0   

Aleš @lial 27. Feb 2010, 12:20

Ker potrebujem pri kontroli izdelanih spletnih strani (poleg validatorja) še predogled v najbolj uporabljanih pregledovalnikih (browser-jih), sem danes po ugotovitvi da je presegel 10% - namestil tudi Chrome.
In po nekaj-deset minutnem testiranju prišel do zaključka, da zadeva sploh ni 'krneki', ampak, da ima kar krepko uporaben potencial.

Zanima me, če je tudi tukaj kakšen uporabnik tega pregledovalnika in kakšno je njegovo mnenje.

Hvala.
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 27. Feb 2010, 12:47

Meni je zelo všeč (sem na Linuxu), trenutno me motita samo dve zadevi: da je Googlov (1984 strahovi pa to) in da nima tako veliko razširitev kot Firefox. Tako da sedaj uporabljam oba, pač kateri je bolj primeren za trenutno nalogo.
 0   

jasminm @jasminm 27. Feb 2010, 14:03

Ga uporabljam že od vsega začetka in sem zelo zadovoljen. Hiter in preprost za uporabo.
 0   

Jessie @Jessie 27. Feb 2010, 14:21

Tudi ga uporabljam od začetka in mi deluje brez problema. grin
 0   

Ernest @erni 27. Feb 2010, 17:03

Tudi sam ga uporabljam odkar je na netu. Odstranil sem lisico in imam samo Chrome in explorer 8.

Lp.
 0   

Aleš @lial 27. Feb 2010, 18:51

Hvala za mnenja, očitno nisem edini, ki ga je Chrome navdušil.

Ker pa me je zanimala še njegova natančnost prikazovanja spletnih strani, sem poskusil z Acid3 test-om ( http://www.acidtests.org/ ), kjer se je odrezal podobno popolno, kakor Opera. Pred Opero, ki je (vsaj v mojih očeh) veljala za najbolj natančen brskalnik ima celo rahlo prednost - manj porabe višine ekrana, kar je morda videti nepomembno, prav pri ogledih fotografij pa lahko to pomeni veliko.
Takole pa so videti pregledovalniki po testu: (od leve: Chrome, FireFox, Opera, IE8)Nekaj malega napak ima tudi Firefox, ob tem, ko je IE8 popolnoma 'sfalil'. Ostala dva sta naredila test z 100%, in kakor sem že zapisal, Chrome po višini vzame najmanjšo velikost ekrana.

Da pa ne bo vse popolnoma brez napak, sem našel kar resno napako, bolje bi rekel neprilagoditev napačni sintaksi (kar ostali trije že obvladajo, zadnja je bila popravljena Opera), ko Chrome dosledno prikaže okvirje (frames) in posledično tudi ozadje le teh. Potem je to videti takole: (zgoraj Chrome, spodaj Opera)Me prav zanima, kdaj bo ta pregledovalnik pričel s procentualnim prevladovanjem, njegova rast je najbolj ekspresna od vseh do sedaj, vsaj po podatkih W3schools je tako.

Edit: glede pripombe o 1984 - se strinjam, vendar nisem prepričan, da drugje ni tega... grin grin
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 27. Feb 2010, 20:15

Chrome sem na hitro sprobal ko je prišel ven, ampak me je takrat že FF preveč prevzel. Zdaj ga imam inštaliranega na računalniku izključno za testiranje.

@lial: mogoče ti kaj od tega pride prav za izdelavo spletišč:
http://www.1stwebdesigner.com/development/transfer-chrome-irreplaceable-chrome-extensions/
 0   

Aleš @lial 27. Feb 2010, 20:34

Hvala, bo treba prečekirat.

BTW: kakšna je razlika med Chrome in Safari ?
Nobene, razen da Apple VE, kaj vsak od nas potrebuje! grin grin grin
 0   

Nejc Lampret @DrEvil 27. Feb 2010, 21:51

Tudi jaz ga uporabljam , odkar sem slišal zanj in sem z njim zelo zadovoljen predvsem zato ker je hiter in imaš na voljo večjo površino gledanja
DrEvil
 0   

Janez Kranjski @gmajna 28. Feb 2010, 15:39

lial je napisal/a:
Pred Opero, ki je (vsaj v mojih očeh) veljala za najbolj natančen brskalnik ima celo rahlo prednost - manj porabe višine ekrana, kar je morda videti nepomembno, prav pri ogledih fotografij pa lahko to pomeni veliko.


Glede višine, Firefox lahko zasede manj višine kot Chrome, url in gumbe enostavno preneseš k meniju, glej sliko spodaj. V Operi lahko meni skriješ oz. postane knof v vrstici z zavihki. Pa tudi sicer, brez dodatkov, kot so webdeveloper, stylish, adblock, noscript, rip, fxif... se mi zdi browser bolj ubog. Chrome je lepo odziven, hiter, ampak žal preveč omejen. In precej me moti, da ignorira sistemsko barvno shemo in trmoglavi s svojimi barvami in fonti.

 0   

Aleš @lial 28. Feb 2010, 19:04

Moja objava ni bila mišljena kakor reklama, bolj kakor ugotovitev.

Glede vsiljevanja barvne sheme: pri Linuxu (saj delaš v Linuxu, ne?) je to res nekoliko težje, čeprav glede na dejstvo, da je Chrome open-source ni posebej velik problem spremeniti shemo.

Vendar še enkrat: moj prispevek je bil namenjen informaciji, ne pa kakšnemu prepričevanju in mnenja so vsekakor dobrodošla.
 0   

Tomislav @tomaz_urh 1. Mar 2010, 09:57

tudi jaz ga uporabljam že kar nekaj časa in sem zelo
zadovoljen z njimi

lp
tom
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 1. Mar 2010, 11:01

lial, poglej si tole:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fgalerija.foto-narava.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0&accept=text%2Fhtml%2Capplication%2Fxhtml%2Bxml%2Capplication%2Fxml%3Bq%3D0.9%2C*%2F*%3Bq%3D0.8&accept-language=sl%2Cen-gb%3Bq%3D0.7%2Cen%3Bq%3D0.3&accept-charset=windows-1250%2Cutf-8%3Bq%3D0.7%2C*%3Bq%3D0.7&user-agent=W3C_Validator%2F1.654

ko bo tule vse ok, potem šele lahko primerjaš ...
 0   

Aleš @lial 1. Mar 2010, 11:32

Hvala.
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 1. Mar 2010, 12:39

Še to v vednost.

Zakaj v enih browserjih zgleda ok kljub temu da glede na prejšnji moj post, ni ok ? Zato ker eni browserji manjkajoče tage znajo "poštukat", ampak to je boj ko ne loterija, in služi samo temu da enkrat kasneje, ko dodaš še malo kode, nič ne dela, na nobenem browserju.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 1. Mar 2010, 14:42

ne vem... sam se ne obremenjujem z brskalniki. imam firefox in ga ne mislim menjat, ker mi drugi ne bodo nič novega prinesli. pa tudi če so za par ms hitrejši ali pa v kakšnih drugih malenkostih boljši... me ne gane.

zame je brskalnik pač brskalnik, vsi so mi enaki z izjemo IE, ki je pa zgodba zase.
da bi sedaj testiral kateri mi je boljši itd.. mi na kraj pameti ne pade. tudi izjave tipa "je enostaven za uporabo" so mi precej smešne. kateri browser pa ni enostaven za uporabo?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Branko Dolinar @grizliboy 2. Mar 2010, 10:04

Tole govorenje me je spodbudilo, da sem še sam preizkusil googlovo pogruntavščino. Pa sem ga po 10 minutah že izbrisal iz računalnika. Preprosto je bil počasnejši od firefoxa. Zakaj, ne vem, pa tudi zakaj bi menjal, če mi firefox deluje dobro?
 0   

Damjan @Damiani 2. Mar 2010, 13:06

Sam uporabljam firefox, pa sm z njemu zadovoljen. Google crome sem probal pa je stvar odlična. glede hitrosti je pa tko da Crome za vsak zavihek odpre nov proces in ti ob zapiranju zavihka zapre tudi ta proces. Zadeva je zelo uporabna če velik brskaš po raznih flashih, kateri ti polnijo ram do onemoglosti. Ko pa sprostiš zavihek, se sprosti tudi ta proces. Pri firefoxu, IE se proces konča šele ob zapiranju explorerja.
 0   

Marko Zajc @HunnyBunny 3. Jun 2010, 12:01

Ali ve mogoče kdo, zakaj Google Chrome ne odpre spletne strani slo-foto.net, ampak je samo vse belo, medtem ko Mozilla Firefox na istem računalniku stran čisto normalno prikaže?
 0   

Žiga @thunder_road 3. Jun 2010, 12:08

To bo pa najbrž bolj problem sedanjih težav s forumom (če sodim po simptomu bele sletne strani), kot pa s samim brskalnikom. A si to odpiral istočasno?

PS: v kolikor je istočasno, pa probaj počistit vse na Chromeu (kekse pa to), pa ctrl+f5 še prej.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati