0   

HroSCeK @HroSCeK 14. Jan 2009, 14:58

cedo je napisal/a:
HroSCeK je napisal/a:
Citiram:
Tako, da ne vem kje je tak problem, plačaš danes, robo pa po tej ceni dobiš v 14. dneh.


Ravno v tem je problem! Če nekaj nujno rabiš recimo je dobro vedeti da bo dobavljivo in v kolikšnem času bo dobavljivo. V primeru SX1 bi to pomenilo, da bi lahko izdelek naročil že v začetku oktobra, ko so na MimoVrste objavili izdelek in napisali da je dobavljiv v 14ih dneh. Tisti, ki bi ga oz. tudi so ga, ga še vedno niso dobili! In ga verjetno še lep čas ne bodo.. V tem je problem..



Ja, če pa čakaš od oktobra, potem imaš pa res velik problem. Na mimovrste plačaš izdelek z gotovino po povzetju. Če se čakanja naveličaš, naročilo storniraš in aparat kupiš kje drugje. Recimo v tujini. Očitno se da.


Ah seveda! Sedaj ko smo v EU je to skorajda najlažje in najboljše! Edino problem imaš, če ti kak slovenski serviser zavrne popravilo v garanciji ker je bila zadeva kupljena v tujini samo načeloma naj se to nebi dogajalo. Seveda pa lahko vedno pošlješ nazaj tam kjer si kupil in ti tam uštimajo. Jap, EU je vsaj za nekaj uporabna smile
 0   

Jure @afrim 16. Jan 2009, 09:23

Takole...fotoaparat sem naročil 6.11.08 na Mimovrste, dobil pa sem ga...13.01.09!! Toliko o dobavljivosti. Konec decembra 08 so dobili neko manjšo količino, ki je bila komaj obembe vredna. Informacije pa so bile zelo čudne kar je verjetno posledica informacij distributerja. Zadnja informacija je bila, da bo prva večja količina v zadnji tretjini januarja 09. K sreči pa sem ga jaz že dobil.

...in se že veselo slikamo!!!
 0   

HroSCeK @HroSCeK 16. Jan 2009, 11:49

No, veliko lepih fotk ti želim! Napiši kakšno svoje mnenje o fotoaparatu ker me res zanima če sem jaz tako izbirčen ali je kaj drugega smile
 0   

Jure @afrim 16. Jan 2009, 11:53

Glede na to, da sem na SX1 presedlal s A510 potem ni potrebno poudarjati, da sem nad SX1 navdušen. Je pa res, da je precej bolj zahteven, česar pa se ne bojim...slikat, slikat in še enkrat slikat :-) Mislim, da bo za domačo rabo več kot odličen! thumbsup
 0   

MATJAŽ KOTNIK @PIPI22 6. Feb 2009, 08:56

Je morda komu kaj znano, zakaj so iz prodaje umaknili Canona SX1 IS. Morda to res potrjuje moje razočaranje nad tem aparatom. Kaj pa ti praviš Hrošček in ostali, kateri ga še imate?
 0   

Sašo @Snap 6. Feb 2009, 09:14

Tud jaz se to že sprašujem ja. Malo čudno je že vse skupaj okoli tega aparata. Če ima kdo kake info iz prve roke, bi bilo zelo dobrodošlo da kaj več napiše... upset

lp
 0   

Milan @milko27 7. Feb 2009, 18:54

Tudi sam mam naročen sx1 IS pri mimovrste že od 2.1.2009 pa ga še nisem dobil.Zdaj sem pa opazil da marca pride ven Olympus SP-590 UZ pa me mika da bi kar tega vzel
 0   

MATJAŽ KOTNIK @PIPI22 8. Feb 2009, 09:06

milko27 je napisal/a:
Tudi sam mam naročen sx1 IS pri mimovrste že od 2.1.2009 pa ga še nisem dobil.Zdaj sem pa opazil da marca pride ven Olympus SP-590 UZ pa me mika da bi kar tega vzel


Tudi sam ti priporočam, da zamenjaš aparat. Canon je imel tako trapast vrtljiv gumb za nastavitve, recimo scene, da si sigurno vsakič vsaj trikrat mimo oznake peljal. Moj DMC FZ28 ima jojstick s katerim greš levo- desno in gor- dol, to pa je tudi najbolj sigurni in natančno. Itak je pa Canon nedobavljiv in sigurno ima tehnično.
 0   

HroSCeK @HroSCeK 9. Feb 2009, 12:58

To je pač stvar okusa in navade! Sam sem navajen na "kolesa" ki so še bolj občutljiva tako da mi je na SX1 kar malo premalo občutljiv smile Je pa res da je potrebno kar nekaj vaje da skočiš na tisto kar rabiš!

Kar se pa tiče umika SX1 iz prodaje pa ne vem.. Nisem še od nikogar dobil kakšno bolj "uradno" obrazložitev da se res umika iz trga! Se mi zdi da glede na povpraševanje to nesmiselno.. Moje mnenje je, da so se ljudje naveličali čakanja na dobave in zato raje rečejo da ga sploh nebo več.

@afrim: kako kaj kaže s slikanjem?
 0   

Martina Paja @zurich 11. Feb 2009, 11:57

Tudi sama sem se navdušila nad SX1 IS, ga naročila in čakala en mesec. Potem pa sem imela vsega zadosti - in naročila sem Canon EOS 450D. Ni mi žal. Zdaj verjamem vsem tistim, ki na forumu delajo tako propagando za DSLR aparate. Slike so res veliko boljše.
 0   

MATJAŽ KOTNIK @PIPI22 12. Feb 2009, 18:39

kopirano iz: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=30708966


Not what you were looking for? Try our new search engine: problems with canon sx1 is
Re: SX1 IS TESTING
User: My Threads Flat view

Navigation: ^ Forum |< First < Previous Next > Next New >>


Forum Canon Talk
Subject Re: SX1 IS TESTING
Posted by MICHAEL HADWOOD [CLICK FOR PROFILE]
Date/Time 00:20:32, 18 January 2009 (GMT)


CANON SX1 IS AS OF JAN 09-

TO WHO IT MAY CONCERN, AND THOSE WHO HAVE BEEN WAITING AND WAITING FOR THE GREAT MID CAMERA CANON SX1 IS WITH HD.

BESIDES CANON NOT SELLING IT FOR FOUR MONTHS NOW IN THE US AND MANY OTHER PLACES. THIS CAMERA HAS SEVERAL SERIOUS PROBLEMS, ESPECIALLY CONSIDERING CANON'S PREVOIUS REPUTATION AND SUPPOSED EXPERIANCE WITH CAMERAS OVER THE LAST 25+ YEARS..

PROBLEM 1-
FACE DETECTION IS SLOW AT TIMES AS WELL AS THE FOCUS.
LIKE MANY CANON MID LEVEL 10X+ ZOOMS BEFORE THIS ONE.
MY PREVIOUS CANONS INCLUDE THE 20D AND PRO 90IS AND OTHERS.

CANON HAS THE SAME RIGHT IDEA AGAIN, BUT THE SX1 IS NOT READY FOR PRIME TIME, ESPECIALY AT JAN 09 PRICES. GET A MUCH CHEAPER 3X-5X POINT AND SHOOT AND DARE YOURSELF NOT TO LIKE THE PORTABILTY AND QUALITY OF MANY OF YOUR SHOTS.

PROBLEM 2-

USING THE GREEN AUTO SETTING TO TAKE PICS OF PEOPLE HAS MANY TIMES OVER EXPOSED THE PEOPLE AND SKIN. GET A GRIP CANON AND TRY YOUR OWN PICS AND PRINT WITH THIS SX1 IS MODEL LIKE THE ONE I HAVE. I HAVE TO SWITCH TO P MODE AND SET THE FLASH AT LOW SETTING JUST TO GET A REASONABLE SHOT. HOW PATHETIC IS THAT? I WOULD HAVE TRIED THIS CAMERA IN A STORE BUT NONE WERE AVAILABLE FOR TESTING IN SOUTHERN CALIFORNIA AS OF JAN 09. AND MAY NEVER BE, ACCORDING TO SOME.

SO BE IT, CANON.

PROBLEM 3-

THIS CAMERA HAS NO RECEIVING SPIRAL GROVES FOR ANY FILTERS. YES PEOPLE HAVE FORCED THEM ON, BUT HOW ABOUT DOING THAT OVER AND OVER AND SEE WHAT HAPPENS. OR SINCE YOUR FILTER/S ARE ONLY SCREWED ON A LITTEL, WHEN WILL IT FALL OFF OR JUST NOT STAY ON AFTER A FEW SCREWS OR BUMPS.

HOW A LITTLE COMPANY LIKE CANON CAN SELL THIS EXPENSIVE HYBRID CAMERA AND NOT INCLUDE THE FILTER SPIRAL GROVES, IS JUST CRAZY. I HAVE READ OTHERS WHO HAVE FORCED THEM, BUT JUST WAIT AND SEE OVER THE NEXT FEW MONTHS/YEARS HOW LONG THAT WORKS OUT.


PROBLEM 4-

THIS SO CALLED CANON HD CAMERA IS MISSING ANY WAY TO HOOK IT UP FOR HD VIEWING. SOMETHING WE PAY FOR ON THIS HIGH END MID CAMERA BUT WE STILL DO NOT GET THE HDMI- HDMI MINI CABLE.

CANON KNOWS BETTER, BUT AFTER FOUR MONTHS CANON IS NOT ABOUT TO LEARN ANY NEW OR OLD TRICKS.

MAYBE SOMEONE AT CANON IS MAD THAT THEY DID NOT CREATE YET ANOTHER SPECIAL LITHUIM BATTERY, ONLY FOR THIS SX1 IS MODEL.


--
TECHNOLOGY LIES AND FALSE PROMISES EXPOSED.
--
TECHNOLOGY LIES AND FALSE PROMISES EXPOSED.

Morda bo kdo kaj razbral iz tega.
 0   

zvone @zvonen 12. Feb 2009, 22:03

Sem pisec prvega vprašanja v tej temi in lastnik enega izmed primerkov Canon-a SX1 (dobava malo pred božičem 2008). Aparat sem skupaj s svojim nadobudnim sinom kar intezivno testiral in lahko trdim, da se je zelo dobro (odlično) obnesel, pri čemer bi seveda lahko imel tudi kakšno subjetivno pripombo, ki pa bi se nanašala predvsem na teme, ki so tudi pri digitalcih iz cenovno višjega (DSRL) cenovnenega razreda vedno rdeča nit (šum pri višjih ISO, razmišljanje o bolj ali manj primerni postavitvi gumbov .....) Dejstvo je, da je aparat zasnovan kakor pač je in nekaterim uporabnikom, ki nismo dlakopcepni, popolnoma ustreza. Vztrajanje za vsako ceno, da je nek drug konkurenčni aparat boljši, oz. iskanje dlake (beri napake) v jajcu, popolnoma neumestno. Vse je stvar subjektivne ocene. Pomembno je, spoštovani PIPI22, da si ti zadovoljen s vojim aparatom, jaz (pa verjetno še kdo) pa ravno tako s svojim. Moja ocena, ki je vsekaor nočem nikomur vsiljevat je, da je SX1 je zelo dobra izbira za nekoga, ki ve, čemu in v kakšne namene mu bo ta (res nekoliko zahtevnejši) aparat služil, definitivno pa se je potrebno z njim najprej dobro spoznati, da bi v nadaljevanju lahko izrabil vse nejgove kvalitete. Delati zaključke že po nekaj "pritisnjenih" fotkah definitivno ne gre. Vsekakor pa se strinjam, da je odnos uvoznika ali celo Canon-a samega do kupcev (sicer ne vem ali gre samo za Slovenske kupce) izpod vsake kritike. Ne verjamem pa, glede na moja testiranja in pozitivne izkušnje, da gre za kakšno nepredvideno tehnično napako, tudi za to, ker bi se verjetno le-ta pojavila tudi pri zelo podobnem SX10. Moje razmišljanje gre v drugo smer - aparat je nedobavljiv prav zaradi velike tržne zanimivosti.
 0   

HroSCeK @HroSCeK 13. Feb 2009, 08:13

zvonen je napisal/a:
Sem pisec prvega vprašanja v tej temi in lastnik enega izmed primerkov Canon-a SX1 (dobava malo pred božičem 2008). Aparat sem skupaj s svojim nadobudnim sinom kar intezivno testiral in lahko trdim, da se je zelo dobro (odlično) obnesel, pri čemer bi seveda lahko imel tudi kakšno subjetivno pripombo, ki pa bi se nanašala predvsem na teme, ki so tudi pri digitalcih iz cenovno višjega (DSRL) cenovnenega razreda vedno rdeča nit (šum pri višjih ISO, razmišljanje o bolj ali manj primerni postavitvi gumbov .....) Dejstvo je, da je aparat zasnovan kakor pač je in nekaterim uporabnikom, ki nismo dlakopcepni, popolnoma ustreza. Vztrajanje za vsako ceno, da je nek drug konkurenčni aparat boljši, oz. iskanje dlake (beri napake) v jajcu, popolnoma neumestno. Vse je stvar subjektivne ocene. Pomembno je, spoštovani PIPI22, da si ti zadovoljen s vojim aparatom, jaz (pa verjetno še kdo) pa ravno tako s svojim. Moja ocena, ki je vsekaor nočem nikomur vsiljevat je, da je SX1 je zelo dobra izbira za nekoga, ki ve, čemu in v kakšne namene mu bo ta (res nekoliko zahtevnejši) aparat služil, definitivno pa se je potrebno z njim najprej dobro spoznati, da bi v nadaljevanju lahko izrabil vse nejgove kvalitete. Delati zaključke že po nekaj "pritisnjenih" fotkah definitivno ne gre. Vsekakor pa se strinjam, da je odnos uvoznika ali celo Canon-a samega do kupcev (sicer ne vem ali gre samo za Slovenske kupce) izpod vsake kritike. Ne verjamem pa, glede na moja testiranja in pozitivne izkušnje, da gre za kakšno nepredvideno tehnično napako, tudi za to, ker bi se verjetno le-ta pojavila tudi pri zelo podobnem SX10. Moje razmišljanje gre v drugo smer - aparat je nedobavljiv prav zaradi velike tržne zanimivosti.


Se popolnoma strinjam! Tudi meni je SX1 nadvse všeč in ne opazim nobenih napak na njem! In tudi če bi že imel tako hude probleme bi zelo verjetno Canon izdal kakšen Firmware update ne pa kar zaključil s prodajo! Sta pa tako kot je napisal Zvonen na udaru torej oba, tako SX1 kot tudi SX10 saj imata isto "pamet"! In nisem še zasledil da bi kdo kaj preveč jokal na SX10!
 0   

MATJAŽ KOTNIK @PIPI22 13. Feb 2009, 08:57

Dragi moji prijatelji.

V mislih sem imel samo to, da po 30 letih ukvarjanja s foto, že od ruskega Zenita, češke Praktike in na koncu Nikona, nisem imel nikoli toliko težav narediti nekaj kvalitetnih posnetkov. Morda sem res tok tup, da v 12 dneh nisem zadeve dojel.

Končno smo vsi zadovoljni in svet se veselo naprej vrti. Lep vikend in še lepše valentinovo vam voščim. Matjaž
 0   

Jure @afrim 25. Feb 2009, 08:07

@HroSCeK, laufa, laufa yes

Narejenih mam že kar precej slik (sine je star 6 mesecev tako da priložnosti za slikanje res ne manjka) in moram rečt, da se kvaliteta le-teh vidno izboljšuje laugh Dejstvo je, da je SX1 zame kar precej zahteven (prej sem mel A510) ampak ravno to je tisto, kar je še daje še dodaten draž thumbsup

Sicer pa...vsaka stvar bi lahko bila boljša, res pa je, da tudi slabša. Jaz sem na splošno z SX1 zadovoljen thumbsup
 0   

Sašo @Snap 2. Mar 2009, 09:44

Jaz ga pa danes dobimmm - sem naročil iz tujine, tako da upam da bo vse ok z njim thumbsup
Komaj čakam, da ga testiram.
Ima drugače že kdo kak info ali je druga pošiljka v slovenijo že prišla oz. če je kje za dobit ga že?

Malo off-topic ampak vseeno: Ima kdo kak nasvet kakšen/kateri polarizacijski filter kupit za SX1?

lp grin
 0   

Bolek Lolek @BolekLolek 8. Apr 2009, 21:42

Poglejte teste fotoaparata in videli boste, da ne pretiravam. Sam ga imam dober teden dni v preizkusu in sem zelo razočaran nad njim. Prav danes sem naredil ob zelo lepem vremenu primerjalne teste z mojimi odsluženimi fotoparati, ki so že vsi naredili preko 100000 fotografij- Panasonic Lumix DMC-FZ50 celo 290000 (ostali aparati so Sony Cyber-shot DSC-H1 in Sony Cyber-shot DSC-F505 ). Slikanje v naravi z istimi svetlobnimi pogoji z uporabo avtomatike, so bili na prvem mestu po kvaliteti slike, ki jo vidimo mi smrtniki in ne profesionalci takole: Panasonic Lumix DMC-FZ50 - Sony Cyber-shot DSC-H1 - Sony Cyber-shot DSC-F505 - Canon PowerShot SX1 IS. Pri Canon PowerShot SX1 IS je bilo potrebno popraviti vsako sliko posebej, ji dodati žive barve in kontrast, ter nastaviti osvetlitev saj so skoraj vse preosvetlene. Poskušal sem z vsemi možnimi nastavitvami na Canon PowerShot SX1 IS, a po kvaliteti, ki jo vidimo mi amaterji nisem dosegel kvalitete slik Panasonic Lumix DMC-FZ50, ki je res izjemna. Zamerim mu tudi to, da prevečkrat ob hitrem fotografiranju pritiskaš po nastavitvenih gumbih in nehote menjaš nastavitve in kvariš posbetek. Druge zadeve so brez pripomb, le šuma bi bilo lahko manj v slikah. Popravici povedano sem od novega modela pričakoval boljšo sliko kot od 2 in 3 leta starejših modelov. Ne razumem zakaj je tako, saj je na svetovnih testih prejel oceno kvalitete slike samo 7, a njegova moja konkurenta pa 9(Sony Cyber-shot DSC-F505) in 8(Panasonic Lumix DMC-FZ50). Mi lahko kdo to razloži, zakaj je tako slaba slika....
 0   

j @sikoj 8. Apr 2009, 21:51

Pokaži fotke, da se bo dalo kaj več povedati.
 0   

Sašo @Snap 9. Apr 2009, 06:24

Tud jaz sem mnenja, da je najbolje da se dajo slike gor in se potem primerja. Jaz sem z mojim čisto zadovoljen, je pa res da nikoli ne slikam na Auto ampak vedno na Manual. Edino kar me mogoče malo zmoti je makro, za katerega sem mislil da je boljši. Ampak ne vem ali je za to kriv aparat ali slabi svetlobni pogoji v katerih sem slikal makro ... Drugače pa aparat dela super fotke, samo treba si je malo časa vzet preden slikaš ker ni to aparat ranga nameri-sproži, ampak je verjetno se treba malo več posvetit.
Tolk z moje strani, pa lep pozdrav vsem skupaj
thumbsup
 0   

Bolek Lolek @BolekLolek 10. Apr 2009, 05:39

Zvečer ko pridem domov, vam dam primerjalne fotografije na svojo spletno stran : Http://samo-naprej.com, da boste videli kvaliteto slik. Morda imam celo pokvarjen aparat in če boste ugotovili, da pri vas, ki ste lastniki istega fotoaparata so slike drugačne, mi prosim sporočite, da ga nesem v servis.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati