togrizek je napisal/a: | ||
Good luck http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page |
Natrix je napisal/a: |
Omeniti velja tudi Sun Microsystems. |
Klemen3314 je napisal/a: |
Potem recimo tudi Pixar je iz zelo močnih SGI delovnih postaj prešen na IBM delovne postaje, na katerih prav tako teče linux... |
Še bi lahko našteval v tej smeri..
Sploh ne vem zakaj si omenil tu kinematografijo, saj če ne upoštevamo manjših studijev, so to celi računalniški centri - workstation ni navaden PC, ki ga lahko kupiš na prodajnih policah. Tam gre za ogromno procesorsko moč (renderiranje itd..), tako da je to čisto druga scena. |
Nikio je napisal/a: |
Glede na to, da ni nobenih virusov, spama, adawara in da sploh ne terja nobenega vzdrževanja in da progarmi in fajli ostanejo tam kjer so, ko naložiš nov sistem, je že brez vsega dizajna več kot vreden svoje cene. Sam pomisli, koliko časa pcjarji zapravijo za vzdrževanje (virusi, zaščita, adaware, črvi, bluescreeni, sessuvanje...), pa pretvori to v evre na uro!
|
gtyrant -
če nisi v 3eh letih pognal ne av, ne anti-spyware, ne defragmentacije, potem je trditev, da ti sistem po tako dolgem času deluje enako kot prvi dan - naravnost neverjetna in nemogoča. Busted! Poglej winsi ti razdelijo posamezno datoteko na stotine delcev - fragmentov. Ti se tekom uporabe menjajo na posameznih naslovnih lokacijah podatkovnega nosilca, zato mora sistem te datoteke iskati in to se tekom časa podaljšuje. Ravno v ta namen se uproablja defragment software, ki te delce optimizira oz. jih spravi bližje en drugemu. Prav tako ni verjetna trditev, da ti ob polno zasedenem podatkovnem nosilcu, hitrost ostaja nespremenjena, ker je to nemogoče. Razlog je tu predvsem virtualni pomnilnik, ki ti neprestano piše na disk in še druge stvari, ki sistem naredijo izredno ohlapen. Busted! Za windowse XP je bila narejena pred leti zanimiva raziskava. Ugotovili so, da je novo postavljeni sistem brez av zaščite ostal "varen" le slabe 30 min, potem pa je bil tarča spywera in drugih groženj. Meni to dosti pove. Sam imam doma tudi PC, službeno brez winsow ne morem živeti in ti povem, da vsaj na 14 dni poganjam defragment tools in druge pripomočke. Če imaš na računalniku tudi kakšne certifikate, potem se vse premalo zavedate nevarnosti kraje le teh in posledice, ki lahko zaradi tega nastanejo. Žal mi je, da je tale post na meji na offtopic, vendar je potrebno opozoriti na nevarnosti in posledice, ki so razlog lahkomiselnosti vseh nas ljudi. |
kras je napisal/a: |
Za večino teh gromozanskih problemov z virusi, sesuvanjem, errorji... ste krivi uporabniki sami. Razlog pa je v napačnem ravnanju ali nepoznavanju sistema. Je pa res da je že sistem tak da omogoča viruse, kar pomeni da imate z Macom potuho ki kompenzira slabo ravnanje.
Jaz se ne spomnim kdaj sem nazadnje imel virus ali kakšen error na PC-ju. Pa imam gor naloženih cel kup programov, polno obremenjen sistem, ki teče praktično nonstop. PC izklopim mogoče enkrat na 2 meseca... V štirih letih sem dodal še en disk in dokupil ram, servisa pa v skoraj 20 letnem delu s PC-ji še nisem potreboval. Zato vsem ki imajo takšne probleme z windows okoljem, svetujem da premislijo kaj sami delajo narobe, da prihaja do takšnih problemov. |