0   

Tomaž Pirman @tomovader 17. Avg 2010, 09:56

Živjo!

Mal sm brsku pa nism nikjer lih natančno dobu odgovora kaj je s čakalnico, učilnico in galerijo. mi to lahko kdo razloži na kratko prosim???

Ali je tako da v učilnici drugi dajo mnenje ali je slika za v čakalnico in potem moderatorji ocenijo ali je slika za v galerijo ali kako???
 0   

filius @filius 17. Avg 2010, 10:11

Tukaj imaš pogosta vprašanja https://www.slo-foto.net/faq-3-Galerija.html ,ki pa najdeš tudi na strani čisto spodaj slo-foto pomoč.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Avg 2010, 10:12

Mislim, da boš vse odgovore dobil tukaj:
https://www.slo-foto.net/faq-3-Galerija.html

Če še kaj ne bo jasno pa vprašaj.
 1   

morskow @morskow 10. Sep 2010, 19:47

Takole je: Učilnica je nekaj, česar ne gleda nihče in tja lahko odlagaš slike, ki jih več ne rabiš. Čakalnica je tukaj zato, da daš noter svojo sliko, da jo komentirajo tvoji trije prijatelji in ji dajo 5 zvezdic. Drugi ne komentirajo, mislim, da je to prepovedano.
V galerijo pa prideš, če nič ne kritiziraš in imaš večkot 4 prijatelje. bigrazz

Hec mora bit. Ampak predlog: Na vsako objavljeno sliko določiti število komentarjev. Učilnice in čakalnice res nihče ne komentira. 130 ogledov, pa niti "Dober dan". Al pa :"Dobra". Jao jao. sleep
Zahvala: trueman
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 22. Dec 2010, 13:10

Koliko glasov za galerijo je potrebnih da slika pride iz čakalnice v galerijo? smile
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 18. Avg 2011, 22:37

Fotografije - Kje v galeriji je gumb DODAJ?

Gumb DODAJ se nahaja na desni strani menija. Je velik in ga ni težko zgrešiti. V kolikor ga ne najdete, je možnost, da ste se pozabili registrirati oz. logirati ti tudi v galeriji.

Napaka pri odgovoru na pogosta vprašanja smile

Še vedno pa ne vem, koliko glasov je potrebnih, da slika pride iz čakalnice v galerijo?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 19. Avg 2011, 08:23

@skopusnik hvala za opozorilo.

Glede glasov pa sem že kar nekajkrat omenil, da tega podatka ne bom povedal. In tako bo tudi ostalo grin
 0   

Jure Korez @jupii76 21. Avg 2011, 10:27

Nekaj bi bilo treba postorit, da bi se povečalo število komentarje in vspodbudila konstruktivna kritika v čakalnici. Nič proti komu, milsim pa da gumb glasuj za galerijo je samo vspodbuda administratorju da se odloči da jo da v galerijo. Morda ideja, da za vsako sliko ki jo želiš naložit, je potrebno določeno število komentarjev v čakalnici? Recimo kakih 5, malo bo ljudi prisililo da grejo po čakalnici in pomožnosti tudi s časom keri kero pametno rečejo.smile
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 21. Avg 2011, 11:02

pa bi se dalo fotke gledat tak kot v lightroomu recimo? Brez da scrollaš gor pa dol, da ti ne odreže fotke ect.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 21. Avg 2011, 11:14

@jupii76 in ko grem jaz za 2 tedna na dopust nobena fotka ne pride v galerijo, glede na to da sem sam jaz admin? Sori sam se mi kar obrne ko slisim kaj takega...
 0   

Jure Korez @jupii76 21. Avg 2011, 11:27

Ne Lucifix nič proti tebi, jaz sem mel filing da je to v rokah parih oseb, pa nič proti njim. Jaz sem samo mislil povedat kakšen mam filng kako sistem deluje, ker totih klikov za v galerijo nemore bit ravno kaj dosti pomojem mnenju, če ni nič komantarjev? Pardon, če si mislo da sem mislil kaj proti tebi, komu.

Me pa zanima tvoje mnenje mojega predloga, da bi bili potrebni komentarji, da bi lahko objavil fotko. Mislim da bi s tem lahko malo izognili "suši" komentarjev. Vem da je verjetnost da bo še samo več ploskov, bravo pa petk, ampak če le nekaj konstruktivne kritike spravimo noter samo že na boljši poti(mislim da pa da bi mnogo stari mački, kateri so izgubili voljo do kritike, le vstali od mrtvih in kaj napisali pametnega). Trenutno nas je glih "5" kateri se TRUDIMO s ogledi, komentarji in tudi kritiko(nem trdil da vedno, ampak se pa potrudimo po močeh posameznika). Jaz sem resno mnenja da bi to prineslo mnogo koristi, tudi ko bi ostali(novinci) videli kritiko, bi se pridružili in bi se to nekako razvijala kultura kritike, začetek razumem da nebo danes na jutri tokoj rožnat.

Z spoštovanjem Lucifix, Jure
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 21. Avg 2011, 14:17

danes sem se spomnil nečesa...
Mislim da bi mogoče blo cool da bi bilo ocenjevanje tako kot na IMDB.
1. Pa da so kr vse fotke v istem košu (npr. vse v galerija). Ali pa da če imaš 10 fotografij ki imajo povprečno oceno več kot 3 ti grejo avtomatsko v galerijo...
2. eni imajo oz imamo zadržke pri dajanju slabih ocen. To se vidi po tem da je 95% ocen 5. Ostalih 5% pa je 4. TO GLASOVANJE NE DELUJE OK.... Če bi bilo anonimno bi komot slabi fotki dal 1 ali 2...
3. Komentarji in glasovi naj bodo ločeni. Če mi je fotka všeč dam 5. Al pa 4... Zakaj morem nekaj pisat poleg? Neki clap clap... c'mon...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 21. Avg 2011, 19:26

@jupii76 res si malce čudno prej povedal, ampak ti lahko vseeno zagotovim, da za glasove skrbite izključno vi člani.

Drugače pa tak sistem, da če želiš objaviti novo fotografijo moraš dodati komentar, že obstaja grin Mislim, da je 3 komentarje za 1 fotografijo.

@maki84 thx za te predloge, bom premislil (2 in 3 točka).

Glede 1. točke pa...

da sem že pred kratkim začel razmišljati o ukinitvi čakalnice. Namesto zdajšnjega sistema pa se bodo prikazovale t.i. popularne fotografije, ki bodo filtrirane na podlagi npr skupnega seštevka ali pa po kakšen drugem sistemu. Nekaj podobnega ima recimo Youtube, Flickr (Explore), Deviantart ipd.

Verjetno pa bo vsakemu omogočena možnost, da si sam postavi svoj filter popularnosti (oz. kriterij): nizka, srednja in visoka. In na podlagi tega si boste sami nastavili kako "kvalitetne" (z narekovaji) boste želeli pregledovati.

Ampak to je zaenkrat samo koncept, ki ga moram še dobro premleti, da vidim kako je izvedljiv in preučiti razne možnosti...
 0   

Jure Korez @jupii76 21. Avg 2011, 20:11

Predlogi miki84 2. in 3. niso slabi iz moje strani, se pridružujem, anonimno ocenjevanje bi vsekakor bila dobra stvar. No razmisli lucifix pa morda da bi število dvignil na npr. 10, mislim da tole nebi smel bit problem za nekogar, katerega fotografija zanima da bo šel recimo cca 20, 30,... slik skozi in 10im kaj napisal. Nevem če je tako, da mora te komentarje zbrat vedno po novi naloženi sliki, jaz jih mam toliko da verjetno nebi rabil več nikol komentirat, če se štejejo vsi komentarji od kar sem član. S temi predlogi mislim da bi se dal dvignit standart na fotografski plati, kritiki, nasveti in predvsem povečanju te, ker trenutno je nažalost kar "suša".
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 21. Avg 2011, 22:08

to glasovanje sedaj res ne daje nobenega merodajnega rezultata.
npr.
oceno 5 lahko dobiš z eno petko ali pa z petimi enkami... grin

to se mi zdi cool formula za fotke (imdb glasovanje). Vsaki uporabnik lahko glasuje z številkami od 1 do 10.

ocena/rating fotografije = v/(v+m) * R + m/(v+m) * c

Where:
v = number of votes
m = minimum number of votes to be considered (currently 1250)
R = average "vote" given to the movie
c = average "vote" for all the movies (currently 6.9)

vir:
http://answers.google.com/answers/threadview/id/507508.html

vsak uporabnik bi lahko še imel na svojem profilu tabelo preteklih glasovanj... Kasneje lahko tudi spreminjaš oceno (nekaj kaj mi je danes za 10ko mi čez eno leto več nebo...). Jaz imam tabelo na imdb in mi je cool. Če me kdo vpraša kere filme priporočam mu kr to tabelo pošljem.

za občutek sem naredil excel tabelo računala za takšno glasovanje... v priponki
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 22. Avg 2011, 06:49

@maki84 zanimivo, ampak kot je že bilo izpostavljeno je pri nas problem, ker je večino fotografijo ocenjena s 5. Potem ti takšno rangiranje ne pride kaj v pomoč. Zaenkrat da tukaj večjo težnost skupen seštevek ocen pod eno fotografijo.
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 22. Avg 2011, 07:39

Saj so lahko tudi ocene od 1-5. Pa tudi če so same petke. Na oceno tudi vpliva koliko krat so dali petko fotografiji...

Ne vem koliko je to izvedljivo oz če se misli kaj spreminjat.

Sem pa prepričan da ne bodo same 5ke če nebo vidno kdo da oceno!
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 22. Avg 2011, 08:30

Problem bo nastal, ker bo potem večina samo ocenjevala in ne več komentirala.
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 22. Avg 2011, 08:42

Ampak komentarji bodo res komentarji... Ne pa enobesedni stavki oz smeškoti...

p.s.
hehe. Enemu sem ravno dal 4ko pa se nekaj razburja na mene...

p.p.s.
evo zakaj so samo 5ke ! Naj bo glasovanje anonimno !!!
https://www.slo-foto.net/galerija_slika-87042.html#353613
 0   

Dule @DuleB 22. Avg 2011, 23:41

Lucifix je napisal/a:
Problem bo nastal, ker bo potem večina samo ocenjevala in ne več komentirala.

Dovoli, da se vmešam. Problem je zelo enostavno izključiti še preden bo nastal. Kot je že @jupii76 predlagal naj bo "dovolilnica" za nalaganje ene fotografije predhodnih deset komentarjev tujih fotografij. Pazi: deset komentarjev in ne deset ocen! Me res zanima, kdo med nami, ki si želimo nalagat fotke, bo potem samo še ocenjeval in nič več komentiral? biggrin

LP
Dušan Brezovnik


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati