ogabe je napisal/a: | ||
Glede na tisto, kar sem od Olympusa videl do sedaj, niso prisli se niti do crke H pri Hitrem af, kaj sele do ultrahitrega af ![]() |
staneC je napisal/a: | ||||
Sem danes malo po rokah valjal E3. Ne da so pri črki H pri Hiterm AF, ampak je D300 počasne. Z objektivom 12-60 SWF je raketa! Svetloba v trgovini ni bila najboljša, pa je ostril trenutno. Na blizu, na daleč,... D300 opere tudi pri zaporednem fotkanju. Iskalo je svetlo in veliko. S prejšnjim ni primerjave. V roki leži fajn, razporeditev komand in upravljanje pa je kot iz drugega planeta. Z bliskavico je precej težek. Precej. Kakšna je pa kakovost fotk pri visokem ISO pa ne vem. Sva pa s kolegom naredila nekaj fotk pri ISO 800 in jih objavim takoj, ko jih dobim. Je pa po moje "too little too late". Bi ga Oly moral predstavit kakšne mesec-dva prej. Sedaj je v globoki senci Nikona D300. Po moje neupravičeno.... |
staneC je napisal/a: |
Saj ne rabi premikat FF lečovja. Je narejen za 4/3 sistem . FF aparat tudi ne rabi premikat lečovje teleskopa iz observatorija... ![]() |
Imam sam D80. E3 ima hitrjši AF. Precej hitrejši. Vsaj z omenjenim objektivom. |
fotokaj je napisal/a: |
OT: Zadnjič sem denimo primerjal D200 s 17-55 in Pentaxov K10D z novim 16-50/2.8 SDM objektivom; Pentax je občutno hitrejši! |
Blur, a te vročina meče? Aja, D200 prodajaš, pa ne sme nihče nič rečt proti D200. Si s Focusom kar roko dajta. Ti ne vidiš dlje od Nikona, tako kot Fokus ne dlje od dragulja. Najlažja je pa naslednja pot. Greš v trgovino kjer prodajajo E3. S seboj vzameš D200 in probaš AF na obeh. Potem še pogledaš, če fokus na D200 sploh dela ![]() |
blur je napisal/a: | ||
sej to se že ve da nikon nima nekej hitrega AF, saj na D200 v primerjavi z tem rangom kamer.. Canon ga je že dolgo pustil zadaj. pa kot praviš tudi k10d. samo oly pa res no... ![]() |