moje psičke, ki sva šla na Grmado. Min dof total nonstop. blenda 1,4 na 50ki in to je vse. (http://samo.blog.siol.net/2007/05/31/moje-egoisticne-poti/)
Za moje pojme, za tistega, ki se hoče naučiti čimveč je nujno potrebno čimveč eksperimentirati in uporabljati čimveč različnih prijemov in tehnik. No seveda spet kakor kdaj in kakor za kaj. Noob-a popolnoma štekam kaj hoče in ga razumem, da mu je to zelo všeč. Takisto Lenyna. Ampak. Vzeti npr. total širokokotnik in le njega in samo njega in ga dati na najbolj široko možno in potem le in samo z njim fotografirati 1 mesec vsak božji dan, ja madona da se bo treba naučiti 100 tehnik njegove uporabe. Ali pa potem ponoviti vajo z telekroto na 300mm. En mesec in jebeila ceista, da je zajebano do sto kako slikati, da ne bo na vseh min dofa. Da bodo travnik in tri koze na njem, ki skačejo ena 30, druga 67 in tretja 174cm v zrak, vse enako ostre. Pa še kozolec 200m zadaj. Da se, itak. Najameš balon in to je to. smile
Kakor pravim. Tisti, ki bo hotel prikazati nesmisel da pride do vojne z Iranom, ne bo fotografiral z mindof. In tisti, ki bo hotel prikazati nanovo naličene trepalnice svoje bejbe, ne bo uporabil 28mm.
Kakor komu paše in tako je prav.
Ampak, ne pa klasificirat to je dobro, drugo pa ne. To je pa zelo narobe. Vse je ok, dokler s tem ne škodiš drugim!

---
http://samo.blog.siol.net/
 0   

misfits @misfits 1. Okt 2007, 22:14

lenyn je napisal/a:
Ergo: Kupim 20mm f/2.8 ali pa 28mm f/1.8?


kupi kit 18-55, imaš široki kot, pa še min dof z njim odpade laugh
 0   

Stane Crnjak @staneC 1. Okt 2007, 22:26

Nima ne 1,8 ne 2,8. Veš da se mu srce trga, ko da blendo na več kot 2 (,8) laugh
 0   

Lenart Senica @lenyn 1. Okt 2007, 22:36

Hmmm, Samo, se strinjam, vsak naj dela, kakor mu paše. Kot je najboljše da doseže cilj.
Ampak fora, govorim zase, je v tem, da ko našraufam 85ko gor, enostavno začnem iskati osebo. Mogoče deformacija v moji psihi ne vem. Pred tem sem dva meseca pa še malo, se mi zdi, fotkal samo s 50 (~80ko biggrin ) In je šlo vse. Koncerti, portreti, detajli, narava... Tiste čase ponosno imenujem moji zlati časi eksperimetiranja. Koliko je bilo brc v temo... Ko sem poskušal z nastavitvami iso 3200 f/2 in 1/8000 biggrin , ko je bilo pol fotke spaljene, pol pa nedetajlni obraz. Hja, takrat je bilo lušno. Ni bilo toliko portretov. Morda tamala 50ka ni tako primerna za njih, okej, zdej se že na opremo zgovarjam... Ampak dejstvo je, da sem takrat s 50ko delal marsikaj. Vse sem poskusil.
S 85ko pa kader, ki se mi ne zdi zanimiv, preprosto izpustim. In tako ostanejo le portreti. Svojevrstna deformacija, nekakšna ozkogledost. Kajti 85ka je za portrete SUPER. Za nekatere stvari pa malo manj, in ko vidiš, da te nekatere stvari niso tako všečne kot portreti, jih začneš opuščati. Preprosto je. Zares.

Trenutno je na aparatu spet 50ka. Ampak una 'tahitra'. Pa spet delam same portrete. Hmmm, ne vem zakaj. 85ka pustila prevelik pečat?
To sicer zgleda kot nek fetiš na opremo, ampak v mojem primeru je dejansko tako. Bo treba kak zum nabavit...

Mis, Stane sleep thumbsup
 0   

dobran laznik @marcelmai 1. Okt 2007, 22:51

dejstvo je da je z 1.8 ali 1.4 najlažje narest "dobro" fotko. kar koli fotkaš zgleda cool. folk školjca vse živo, od trepalnic, gumbov, dlak,....vse izpade dobro. Vsak predmet je zanimiv. še kafešalca dobro izpade. Enostavna pot do dobrega rezultata. a ko enkrat to spoznaš, in vidiš kako enostavno je, na to več ne pališ. ne vem pa kako je to pri ostalem folku, laikom, nefotografom. a tut padajo na to? a se jim dopade. al smo samo fotografi začetne faze vrženi na to?
 0   

Jure Dobelšek @JD23 1. Okt 2007, 23:04

Mislim, da bi se morali na misfits-a spraviti, ker je on največji minDOF freak...še mali muhici izostri le oči včasih!!! smile

...malo heca...

Osebno mi je "minDOF" zelo všeč, a ne vedno in na vsaki sliki.
Ni res, da zna vsak delati "minDOF" portrete, ker, če bi jih, bi jih bilo veliko več ( mislim dobrih).
Ni res, da naviješ nek ultra hiter objektiv, poslikaš par osebkov in že imaš super izdelke.
Prav tako ni res, da lahko vsakdo naredi dober makro posnetek, če ima super makro opremo, ali pa super pokrajinsko fotografijo, če ima dobrega širokokotnika. Sam se že zelo dolgo trudim, da bi naredil kakšno fotko, da bi se lahko kosal z misfits-om, pa mi nekako ne uspeva, čeprav imam kar dobro makro opremo. Prav tako sem že večkrat poizkusil z "landscape" fotografijo, pa mi prav tako ne uspe kaj takšnega kot npr. Branetu.

Nekomu pač leži ena stvar in se ji bolj posveti, drugemu druga, tretjemu tretja...
 0   

Samo Rovan @le-samo 1. Okt 2007, 23:06

Dober fotograf naj bi bil celovita osebnost, ki naj bi vedno znal narediti dobre fotke. Pa čeprav padajo okleščena drevesa in žive ribe z neba. Govorim za reportažo, ker drugega ne poznam. Vem le, da gre pri reportaži za prikaz zgodbe, ok, skozi neko lastno estetiko,...ampak potrebno je predstaviti kaj se je nekje zgodilo,... Bolj kot objektiv in fotoaparat je pomemben uč. Torej možgan, vse ostalo je le sredstvo da lahko drugi dejansko vidijo kaj se je nekje zgodilo,...
Poznate Žiga Koritnika. Tule je njegova stran, pa si oglejte kako se on loti portretov in kako se loti reportaže.
http://www.myspace.com/zigakoritnik
Reportaža iz Sicilije je res vrhunska!!!

---
http://samo.blog.siol.net/
 0   

dobran laznik @marcelmai 2. Okt 2007, 00:00

pa niti slučajno več lenyna in nooba v isti koš metat. res sta oba na min dofu a po filozofiji daleč narazen.
 0   

M_M @M_M 2. Okt 2007, 01:03

Fotokaj. Hvala, da je nekdo končno odpr to debato. Sam sem že večkrat načenjal to temo, a sem na koncu vedno jaz izpadel bedak. Nazadnje ravno na Perotovem blogu. Noob, tebi zamerim to, da vsako stvar, kritiko, vse besede spreobrneš na tak način, da izpadš ali največji car, ali uboga žrtev, ki se mu yebe za mnenje drugih. Če se ti foochka za mnenja ostalih, zakaj potem objavljaš? Zakaj pišeš blog? Ta egocentričnost me hudo moti. Ljudje to prej ali slej začutijo in ti začnejo obračati hrbet.

Kot je napisal marcelmai: Čeprav noob in lenyn uporabljata isto TEHNIKO, so opazne velike razlike. Lenyn nenehno napreduje in verjamem, da še zdaleč ni pokazal vsega, kar je sposoben. Noob, tvoje delo pa že nekaj časa stagnira.
[url]http://matjazmercnik.net[/url]
 0   

Gašper @gaspers 2. Okt 2007, 07:22

M_M, pod to se pa podpišem z rdečo smile
 0   

Marjan Krebelj @Nikio 2. Okt 2007, 07:26

M_M je napisal/a:
Noob, tvoje delo pa že nekaj časa stagnira.


...no no... bodmo fer. Napredek je največji v zgodnjih fazah (pri večini ljudi), potem je krivulja vedno bolj ravna. Za malenkostne izboljšave treba ogromno časa in truda.
V končni fazi, tudi če bi to bilo res, je to izključno njegov problem.

Mislim, da je fotokaj opozoril na nekaj debate vrednih zablod na portalu, za katere ni kriv dejansko nihče. Noob ni kriv, če so se njegove fore malo preveč prijele, folk ni kriv, če jih je Noob potem še malo poudaril, ker mu je bil všeč odziv. Takole pač pride v družbi, sploh če je bolj vase zaprta, tako kot je ta oz. kot je Slovenija itak v celoti.

Jaz bi se vrnil k bistvu; to je pa po mojem izguba svežine, raziskovalnosti in pristnega navdušenja, pri tistih, ki s(m)o že malo dlje pri kameri. To je po mojem veliko bliže vzroku, samo štelanje blend in nato objavljene fotke so pa stvar posledice. Nooba po mojem niti ni potrebno omenjat v tej stvari, ker nas je več na tem, samo da na različnih področjih. Brez zamere, ampak tudi tistih muh se človek počasi naveliča, naj bojo še tako tehnično dovršene, in "moje" Siddharte najbrž tudi. Vsi smo na tem. Človek s časom postane žrtev toplega objema lastnih izkušenj, in potem se začne ponavljat.

Sedaj pa lahko izkoristimo to priložnost, da en drugega spljuvamo in se delamo užaljene, lahko pa se vsak zase zamisli in se poskuša malo miselno osvoboditi. Stvar kulture je, katero bomo izbrali.
[url=http://my.opera.com/Nikio/blog/][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Blog[/color:2222f2fe55][/url][/size:2222f2fe55] - [url=http://photo.net/photos/marjan][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Portfolio[/color:2222f2fe55][/url][/size
 0   

kras @kras 2. Okt 2007, 07:50

Meni se sploh ne zdi narobe to da je nekaterim pri fotografiranju tako všeč miniDOF. Če jih to veseli in ob tem uživajo, super. To veselje pa verjetno ni samo zaradi fotografij samih, veliko pri tem veselju imajo tudi številne pohvale, dobre kritike, ocene, komentarji. Če tega nebi bilo bi bilo tudi njihovo veselje toliko manjše in bi morda poskušali tudi kaj drugega, poleg miniDOF-a. Če ljudje "kupijo" to kar "prodajajo" miniDOF-ovci, ni nič čudnega da imajo potem še toliko več veselja. Če vam to ni všeč, ne odpirajte in ne glejte takšnih fotografij ali takšnih avtorjev. Če vas bo veliko takšnih, bodo zagotovo tudi oni pomislili da morda nebi bilo slabo poskusit še kaj drugega.
Kar ljudje "kupujejo", to se bo tudi "prodajalo". Pa naj bo to miniDOF, UWA ali kaj tretjega.
 0   

Peter Bernik @Noob 2. Okt 2007, 09:22

M_M je napisal/a:
Fotokaj. Hvala, da je nekdo končno odpr to debato. Sam sem že večkrat načenjal to temo, a sem na koncu vedno jaz izpadel bedak. Nazadnje ravno na Perotovem blogu. Noob, tebi zamerim to, da vsako stvar, kritiko, vse besede spreobrneš na tak način, da izpadš ali največji car, ali uboga žrtev, ki se mu yebe za mnenje drugih. Če se ti foochka za mnenja ostalih, zakaj potem objavljaš? Zakaj pišeš blog? Ta egocentričnost me hudo moti. Ljudje to prej ali slej začutijo in ti začnejo obračati hrbet.

Kot je napisal marcelmai: Čeprav noob in lenyn uporabljata isto TEHNIKO, so opazne velike razlike. Lenyn nenehno napreduje in verjamem, da še zdaleč ni pokazal vsega, kar je sposoben. Noob, tvoje delo pa že nekaj časa stagnira.


Je pa velika razlika, med tem kako je napisano. Fotokaj pove direkt. Ima jajca. Zate to ne morem rečt (mislim na blog, zdaj je lahko bit frajer, ko me je spluvalo že pol foruma).

Kar se tiče stagnacije, sva pa po mojem kar na istem. Ti sicer malo več testiraš, objaviš kakšen portret in kičast HDR poleg vseh tistih izrabljenih makrov (kot so izrabljeni moji min dof portreti recimo, čeprav je makrov pomoje vseeno več, sploh posnetih na isti način - muha pač ne more imet izraza na "obrazu" itd). Pač meni se nekaj brezveze igračkati ne da, ker me pač zanimajo ljudje in morda še kakšna žival občasno (velike mačke recimo). In tako pač je...

Ampak saj ni potrebno, da si hud fotograf da oceniš druge. Lahko dobro oceniš, tudi če fotoaparata še držati ne znaš (kot recimo kustosi, galeristi...). Zato tudi ne bom oporekal vsem ljudem, ki so me spljuvali. Čeprav se vmes najdejo tako, ki dejansko nimajo pojma o zajemanju fotografij.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Andrej @fotokaj 2. Okt 2007, 09:38

Zadeva se precej nevarno nagiba v smeri koortzanja nooba, filing mam pa tud, da nekateri vse to razumete, kot da sem a priori proti fotografiranju z odprtim blendam. Včeraj sem na fotoBLOGatcu objavil fotko posneto s 85mm objektivom pri blendi f/1.4 in sem dobil 4 komentarje v smislu "a, min dof, tud ti?" - enga, prvega sem objavil, druge zbrisal. Eni mate možgane res ko kure, sorry.
Jaz sem se večkrat zamislil nad noobovim in lenynovim delom. Tudi meni je bliže Lenyn, ima vendarle bolj raznoliko tematiko kot noob. In ves čas me iritira to, da si vsakič, ko si ogledujem njegove fotografije, mislim, kako škoda je tega tipa za te stvari, saj ga vidim da je tip hud dokumentarist. Point je v tem, da zna zabeležit nek moment. V končni fazi pa kaj to mene sploh briga.
Zato sem odprl to temo. Tudi zato, ker debata tako, offline, vedno nanese na ta minDOF in kurcanje le-tega, nekako zahrbtno deluje vse skup. V bistvu, noob, ti bi mi moral bit hvaležen, da sem se te teme lotil, tako bomo vsaj razčistil s tem. Zato ajde, predebatirajmo tu, na forumu, kaj bomo pametni sam za šankom. Saj vidte; tema šiba, zanimiva je, mislim da se je sam čakalo kdo bo začel - jaz pa tud rad drek mešam.
Ciljal sem tudi na to vseobsegajočo nekritičnost na portalu, predvsem v galeriji. Dejmo bit "deci" in kdaj tistega, ki si to zasluži, skoortzaymo. Ne mormo sam vzdihovat in omedlevat od navdušenja ob vsaki povprečni fotki. Jaz sicer v galeriji ne sodelujem (ne objavljam in nikoli nisem in zato tudi ne komentiram, ne ocenjujem), pogledam pa vsake toliko; pri portretih se sploh ne ocenjuje več fotografij, temveč kak dobre so bejbe in kako hud je DOF?
Pa portreti dejansko niso dobri, tud ne morejo bit, ker avtorji nimajo znanja. Ne podcenjevat portretne fotografije, je hudo, hudo zahtevna zadeva. Folk tega sploh ne ve, nihče se ne vpraša kam meče senco nos, kam obrvi, kam brada, kako spravit ksiht v proporce, kako osvetlit obraz s pravimi kontrastnimi razmerji, kaj mora bit ostro, kaj je lahko ostro in kaj ne sme bit ostro. Doprsni ali ožji portreti se sploh ne smejo delat pri preveč odprtih blendah, ker je tako nos preveč izven območja glob. ostrine; ušesni mešički so lahko neostri, nos ne. Ja, pravila so zato, da se kršijo in da si jih razlagamo po svoje, jih nadgrajujemo, spreminjamo - to v fotografiji najmanj pride v poštev prav pri portreturi.
Ampak ne, bolj ko so portreti v riti, bolj ste/so z njimi zadovoljni. Folk si dviguje ego s tem, da jih hvali nekdo, ki o njihovem delu nima pojma - kdo si resnično želi take pohvale, kritike? Meni mat doma vsak dan hvali fotografije, yebe se men za to, kaj pa moja mat ve o fotografiji?! Hočem opozorit, da to ni v redu, hvalte stvari ki so delane napak. In vse to se na Slo-foto malodane oglašuje. Saj pravim, lahko pa temo zapremo in gremo naprej gledat ISO 6400 semple od D3.
In ja, jasno, sem vpletam tud osebne preference, ki jih gojim v Fotografiji, kaj mi je blizu in kaj mi ni. Prejšnji mesec sem bil v Perpignanu na mednarodnem festivalu fotožurnalizma in se med drugim udeležil tudi predavanja Dennisa Stocka, žive fotografske legende, veste kaj je tip najavil? Citiram (ja, sem sedel v prvi vrsti in pisal kar je govoril, da se je kar papir smodil):
"We are all subjective. There is no such thing as objectivity in photography"
 0   

M_M @M_M 2. Okt 2007, 09:39

nikio, popolnoma se strinjm z napisanim. Hotel sem samo (polek vsega že napisanega o minidof-style) napisati ter poudariti čuden, včasih celo kretenski odnos nekaterih. Tu mislim odnos do fotografiranja, fotografije in nenazadnje do "publike", ki je tista, ki "kupi" izdelke.

Res je, tu ne gre posploševati na "mindof", UWA, makro in kaj jaz vem kaj še vse. Sam najraje delam makro. To tehniko sem do potankosti izpilil. Moja oprema je temu prilagojena in JA ni mi vseeno če kdo pljuva čez makro, a se skušam iz negativnih kritik kaj naučiti, ne pa trmasto vztrajati pri svoje. Morda za trenutek odneham z objavljanjem hudo podobnih posnetkov, objavim kaj drugega, drugo zvrst, drugo tehniko, pa vendar se čez čas znova vrnem k makru.

Pri teh ozko usmerjenih fotografih obstajata dva tipa fotografov.
#1 - So eni, ki od svoje tehnike ne odstopajo preprosto zato, ker kaj drugega ne znajo, ali naredijo hudo povprečno.
#2 - Drugi na tem gradijo svoj imiđ, a vseeno delajo mojstrovine tudi na drugih fotografskih področjih.

Ne bom s prstom kazal na nikogar, a po dolgih letih sodelovanja na SF in drugih portalih imam počasi spredalčkano kdo kam sodi. #1 se mi po eni strani smilijo, #2 fotografe pa vedno znova občudujem. Obstajajo tudi #1, ki se tega zavedajo in se trudijo postati #2, kar je zelo spodbudno in nakazuje njihov fotografski napredek.
Sedaj ne govorim le o minidofjunkijih ampak nasplošno o vseh tehnikah. Tudi makro majstri obstajajo takšni, ki bi jih dal v prvo skupino. Vsak naj pri sebi razpuče, kam sodi in bo v "očeh javnosti" postl boljši človek in fotograf thumbsup

Mater sem zabluzil. stars
Upam da se kdo razume iz tega kar sem ravnokar nakracal.
[url]http://matjazmercnik.net[/url]
 0   

Matjaž Milharčič @MatH 2. Okt 2007, 09:47

Dobro, da so še tu stari borci, ki imajo znanje in pogum za objavo takega posta.
Obvezno branje za vsakega Slo-foto člana.
[size=10:ac19f3ba61]Kdor kadi sto let, dolgo živi.[/size:ac19f3ba61]
 0   

Denis Ferlič @DenisF 2. Okt 2007, 10:01

Mislim da ima vsak svoj still, vsak svoje cilje. Tako da bi tudi vsakdo moral sprejeti kritiko in poskusit s tega izvzeti le najboljše in tako izpiliti svoje fotografije in delati male korake naprej. Nekateri tukaj pa so tako hudo prepričani v svojo tehniko znanje, da enostavno neželijo poslušat mnenj, katerih enostavno neželijo slišat. Ja resnica je kruta stvar, ali?

Pa no saj to nima sedaj veze direktno z MINdof tehniko. Meni osebno je mindof do neke meje všeč, pretiravanje s tem in nažiganje kontrastov/izguba detailov pa mi je malo enostaven način kako narediti fotografijo "kao" dobro. Pa hvala bogu da smo si tako različni in da ne fotkamo vsi na f10 z klasičnimi pristopi.
[url=http://foto-denis.blogspot.com/][img:230cacb34c]https://www.slo-foto.net/slike/avatars/31vlya.jpg[/img:230cacb34c][/url]
 0   

M_M @M_M 2. Okt 2007, 10:04

Noob, nikoli nisem trdil, da sem boljši fotograf ali boljši človek od tebe, ali kogarkoli na portalu. Ja, moje delo je v kurcu, stagnira in tega se zavedam. Se pa vsaj trudim stvar popraviti, izboljšati. TI si tisti, ki se poveličuješ nad vse. Če TI rečeš, da je nekaj kičasto, potem bo to že držalo... ne bom ti oporekal.
Ta tvoj zaničevalni odnos do makro fotografije na portalu je čisti nesmisel. Po tvoje zna vsak kmetavzar s periferije narediti makro posnetek muh, a minidof... to je zajebano, to pa res pa res ne more vsak ustrelit coldshower Dej se no malo zresni, odrasti in sprejmi kritiko. Tisto na blogu je bilo dobronamerno, ti pa si iz tega naredil škandal iz mene pa hočeš narediti kretena.

@fotokaj, vem.Ta tema ni namenjena osebmin "obračunom" in JA, stvari so se vse preveč usmerile v nooba, kar ni bil namen, a nekaterih stvari se ne da preslišati. Zdaj naprej se držim teme. Za osebne "konfliktie" -> ZS
[url]http://matjazmercnik.net[/url]
 0   

Bostjan @Archie 2. Okt 2007, 10:14

A ima kdo tukaj mogoče občutek, da ga:

a) kdo tukaj posiljuje s stilom, tehniko ali zvrstjo fotografije
b) da nekateri tukaj ustvarjajo (napačne) trende in posledično tudi "vernike"
c) da slo-foto nekateri preveč "obvladujejo", karkoli naj bi to že pomenilo
d) da bi se nekateri morali razviti fotografsko še v drugi smeri

Če ste odgovorili na katerokoli vprašanje z DA potem to najbrž pomeni (razmišljam), da

a) da niste skreirali svojega lastnega odnosa do fotografije,
b) preživite preveč časa na forumu,
c) vas moti, da so nekateri uspešnješi v ustvarjanju trendov, kot vi sami
d) se ne zavedate, da ljudje ne živijo zato, da bi bili idealni (po vaših merilih) in da o tem pravzaprav nimate pravice soditi.

Seveda pa ni nič narobe, če o vsem tem izrazite svoje mnenje grin.

BTW.. jaz sem na vsa vprašanja odgovoril z NE!

Over and out!
 0   

Denis Ferlič @DenisF 2. Okt 2007, 10:20

Pa čemu se nekaj dokazujete in se sami sebe kujete v nebesa? V očeh nekoga ste dober fotograf in so mu vaša dela všeč nekomu tretjemu pa ste popolni noob in ga vaša dela niti malo ne prepričajo. Nekomu so pač všeč makroti, nekomu mindof portreti, itd. zakaj pol nekateri zaničujete te stvari zato pač ker vam to ni všeč in vi tega nedelate? Saj ni samo ena stran in ni samo ena pot tista taprava, da bi se potem morali vsi tega držati, ma kaki, pri fotografiji je toliko poti in toliko načinov da je nesmiselno govorit o tem. nice
[url=http://foto-denis.blogspot.com/][img:230cacb34c]https://www.slo-foto.net/slike/avatars/31vlya.jpg[/img:230cacb34c][/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati