0   

Lev @mrlev 25. Dec 2009, 13:43

Kdaj gre fotka iz čakalnice v galerijo? Koliko glasov ali točk potrebuje. Vidim, da so pri 6 komentarjih in toliko zvezdah pe vedno v čakalnici.lp confused
 0   

Ratter @Ratter 25. Dec 2009, 16:18

Čudna so pota fotografij....
Je bilo tukaj že dosti govora in hude krvi okrog tega.
Eni zato več ne dajemo fotografij na portal.
Kakor komur pač volja.
Ja forum je pa kar v redu ja.
 0   

kostjap @kostjap 26. Dec 2009, 06:58

pod fotografijo je en gumb "glasuj za galerijo"... verjetno je treba kliknit nanj.. Koliko glasov potrebuje, pa ne vem...
 0   

tomaž demšar @tomaz1973 30. Dec 2009, 09:24

To je tako, ko boš med izbranimi, boš prišel brez problema v galerijo tudi če so fotografije slabše kot v čakalnici.
 0   

Robi @mavrica 30. Dec 2009, 10:45

Se strinjam s tomaz1973. Bolj je važno ime, kot fotografija. Vsaj tako je videt...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Dec 2009, 14:54

https://www.slo-foto.net/blog/2164/ene-fotografije-pridejo-v-galerijo-druge-pa-ne

Odgovore moje vprašanje prosim ne pišite tukaj, ampak pod moj blog zapis.
 0   

tomaž demšar @tomaz1973 30. Dec 2009, 17:21

Na žalot je na tej strani tako. Zato me lahko administrator kar lepo izbriše iz galerije in mi je čisto vseeno za tole stran. Na tujih straneh pač tega ni, ker imajo kot kaže precej več kulture.
Admin lepo prosim, da me izbrišeš iz galerije.

Pa lep pozdrav.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 30. Dec 2009, 17:31

Tvoj profil je izbrisan, če želiš lahko tudi v forumu, saj ne prenesem nekoga, ki samo negativno kritizira in pri tem ne pove vsaj kakšen predlog, kako bi na njegovem mestu izboljšal pomanjkljivosti.
 0   

brane4 @brane4 30. Dec 2009, 18:15

Že podatek, da je portal deležen pljuvanja s strani članov, ki svojih stvari ne objavljajo ali zelo malo, jasno kaže samopodobo pljuvačev. Pogrešam argumentirano kritiko, ki sloni na faktih ne pa strojničnega amorfnega balasta, ki ga nekateri stresajo. Osebno imam svoj pogled na fotografijo, (fala bogu) pa če je to komu všeč ali ne me lahko mirno preskoči. Kar se nergačev tiče pa obstaja opcija, da se preselijo na bolj "nedeljski portal " k sosedom.

Kar se tiče prehajanja iz čakalnice v galerijo pa si usodo več ali manj krojimo sami. Že veliko mojih fotk ni prišlo v galerijo, pa zaradi tega nisem pljuval po nikomer. Admini hočejo portal obdržat na nekem nivoju in jih v vseh pogledih podpiram. Ekipa BRAVO in še tako naprej...

Pa vsem veliko luči v novem letu...
 0   

Lev @mrlev 30. Dec 2009, 19:49

Hm, hvala za odgovore. Razumem problem, še vedno pa en vem kakšen je kriterij. koliko klikov na ikono "daj v galerijo" je potrebno? So kje vidni, koliko jih je bilo, kdo jih je dal......??? Transparentnost je dobra stvar za potešitev jeze in dvomov. Ali pa je prišla v galerijo ai ne, to pa je subjektivna ocena pač. ČE tega še ni, potem to predlagam. Če pa odloča eden, potem mi pa to povejte. Tudi to je dobro vedeti. Lep pozdrav ekipi in srečno novo leto.
 0   

DonKihot @DonKihot 30. Dec 2009, 20:06

Moji predlogi za ocenjevanje:
Jaz bi oceno razdelil na pet delov, ki bi bili ocenjeni od 1-5.
1. Kompozicija; 2. Inovativnost; 3. Sporočilo; 4. Ustreznost obdelave; 5. Barvna usklajenost (barve)
Na koncu pa še povprečna ocena – ki bi pokazala ustreznost izvedbe oziroma oceno celote.
Vsaka ocena bi morala biti utemeljena s komentarjem!
Neutemeljene ali subjektivne ocene (kot delajo nekateri uporabniki - fearxxx) bi morale biti takoj izbrisane!

Glede vstopa v glerijo pa:
Fotografija bi morala biti ocenjena vsaj s strani 3 uporabnikov s povprečjem nad 4.5 ali vsaj 4 uporabnikov s povprečjem 4 ali 5 uporabnikov s povprečjem nad 3.5.
Tako bi prišle v galerijo tudi idejno zanimive, vendar pomanjkljivo obdelane fotografije.
Fotografije, ki so v čakalnici, bi morale biti obvezno ANONIMNE!

Pa še en predlog (ta je bolj pomožna želja); forum bi morali razdeliti na OSNOVNO OBDELANE in NAPREDNO OBDELANE fotografije.

Tak način bi bil transparenten in upam, da tudi pravičen.

Prosim, da vsaj pomislite na moj predlog in komentirate morebitne napake ali luknje.
 0   

DonKihot @DonKihot 30. Dec 2009, 20:11

brane4; po tvoji definiciji sem nergač in pod tem uporabniškim imenom tudi bom; ne prenašam pa tistih ki obsojajo predloge drugih, že samo zato, ker so predlagali kakšno spremembo, brez da bi jih objektivno ocenili! Brez sprememb ni življenja! Taki ljudje so ravno tisti, ki so skozi zgodovino ovirali prave umetnike in revolucionarje!
 0   

brane4 @brane4 30. Dec 2009, 20:20

kot prvo: za nergača si se ocenil sam...
kot drugo: ne obsojam (ne vem ni v moji navadi) predlogov in sprememb, ki jih predlagaš...
kot tretje:mislim, da te čaka še veliko mlinov na svoji poti...
 0   

DonKihot @DonKihot 30. Dec 2009, 20:29

Moja dolžnost je branit nedolžne in preganjat krive. Na poti bo res še veliko mlinov na veter, vendar zaradi jasnega cilja (Dulsineje) nobena ovira ne bo prevelika. thumbsup
 0   

tomaž demšar @tomaz1973 30. Dec 2009, 20:36

DonKihot je dal zanimiv predlog. Pametno je, da se ga preuči.

Adminu pa hvala.

Ko bom preučil kak dober način, ga z veseljem sporočim.

Fantje brez zamere.

LP
 0   

fici @fici 2. Jul 2010, 13:41

tudi sam moram komentirati dogajanje v galeriji portala slo foto.
Kot veliko članov portala tudi mene zelo moti ''pot'' fotografije v galerijo.
Opažam, da je za galerijo na tej strani potrebno imeti veliko veliko prijateljev, medtem ko samo kvaliteto fotografij zanemarjate.
Ko gledam čakalnico je v njej veliko različnih fotografij , ki pa tja ne sodijo.
Prav nasprotno pa je v galeriji, kamor uvrščate vedno ''iste'' fotografije.
Namreč za vas je zelo pomembno ime ob fotografiji
( Galerija....pokrajine...polovica fotografij od Iko-ta in polovica of fearless-a.) Veliko boljših pokrajin pa ostane v čakalnici (Zakaj?...ker poleg fotografije ni napisan pravi avtor)
Zasledil se tudi veliko makro posnetkov, ki so vsaj tako dobri kot jih naredi g. Mlakarpe, a za razliko od njegovih, te ne napredujejo v galerijo (Zakaj?...spet zaradi avtorja).

Zaradi tega je veliko število perspektivnih fotografov, ki jim prehod fotografije v galerijo zelo veliko pomeni, (saj tako vedo , da so na pravi poti med uspešne fotografe), prenehalo z objavljanjem fotografij na portal.
 0   

Simon Kovačič @Simon2 12. Mar 2011, 21:00

Jaz sem se pred kratkim registriral na ta portal, pa nisem vedel kakšen sistem je, da ti objavijo fotografijo v Galeriji. Sedaj, ko to vem, se verjetno ne bom več trudil z nalaganjem fotografij v čakalnico.
 0   

ohinsploh @ohinsploh 12. Mar 2011, 22:02

Mah samo jamranje....če si neznano ime moraš imeti dobro fotko da pride v galerijo, zato tisti ki jokate, pač nimate dovolj dobrih fotk in je najbolje da še poskušate. Res pa je da od tistih ki imajo tukaj poznano ime včasih pride fotka v glerijo, ki ni ravno na nivoju, ampak ti ljudje so prišli do imena ker a. so imeli dobre fotke v preteklosti, b.imajo na portalu veliko prijateljev, c. nasplošno veliko sodelujejo na portalu. Za vse pa so pravila enaka tako da imate tudi vi enake možnosti. Torej ali naredite dobro fotko ali pa se na drug način matrajte da pridete do imena. Sploh pa ni bistvo življenja da prideš v galerijo....
 0   

Andraž @ASkobi 13. Mar 2011, 16:00

Tudi jaz sem spoznal, da je pomemben avtor, ki je napisan ob naslovu fotografije. Sam avtorjev ne bom poimenoval, ker se mi ne zdi primerno, saj mogoče oni niso "krivi", da takoj dobijo glasove, ampak tisti, ki se jim hočejo nekako prikupiti.
To dejstvo me pa res žalosti, ker tisti uporabniki nismo krivi, da nismo na portalu že 5 let in še nismo tako "prepoznavni".
Mislim, da je res čas, da se ta način ocenjevanja spremeni. Sam sem za to, da se čakalnica ukine, tako da bi ostali samo galerija in učilnica. Če se sedaj kdo sprašuje kako se bi potem vedelo, katero fotka je vredu in katera ne? To bi se videlo po komentarjih in po tako priljubljenem talanju zvezdic.
 0   

Peter Bernik @Noob 13. Mar 2011, 23:20

Kakšne neumnosti in ubogi izgovori. Še vsi dobri novi avtorji so takoj pršli v galerijo (Marinshe itd), poglejte koliko fotk tedna je že takoj nanizala. Kdor se izgublja v (pod)povprečju, bo pač ponavadi malo počakal in marsikdaj njegova fotka ne bo umeščena v galerijo. Kar je tudi prav.

Kar se mene tiče so kriteriji še prenizki, bolje bi bilo da mi manj fotk prišlo v galerijo, potem bi jo bilo res užitek pogledati. Če hočeš pogledat plevel, greš pač v čakalnico. Kdor se res hoče kaj naučiti, bo kot začetnik (ali tudi ne več) objavljal v učilnici, se trudil narest boljše fotke, ne pa najdt boljših izgovorov za svoj neuspeh. Lajf je krut, kot moje besede, prej k se boste navadl, lažje vam bo. Če hočte pa lažno prijaznost in hvalo pa mamice in babice sprašujte če so jim vaše fotke všečgrin bigrazz
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati