0   

Alien @Alien 22. Jul 2009, 18:40

Če dela potem dela. Zakaj misliš, da ti od zdaj naprej ne bo delal dlje in bolje kakor kakšen drug, "nov"?
 0   

reklamar @reklamar 22. Jul 2009, 20:30

Saj ni povezano, me pa vseeno zanima:

bi lahko tole prevedel v nek tudi drugim prebivalcem ( verjetno večinoma provincijalcem...ampak tam sem tudi jaz) SLO razumljiv jezik:

... Drama queen, sem si mislil, drama queen ...


?


Me res zanima, kaj to pove.

Hvala.
 0   

Miha Babnik @mbabnik 22. Jul 2009, 20:48

Citiram:
Kaj je vzrok za poškodbo, pa ti razmisli.


Razmišljam, pa se ne spomnim nobenega vzroka. Sem ga samo nataknil na aparat in poslikal en film vzel s fotoaparata in zapakiral nazaj v škatlo. Vidim, da bi zelo težko dokazal, da ga jaz nisem poškodoval kot nekateri še vedno namigujejo. Možno da si ga je kdo od "prijateljev" sposodil pa so ga dali v škatlo in nazaj na polico. Pa saj je brez veze zdaj kar jr bilo je bilo.

Miha
 0   

urosm @urosm 22. Jul 2009, 20:52

Saj nihče nič ne namiguje. Stvar zdaj dela. Gremo dalje, kej druzga pokvarit laugh

Case closed (prevod za reklamarja: primer končan)
 0   

Miha Babnik @mbabnik 22. Jul 2009, 20:58

Citiram:
Gremo dalje, kej druzga pokvarit


Hvala!
 0   

reklamar @reklamar 22. Jul 2009, 21:09

Case closed (prevod za reklamarja: primer končan)
laugh
 0   

urosm @urosm 22. Jul 2009, 21:22

mbabnik je napisal/a:
Citiram:
Gremo dalje, kej druzga pokvarit


Hvala!


Me je prav zanimalo, kateri del mojega pisanja te bo pritegnil yes

Te pa pejmo pokvarjat thumbsup laugh laugh laugh
 0   

Tomaž @Tomzi 14. Nov 2009, 18:38

No pa da se jaz oglasim v zveti z Beseničarjem. Ker se mi je zatikal zoom pri AF-S 24-70/2.8, sem le tega nesel v trgovino. Objektiv je bil kupljen v Angliji, priložena garancija in račun (garancija brez žiga). Prodalec je povprašal par stvari glede objektiva med drugim tudi, če je bil udarjen ali izpostavljen vlagi. Po mojem odgovoru, da gre za profi objektiv in da vlaga ne bi smela vplivati na zatikanje zoom obroča, se je seveda strinjal. Ves čas postopka je bil korekten in profesionalen. Objektiv je bil vzet v servis brez vsakega problema. Po enem tednu so me poklicali, da je objektiv v tgovini z odpravljeno napako. Po dodatnem testiranju na terenu sem ugotovil, da so dejansko vse napake odpravljene, zoom obroč se ne zatika več in dela kot "namazan". Torej moj zaključek......z Beseničarjem nobenih težav, vsi so bili profesionalni in korektni, pogovor je potekal v sproščenem vzdušju brez kakršnih koli groženj z moje strani, prodajalec je sam ugotovil napako in da je seveda objektiv v garanciji in upravičen do popravila.......

Pa da ne dolgovezim.........prav take izkušnje sem imel tudi pri večini trgovcev s foto opremo, vedno sem bil vljuden in prijazen do prodajalca/prodajalke, problem sem poskušal rešiti s prijazno besedo.

Očitno imam samo srečo, da "uletim" v trgovino/servis na dan ko ima serviser oz prodajalec dober dan. grin
 0   

Bradada @Bradada 21. Avg 2010, 19:55

Tudi jaz imam neprijetno izkušnjo Foto Beseničar!!

Naj na kratko opišem dogodek. Fotoaparat (Nikon F80), ki ga dolgo nisem uporabljal (približno dve leti) in za katerega se mi je zdelo, da ne deluje več pravilno (ne meri pravilno svetlobe), sem sredi avgusta 2010 nesel na servis v omenjeno trgovino / servis. To sem storil z namenom prepričati se o brezhibnem delovanju aparata pred daljšim potovanjem. Pri predaji aparata v servis sem povedal, da je mogoče problem v svetlomeru. Šele po več kot enem tednu so mi poslali sms, da je svetlomer pokvarjen in da je za zamenjavo potrebno odšteti 120 €. Ker je fotoaparat precej star, sem sklenil, da je fotoaparat nesmiselno popravljati in jim rekel, da ga bom prišel iskat nepopravljenega. Za pregled sem po njihovem ceniku plačal 9 €. Čez dva dni sem dal isti fotoaparat pregledati v podjetje Foto Mehanika, kjer so preverili delovanje aparata (svetlomera) in ugotovili, da deluje brezhibno. Mojster je opravil meritve pred mano in mi pojasnil celoten postopek meritev in analiziral rezultate. Nato sem po njegovem priporočilu poslikal še za dva filma z namenom ugotoviti ali aparat res deluje. Slike so bile v redu, torej aparat deluje pravilno. Ko sem poklical na Foto Beseničar in jim povedal, da aparat deluje brezhibno in ali so aparat sploh pregledali in da rezultati njihovih testiranj ne morejo biti pravilni, so povedali, da kot pooblaščeni serviser Nikon opreme stojijo za svojimi ugotovitvami ter da povračila denarja za 'pregled' ne bo.

Potem sem poklical na Urad RS za varstvo konkurence, razložil situacijo, povedali so mi naslednje. Edina možnost, da dobim nazaj 9 € je ta, da fotoaparat nesem k drugemu pooblaščenem serviserju, pri katerem pridobim potrdilo, da fotoaparat deluje. Na uradnih straneh Nikon Slovenija sem ugotovil, da je v Sloveniji Foto Beseničar edini pooblaščeni servis Nikon opreme. Torej nimam možnosti za 'drugo mnenje'?!

That sucks! Ni mi do 9 €, sam se mi to ne zdi prav. Bo treba to sporočiti še Uradu RS za varstvo konkurence.

Pa lep pozdrav!
 0   

jernej kaše @zapp0 21. Avg 2010, 21:27

Kaj ma pa urad za varstvo kunkurence pri vsem tem :-)

PS: glavni svetlomer je v glavi ;-)
 0   

Janez Ford @JanezFord 21. Avg 2010, 23:16

zapp0 je napisal/a:
Kaj ma pa urad za varstvo kunkurence pri vsem tem :-)

PS: glavni svetlomer je v glavi ;-)


Verjetno je mislil urad RS za varstvo potrosnikov ..... sicer pa, a ni 3A tudi pooblascen za nikona? .... z besenicarjem nimam slabih izkusenj, se mi pa zdijo dokaj dragi, sploh za spletno trgovino mad
 0   

Janez Pelko @Wartburg 22. Avg 2010, 13:55

Edini dober pooblaščen servis za Nikona v Sloveniji je v ... Zagrebu!!!!
Jaz sem imel kar nekaj zelo slabih, da ne rečem bolnih izkušenj z Beseničarjem, zdaj pa opremo lepo servisiram pri Fotomehaniki, za kaj bolj resnega pa oni odnesejo v Zagreb in je še isti dan nazaj. uredijo vrhunsko, pa še občutno cenejši so.
Beseničar prodaja zgodbice, laže in lupi.
Poznam kar nekaj članov NPS, ki se že dolgo izogibajo Beseničarja iz podobnih razlogov kot se ga jaz.
Ni problem v mehanikih, so fejst fantje. Problem je v pohlepu lastnika!
 0   

Saša @Sassa 12. Sep 2011, 16:14

Da ne bo vse iz leta 2010, naj povem še svojo neprijetno izkušnjo, ki me je doletela s preprostim fotoaparatom Nikon S8100.

Za nakup sem se odločila v H Normau, kjer mi je prodajalka pokazala ta aparat, saj so bile moje želje skromne (neki tja do 300eur, preprostega, ki dela lepe slike (glede slik niti nisem zahtevana), in ki bo uporabljen vsak dan za kakšne izlete, pa da ma filmčke kokr tok uredu). No, ker je ta model prišel v trgovino kakšnih 14 dni pred nakupom, se mi je zdelo fino in po parih slikcah sem se odločila da bo moj. Garancijo sem doplačala za 4 leta, saj aparatu pripada le 1 leto.

Pol leta je super delu, le nekakrat se le ob ugašanju izpisalo: Lens error, pa sem ga pustila in je bilo uredu. Zdaj pa mi to napiše vsakič. Aparat sicer dela, zumira, slika, snema, vendar se tista zaslonka ne odpre popolnoma.
Nesla sem ga v HN, od koder so ga poslali na veleopevani Foto Beseničar. Poslali so ga nazaj v HN od koder so me klicali da je garancija zavrnjena. Aha uredu sem si rekla, verjetno sem sama kriva ker sem ga pri prenavljanju stanovanja pozabila pospravit v torbico in je prišel kakšen prah ali delec vmes pa je zdaj to to. Sem bila pripravljena plačati servis v vrednosti 100eur.
Potem pa berem obrazložitev zakaj je bila garancija zavrnjena in piše: APARAT JE BIL POLIT S TEKOČINO
K me je pa kr na rit vrgl! Kaki lažnivci!!! Ne rečm, da bi napisal da je umazanija, da ga je treba spucat, ali pa da je kak "zobek preskoču" ali pa neki kar bi verjela, ne oni napišejo da je bil polit s tekočino. Ker vem da ni bil.

V HN pa so mi obrazložili tisto podaljšano garancijo. Prvo leto (oz toliko kolikor je aparat v tovarniški garanciji) stroške krije pooblaščeni servis (Beseničar), šele po prenehanju te garancije pa krijejo stroške popravil oni. V mojem primeru bi torej morala počakati do februarja 2012, da bi se popravilo izvedlo na njihove stroške. Packi.

No aparata nisem nesla nazaj k Beseničarju, vendar sem ga v Fotomehaniko. Če mi ga tam ne bodo popravili, pa bom šla nazaj k B in jim plačala 100eur (čeprav ne vem kaj je pri čiščenju 100eur), ter jim povedala da bom plačala, vendar naj vejo da nisem butasta in vem da ni bil polit.
Sicer pa rajši dam Fotomehaniki 150eur, samo da ga ne popravlja Beseničar in služi na lažeh.

Beseničarju ne moreš niiič! Edini pooblaščen servis, drugega mnenja se pa ne upošteva, če ni pooblaščenec.
Pika konec.

Lp
 0   

misfits @misfits 12. Sep 2011, 17:12

mogoče se vseeno bolj splača počakat do leta 2012, kot pa nosit na Fotomehaniko, ker bo tam verjetno tud kaj takega trajalo, da ga popravijo devilish
 0   

Saša @Sassa 15. Sep 2011, 13:29

No Fotomehanika je zrihtala zadevo za 75eur in mi potrdila, da aparat ni bil v stiku s tekočino. Si ga očistili in povedali da je neki bilo narobe z avtofokusom ali neki tazga smile

TOK SM JEZNA NA BESENIČARJEVE!!! LAŽNIVCI!

Sicer pa jih bom jutri obiskala in jim v obraz povedala, da so lažnivci in preizkusila njihovo prepričanje o lažni podaji razloga zavrnitve garancije. Mogoče pa mi uspe, da mi povrnejo garancijo in poravnjo stroške popravila. V tem primeru bi bila zadovoljna smile

Upam, da mi uspe.
 0   

Janez Pelko @Wartburg 15. Sep 2011, 13:43

Našli bodo izgovor, da je bil aparat servisiran pri nepooblaščenem serviserju in zaradi tega ti lahko propade preostala garancija.
 0   

Primož Fideršek @piXi 15. Sep 2011, 13:59

S tem si prekršila garancijske pogoje, tako da se lahko pobrišeš pod nosom. Če ti slučajno uspe super, vendar možnosti so sila male. Če so te že odpravili z namišljenim izgovorom zares pričakuješ da te bodo sedaj sprejeli odprtih rok ?

V kolikor imaš kakšno pisno potrdilo, da je bila garancija zavrnjena zaradi politja s tekočino si zagotovo še pisno izjavo da zadeva ni bla polita s strani Fotomehanike in skupaj s papirji prijavi zadevo na inšpekcije in varstvo potrošnikov. Povdarek na pisno! drugače te nebodo nikjer resno jemali.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 15. Sep 2011, 18:22

Uporabnici Sassa pa predlagam, da si temeljito prebere pogoje veljavnosti garancije in v katerem primeru jo lahko uveljavlja. Če aparat skladiščiš na previsoki temperaturi (npr. v avtu poleti, ko je lahko krepko nad 50°C), si že lahko prekršila pravila uporabe in garancija (v kolikor se dokaže, da je kriva previsoka temperatura) - ne velja. Enako velja za razne trke, izpostavljanje vlagi, prahu, uporabi napačnih baterij itd.

Sam se ukvarjam s servisom nečesa drugega in vem kako to izgleda, ko stranka sprva trdi, da je naprava odpovedala sama od sebe, šele, ko pa jo skupaj z glavnim zastopnikom/proizvajalcem potisneva v kot, pa prizna, da je "mogoče" nekaj padlo na to napravo oziroma so jo uporabljali v profesionalne namene (pretirana obremenitev od dovoljene za domačo uporabo) in podobno. grin

Ne zagovarjam Beseničarja, ker imam tudi sam slabe izkušnje z njimi, ampak tovrstni servisi imajo preveč izkušenj, da bi jih stranke kar tako okrog prenašale.
Poleg tega pa ima vsaka zgodba vsaj dve plati. smile

Pa tudi njihova obrazložitev, da je bil aparat polit s tekočino, lahko, da ima zgolj "fiktiven" pomen. Sam tudi v poročilo o napaki ne pišem obširnih razlag ampak so za to že predpripravljene "postavke". Stranki pa ustno detajlno povem in pokažem kaj točno je bilo narobe. Lahko pa, da, če bi jih poklicala in povprašala konkretno kaj so odkrili v aparatu, bi bil opis drugačen - prah, velike vsebnosti oljnatih delcev, deli kamninskega izvora (apnenec) ipd.
Saj, če si aparat pustila pri prenavljanju stanovanja tam in je sledila napaka lens error, je to zelo pričakovana napaka. "Zaribal" je motor oziroma mehanizem za pomik leče.

Kakor pa je v aparat posegal nekdo, ki ni za to strokovno upravičen, je konec garancije. Tudi, če bi kot uporabnica sama odvila tri vijake ali prilepila nazaj kakšen del, ki bi lahko vplival na delovanje naprave (npr. gumb ali bliskavica), je konec garancije.
Sploh pa vse več ljudi naseda na garancijo prodajalca in ne proizvajalca. Potem pa v drobnem tisku piše npr.: garancija velja samo na elektronske dele in ne na mehanske okvare ali pa garancija velja samo v primeru, da strošek popravila znaša manj od 30% cene novega aparata. In potem prodajalec na pooblaščenem servisu sforsira naj pripišejo, da je strošek popravila 35% cene novega aparata in ne rabijo popravljati. Mnogi trgovci pa potem predlagajo, da lahko aparat popravijo garancijsko, vendar bo morala stranka popravilo doplačati. Tako, da v tem primeru je dobro vedeti ali imaš res Nikon garancijo in ne zgolj garancijo Harvey Normana.
 0   

ohinsploh @ohinsploh 15. Sep 2011, 19:35

Vem da imajo nekatere naprave(večina mobilnih telefonov) vgrajen indikator vdora vlage.....mogoče ga ma tudi ta in je bil obarvan.....
 0   

sergio @heiniken 15. Sep 2011, 20:46

Ja, samo upam da ni tako, kot je bilo včasih pri sony ericsson gsm-ih, ko se je obarval že, če si imel malce bolj potne roke...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati