0   

Marko Zajc @HunnyBunny 2. Apr 2010, 14:20

Pozdravljeni prijatelji, po dolgem času sem zopet tukaj gor, kar malo mi je nerodno, da sem tako dolgo zapostavil fotografijo, ampak stvari gredo na boljše.

Torej, tokrat bi od vas želel predvsem en nasvet in sicer kupujem enga hibrida, se pa zaenkrat odločam med:
Sony Cyber-shot DSC-HX1 in Panasonic DMC-FZ50.

Zdaj kdorkoli ima kakršnekoli izkušnje z omenjenima aparatoma bi prosil, da deli svojo izkušnjo z mano in vsemi bralci.

lp
 0   

poZdravcek @poZdravcek 2. Apr 2010, 14:33

Jaz sem imel prej FZ-30 in moj glas gre Panasonicu. Prednosti: kvaliteta objektiva, zoom in ročni fokus na objektivu, in-focus (objektiv se ob zumiranju in ostrenju ne razteguje), priključek za zunanji flash, dva koleščka (za zaslonko in čas), privijanje filtrov direktno na objektiv brez vmesnikov. Več najdeš v kakšnih testih na npr. dpreview.
 0   

Peter Atanackov @Geo 2. Apr 2010, 19:42

panny all the way... smile
 0   

Marko Zajc @HunnyBunny 11. Maj 2010, 15:44

Hvala za oba odgovora, sicer sem iskreno povedano pričakoval še kakšnega več, ampak tudi to je dobro, je pa tako ali tako dovolj testov na spletu. Torej, ker se bom najbrž v kratkem odločil za nakup le tega aparata me zanima, če ima kakšne "hibe", na katere moram biti posebaj pozoren, kajti novih najbrž ne prodajajo več? in si bom omislil rabljenega.. cene se gibljejo tam okrog 300eur, jih pa niti ni veliko.

Zdaj mogoče če še ima kdo kakšno idejo kaj drugega, nekaj v tem cenovnem rangu in po specifikacijah podobnega, se pravi da ima razpon tja do 400mm ali več in da ima ročni zoom ter ostrenje.. Povdarek je seveda na čim kvalitetnejši fotografiji in mimogrede ne kupujem dSLR-a ampak "hibridnega kompakta". smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati