To je kar zavidanja vreden fotič. Ena od klasik. Ni ravno top ali profesionalni model, ampak zagotovo možna uporaba tudi v pro namene konec 70-ih let, čeprav so bili za pro namene takrat mišljni drugi modeli Minolt (XG7 oziroma XK), ki so primerljivi Olympusu om-2, Nikonu F2, Pentaxu LX ali Canon F-1. Torej... po mojem mnenju v skupini najboljših 35 mm SLR kamer vseh časov. Zanesljive, kovinske in narejene za vedno. Takrat še ni bilo potrošniške mentalitete v konstrukciji, in ni bilo potrebno narediti kamere tako, da bo potrebno čez pet let kupiti novo. Pravzaprav je lahko xg1 z rezervo primerljiva tem fotičem, ker so bile razlike majhne. Bolj so bile razlike v dodatni opremi, kot mehaniki. Minolta je bila v tistih časih pač manj komercialno uspešna in je zato manj prepoznavna.
Striktno gledano ni pro model, ampak amaterski, toda prepričan sem, da je za uporabo v 21. stoletju boljša od vseh AF modelov v 90-ih.
Kot sem že rekel. Danes kot hobi fotograf uporabljaš digital ali pa kvalitetno klasiko in xg po mojem mnenju sodi zraven.