0   

evgen @eti 30. Dec 2008, 15:42

V soboto sem ob 19. 35 na parkirišču pred Tušem v Logatcu pozabil foto nahrbtnik, čez pet minut ga ni bilo več. Notri je bil lepo ohranjen D2x, objektiv nikon 70-200,2.8 (ročni fokus ne dela, počen obroček) ; sigma 17-35, 2.8-4; tokina 28-70, 2.8; SB 800 pa še kartice, gotovina. Nahrbnik je Kata 103. Pa še fotke novorojene hčerke so bile gor.

Menite, da je kaj možnosti da se to kako najde?

Če kdo slučajno zasledi da se kaj podobnega kje prodaja, prosim če mi sporoči na tel: 031 409 654, če pa mi kdo najde "poštenega najditelja" ga čaka lepa nagrada, v višini vsaj 10% vrednosti vsega skupaj.

Vsem želim čim več dobrih fotk v novem letu

Evgen
 0   

Anže @AlienW 30. Dec 2008, 16:34

Uh, sem ravno danes videl list, nalepjen na športni dvorani. Žal je verjetno zelo malo možnosti, da to dobiš nazaj no Če imaš slučajno serijske številke jih le prilepi, morda bo kdo kupoval rabljeno in pogleda še za serijsko. Kdorkoli je že ukradel te opreme verjetno ne bo uporabljal tako da pridno spremljaj Bolho in podobne portale.
 0   

jan @jan_p 30. Dec 2008, 18:18

Barabe ene sleep
 0   

Simke @Simke 30. Dec 2008, 18:22

Upam , da se bo najditelj zamislil kako bi mu bilo če bi bil v taki situaciji. Če je kak "normalen" ti bo zadevo vrnil, če je pa kak tak k hitro rabi $$ bo pa lepo zaslužil. Samo menim da je čedalje več. Tisk ko ve kako bi se on počutil bi vrnil TAKOJ, tko pa mislim da bo težka.

Upajmo na najbolš PA SREČNO!
 0   

Luka @Luka111 30. Dec 2008, 18:26

oddaj prijavo na policijo. Nekje sem zasledil, da na pooblaščenih servisih dobijo serijske številke ukradenih aparatov - ko pride zadeva na servis, se pokliče oblasti.
Spremljaj bolho, salomonov oglasnik, bolšji trg v nedeljo (bi bili presenečeni kok stvari se tam najde)...

Upam, da nekako najdeš opremo!
Srečno in zdravo novo leto tudi tebi.
Lp, L

@Simke: Takih, ki kradejo nahrbtnike, torbice in avtoradije pomojem ne zanimajo čustva oškodovanih...
 0   

Peter Atanackov @Geo 30. Dec 2008, 19:55

Groza, drugega ne morem rečt. Res upoštevaj nasvete, ki so ti jih že drugi dali, mi bomo pa držali pesti.
 0   

Aleš Čadež @AlsCdz 30. Dec 2008, 21:06

a ni fotokaj iz logatca, se lahko mal pozanima... če je kdo na novo dobil foto opremo...
 0   

evgen @eti 31. Dec 2008, 10:32

Živjo, hvala vsem za nasvete in dobre želje. Včeraj sem šel v Tuš, poslovodkinja je šla gledat posnetke in je rekla da ne snema celega parkirišča in da ni nič videla. Posnetke lahko dobi le policija, njej pa ne vem ali se da s tem sploh ukvarjat. Iz posnetkov se sigurno vidi kdo je bil takrat pred trgovino in je mogoče kaj videl.
Kaj dosti upanja nimam več.
Mogoče bi kakšna zlo visoka nagrada koga omehčala, samo si bom verjetno raje kupil en 50 mm objektiv za moj stari d70, da lahko slikam mojo dojenčico.

Pa bo eno novo leto in prazniki brez fotk, to je pa tudi nekaj posebnega.

Lepo se zabavajte
 0   

Simke @Simke 31. Dec 2008, 10:36

hja takole je s temi kamerami. Namreč ne vem če lahko povem je Hof.... od brata žena je izgubila denarnico, baje da jo je pozabila ravno pri blagajni. So šli da bi pregledali kamere. Prvo so šli do poslovodkinje pa je rkela pridte malo kasneje. Potem ko je vidla da bo šlo zares je rekla da ona ne sme da morajo v LJ. klicat da oni odobrijo. Ok ..to sklicali v lj. so neki mutil in so rekli vas pokličemo čez par ur nazaj.

Na koncu so poklicali in rekli da sploh ne snemajo in da imajo kamere kar tko za ukras. To je tko dobesedno rekla.

Kaj češ pol rečt. Glede na zgoraj opisan post se mi zdi da gre za isti stranje. Češ ne snemamo parkirišča biggrin bigrazz
 0   

Aleš @lial 31. Dec 2008, 11:21

Tole vas bo razburilo, morda se bo pa kdo zamislil...

Ne glede na to, da iskreno sočustvujem z eti-jem in razumem njegov problem, moram stvari pogledati še iz druge plati: nahrbtnik je bil pozabljen na javnem parkirišču in je tam stal po zapisu lastnika 5 minut.
Od tu naprej se zadeve lahko gledajo na dva načina - odtujitev najdenega predmeta brez namena vračila (prijave), ali pričakovanje da se bo javil pošteni najditelj.
Nikakor pa to ni klasična tatvina, celo več, ko sem bil pred leti v enaki situaciji (šlo je za torbo z orodjem) so mi policaji razložili, da sem skoraj toliko kriv, kakor tisti, ki najdene torbe ni vrnil. Haklc je menda v pravni normi, ki prepoveduje izzivanje nepoštenja, najbolj znana je kazen za zapustitev odklenjenega avtomobila... vsaj tako so mi takrat razložili.

Popolnoma drugačna zadeva je seveda, ko ti nekdo karkoli ukrade iz varovanega prostora, ali iz zaklenjenega avtomobila.

Pa brez zamere!

LP
 0   

togrizek @togrizek 31. Dec 2008, 13:34

...
 0   

togrizek @togrizek 31. Dec 2008, 13:56

...
 0   

Janez Šturm @jj65 31. Dec 2008, 19:37

J.....i, pa to je 'navadno' nabiralništvo!?! A to veste, da policijo veselo (ali pa malo manj) plačujemo z davkoplačevalskim denarjem, ne grede na trenutno vlado! Ampak za d2x bi se jaz razjokal (minimalno). Številke pa vseeno objavi, mogoče pa bo kaj haska. Mogoče pa le nismo tako brez veze država. Želim ti več sreče v letu, ki prihaja. Lp j
 0   

Stane Crnjak @staneC 31. Dec 2008, 22:08

Malo preverjaj oglase na ebayu. Če je pa kdo tako omejen, da bo to prodajal na Bolhi ali tu oz pri sosedovih, pa toliko lažje.
 0   

brane4 @brane4 1. Jan 2009, 02:37

štacune imajo video nadzor (tudi na parkirišču), samo boli jih k...., kaj se tam dogaja, dokler jim ne ukradeš lizike v stavbi...

pa spet se imejte fino... (faking šit)
 0   

evgen @eti 4. Jan 2009, 11:02

Pojšiljam še cifro fotke: 5049196. Sem ravno sredi selitve, tako da traja da kaj najdem. Policiji sem rekel naj pregleda posnetke kamere. Najti moram kako vezo na policiji, da se malo bolj potrudijo.
V denarnici sem imel tudi rimski kovanec, ki sem ga je našla mama na sosedovi njivi ko sem bil še majhen, tri bančne kartice, dve vozniški, dve zdravstveni, prometna (urejal sem stvari za punco, ki je ravno rodila, selitev ...)
Najbolj grozno je pa to, da sem sam kriv, če bi mi to kdo ukradel z avta se bi dosti manj žrl.

lp
 0   

Andrej @fotokaj 4. Jan 2009, 12:41

eti je napisal/a:
Pojšiljam še cifro fotke: 5049196.

Najbrž misliš serijsko cifro aparata?
 0   

evgen @eti 4. Jan 2009, 13:10

Ja, serijska številka fotoaparata.
Fotoaparat je brez gume na vratcih za kartico, pa brez traku za nosit, drugače pa zelo lepo ohranjen.

Sem prvič na kakšnem forumu. Tako da mi kar povejte, če se narobe obnašam.

lp
 0   

Aleš Čadež @AlsCdz 4. Jan 2009, 14:35

prov nč ni narobe, mislm da te tukaj vsi razumemo, kako grozn mora bit če se ti to zgodi! No po eni strani je mogoče grozn, da se ti to dogaja med selitvijo in rojstvom otroka, po drugi strani pa ravno super, ker najbrž ni lepšega kot postati očka in potem druge stvari niso tako pomembne!
 0   

Bojan Stepancic @bododo 4. Jan 2009, 14:51

Možnih je več varjant... ponavadi se po parkiriščih smukajo različni kalibri, ki vztrajno nabirajo drobiž za bencin in podobno od strank v trgovskem centru, če je tvoj ruzak našel kak tak primerek potem se verjetno lahko posloviš od aparata...
Če pa je ruzak našel kak dokaj pošten državljan, je pa lahko tudi v dilemi če je resnično vse kar je bilo v ruzaku dejansko notri in bi v primeru da ga je izpraznil že kakšen prejšnji najditelj on izpadel kot nek tat, zato je možno da okleva čeprav je imel namen vrniti opremo lastniku.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati