Sam sem v egiptu vecinoma uporabljal P ali A nacin, za kak skljoc iz busa pa S - ostalo opravi avtomatika cisto OK, vsaj na D5000 in D90. Pa pred startom sem ocistil avtobusu steklo od zunaj in znotraj pa so me vsi cudno gledali ces, da sem bil verjetno prevec na soncu

, podnevi je svetloba zares mocna, motivov na vsakem koraku ogromno, casa zmeraj premalo

, flesh ti vsekakor priporocam za doosvetlitev subjektov v kolikor bos slikal ljudi ob arheoloskih znamenitostih - sonca ne mores postavljati po svoje, cel dan pa tudi ne bos tam, da bi cakal, kaksen klobuk, kapa ali celo ruta sicer hitro naredijo grde sence po obrazih... soncna zaslonka nujna, UV filter tudi, polarizator dobrodosel, pride prav tudi kaksen sirokokotnik sploh po templjih v luxorju, trznici v kairu. Peska ni pretirano, razen ce res piha, tako da priporocam vecerno ciscenje foto opreme z copicem in puhalko, objektive menjuj v dobrem zavetju in v torbi ali ce gre zaprtem prostoru. Sam sem sicer tudi malce nabil barve na aparatu (staruration +2) vendar je to ze stvar okusa, oziroma lahko obdelujes naknadno...
Aparat sem skusal cimbolj drzati v (svoji) senci, ali sling torbi, saj se na egipcanskem soncu hitro mocno segreje, kar verjetno ni dobro niti za aparat niti za objektiv.... sicer pa je bilo na izletih tudi po vec kot 50 stopinj v senci (luxor), v dolini kraljev se kaksno stopinjo vec....
Ce slikas tam kjer je prepovedano (grobnice, muzej, po novem tudi celotna dolina kraljev) ti odvzamejo aparat, tako da se ne hecat s tem..... resno!