0   

Iztok @iztok85 31. Avg 2011, 09:58

živjo
sem dokaj nov tako, da če sem kaj spregledal ali bleknil kakšno neumnost ne preveč zamerit. pač situacija je taka...iz predala sem potegnil staro praktico ltl3, da bi se pač po dolgem času spet malo poigral s klasiko. po razvitju fotografij pa so se na robovih ali tudi bolj proti centru slike pojavili svetli pasovi kot nekakšne meglice.nekatere fotografije so odlične medtem ko druge...kaj bi lahko bil vzrok? studio, ki mi jih razvije je dokaj dober in nikoli nisem imel težav z njimi. Res pa je da film ni bil bog ve kaj, pač šlo je bolj na hitro in bolj za hec kot zares tako da sem vstavil kar dm-ov film paradies ISO-400 z 36-imi posnetki.

Hvala za pomoč in odgovore
LP grin
 0   

DamDesign @DamDesign 31. Avg 2011, 10:23

Po moje bo najbolje, da katero od problematicnih fotk (in katero od dobrih, zgolj za referenco) skeniras ali pofotkas in pokazes tu grin
 0   

Iztok @iztok85 31. Avg 2011, 10:57

evo skenirane reference. mogoče so tle barve malenkost manj žive

dobra: http://www.shrani.si/f/l/Ls/3D7tFwkw/dobra011.jpg

slaba: http://www.shrani.si/f/2A/CB/3XeXLmoJ/slaba012.jpg

so pa tudi fotografije na katerih je ta napaka manj izraita.
 1   

Miha @cedo 31. Avg 2011, 11:14

Od nekje ti prihaja svetloba v fotoaparat. Lahko ti ga svira zaklop, ali pa so slaba tesnila okrog vratc za vlaganje filma. To zadnje je bolj verjetno. V Fotomehaniki ti tesnila zamenjajo za par eurov.
Zahvala: DamDesign
Photography, the word itself: Photography or the application of the Chemical rays of light to the purpose of pictorial representation. Sir John. F. W. Herschel, 14 March 1839.
 0   

Iztok @iztok85 31. Avg 2011, 12:22

aha, nalepša hvala, to bo vrjetno res, ker tesnila pa vsaj kolker jaz vem niso bila zamnejana v zgodovini tega aparata grin
najlepša hvala grin
 0   

DamDesign @DamDesign 31. Avg 2011, 12:32

Na, pa sem se se jaz nekaj naucil biggrin Precekiram mojo Smeno 8M takoj, ko pridem domov biggrin

HVALA, cedo! grin
Don't try to turn me into something I don't want to be. You'll be the one suffering in the end...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati