0   

Borut @NME 10. Dec 2007, 19:03

Pravkar sem kupil nov fotoaparat pa me zanima, če je ta stvar dejansko kaj uporabna pri preprečevanju prask na LCDjih (kar prodajajo na brezprask.com)? Kakšna je razlika med vikuiti in bedifol glede uporabe? Ali folije motijo pogled na LCD zaslon?
 0   

Alien @Alien 10. Dec 2007, 19:12

Sem probal vikuti, pa je že nalepit nisem znal brez, da bi imel mehurčke. Po par tednih so se pa itak vogali začeli lupit...
Ne vem sicer za kateri aparat to rabiš, ampak jaz sem za D40x našel perfektno stvar: http://www.expertshield.com/ . Ko jo pravilno daš na LCD se sploh ne opazi, da je kaj gor, enako pa je še po pol leta. To je v bistvu kar debela folija, ki niti ni nalepljena, ampak se zaradi posebnega materiala tesno prilega steklu.
Se pa to isto zadevo dobi tudi na ebay-u po precej nižji ceni, če malo poiščeš.
 0   

Matjaz @mbbirdy 11. Dec 2007, 08:43

Te folije so po eni strani ok za zaščito LCD-ja, po drugi pa ti zmanjšajo kakovst prikaza, zato sem jo po 2 dneh kar vrgel v smeti. Pri Canonu je ne rabiš, ker je plastika zelo odporna na praske.
 0   

mart @jazy 11. Dec 2007, 08:48

sam sem kupil zaščitno plastiko, za lcd od marumi-ja , ki se obnese zelo dobro in ne zmajnsajo kakovost prikaza

http://www.fotomarket.net/katalog/index.php?product_id=3886&catalogue_cat_id=2782
 0   

Borut @NME 11. Dec 2007, 18:19

hvala za vaša mnenja, bom še malo premislil, ker se tudi meni zdi, da bi znala vsaka dodatna plastika na LCDju motiti pogled na LCD. Imam drugače pentaxa, pa se zaenkrat zaščitna plastika kar obnese, tako da bom še premislil.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati