0   

aleš @vojak81 15. Jul 2008, 10:20

pozdravljeni,zanima ma kako nastavit canona s3is da bo delal najboljše slike,zanima me predusem za P program kako naj si nastavim da nebo pri razvijanju fotk prišlo do kakih kockic (ko pogledaš slikco od blizu) kot sem mel pri prejšnjem aparatu sony.nekaj na hitro kot mam trenutno,če kdo priporoča oziroma ve kako kaj nastavit naj mi pomaga ker grem na dopust in bi posnel kar se da kar dobre slikce.
že vnaprej hvala za pomoč.

moje nastavitve v P-ju:

AWB je auto
my colors je OFF
BKT je OFF
flash +- je na sredini
center weighted avg je na sredini
640×480 30fps
2272×1704 je pa nastavljen na M1

pa še na menuju kako je nastavljeno:

flash sync- 2nd curtain
slow synchro- off
red eye -on
cont.shooting -H
self timer -10sec.
spot AE point-center
MF point zoom -on
AF mode -continous
AF assist -on
tally lamp -on
digital zoom -on
rewief -2sec
reverse disp. -on
IS mode-off
converter -off


to je to zaenkrat,hvala za pomoč. thumbsup
 0   

Venom007 @Venom007 15. Jul 2008, 18:01

Živijo! Tudi jaz sem lastnik tega aparata in ti povem takole: aparat je zelo dober in z njim lahko delaš lepe fotografije. Sedaj pa je tvoje uprašanje malo čudno. Tvoje nastavitve so čisto vredu in nevem kje je problem. Uprašanje je tudi kaj nameravaš slikati? Če so to le take družinske, pokrajinske ( nič posebnega ) fotografije potem ne rabiš spreminjati nastavitev (ne kompliciraj). Če bi rad kaj profesionalnega potem pa potrebuješ nekaj znanja, to ne gre kar tako. Pojdi na počitnice in slikaj smile LP
 0   

Andrej @biondo 15. Jul 2008, 18:38

Ti zavrti kolešček kr na Auto in boš brez skrbi... "Kockice" na razviti sliki dobiš samo če imaš premajhno resolucijo, pod npr. 1600 X 1200 (v tvojem primeru M1 čisto zadostuje), ali pa, ker imaš vklopljen digital zoom, če si ga velikokrat uporabljal za približevanje motivov (raje ga daj na OFF)

Priporočam pa, da si vklopiš stabilizacijo IS-mode na ON in da res uporabljaš Auto, ker ti bo samodejno tudi doosvetljevalo s flešem, ko bo to potrebno (še prej pa preveri če imaš tudi tle ločljivost na M1 ali raje na L).
Kaj veš točno kaj ti rabi 2nd curtain in spot AE point? No, vidiš deal

Lepe in suhe (vendar ne v fotografskem smislu!) počitnice! yes
 0   

Aleš @olympus0501 15. Jul 2008, 18:41

Priporočam nastavitev auto , če si še začetni k v fotografiji , je to najboljši način, da prepustiš use nastavitve avtomatiki.
 0   

roman @romeno 15. Jul 2008, 21:58

Jaz priporočam P nastavitev in iso nekje do 400, Pri P nastavitvi, ti aparat sam določi zaslonko in čas glede na izbran iso. Sicer pa bi bilo dobro digitalni zoom izklopit, pri 12× optičnem digitalnega verjetno ne rabiš. in če is mode pomeni stabilizacijo slike (poglej v navodila za uporabo) definitivno on. Slikaj pa v največji ločljivosti in pri najmanjši kompresiji.
 0   

aleš @vojak81 16. Jul 2008, 08:14

saj najbolj me motijo ta njihova slo. navodila ker je tak prekopirano da se sploh ne da nič prebrat,komaj komaj sem kaj razvzlal besede upset angleščina pa mi tud ni nekaj znan najbolj-))

kako se nastavi največja ločljivost?
kje se nastavi najmanjša kompresija??

hvala vam res za pomoč


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati