Helou.
40ka je od 5ke boljša v vsem, razen v tipalu - dimenzije (ok, to je relativno, nekateri ne marajo FF) in kvaliteta slike (temu se verjetno ne da oporekat, nikoli nisem delal direkt primerjave 5 vs 40)
40ka ima boljši AF sistem, vse točke so križne, kar zna bit za koncerte super, za portretno ne rabiš glih neke hitrosti (natančnost bolj).
40ka ima nekaj res kul bonbončkov, recimo liveview je en izmed njih. Naj se sliši še tako banalno, ampak je prav lušna zadeva in se da marsikaj naredit.
40ka ima (meni) boljše ohišje, lepše mi je sedla v roko, tudi na tipke pod televizorjem (ekrančkom

) so začuda uporabne.
Ok, bluzim, saj si verjetno specifikacije obdelal do onemogolosti.
Sam bom vzel 5ko, ne glede na njeno starost. Je hecno, ker naju zanimajo iste zadeve in imava enake objektive - 50ko in 85ko

No, jaz sem pred novim letom kupil še FF objektiv 17-40, čeprav je na APS-c povprečen. Nič nimam proti crop objektivom, tamrona bi dobil za enkrat manj denarja, ampak tako sem si vsaj prihranil vse ceremonije glede prodaje ob prestopu na FF.
85ka je na aps-c čudovit portretni objektiv, kar sem jo sprobal na FF, je pa tudi odlična, morda malenkost prekratka.
50ka je pa itak briljantna goriščnica za moje potrebe.
Glede nove 5ke. Ne vem, počakaj kak mesec, če imaš živce, sigurno bo kaj padla cena.
Če pogledaš, 5d je obdličen body, ampak za enkrat manj denarja dobiš 40d, ki je po mojem mnenju best buy ta hip.
(jaz sem za FF

)