Imam eno vprasanje. Sam imam Nikkor 50mm/f1.8 in bi si želel še en dodaten objektiv vendar z molo bolj širokim kotom, fotoaparat pa je Nikon D7000. Zanima me kaj bi priporočili, sam se nagibam proti Nikon AF-S 35 mm/1,8 G, vendar pa si ne znam predstavljati kolikšna razlika bi bila na DX senzorju, ali bi mogoce bilo bolje izbrati kak drug objektiv kot je na primer Sigma 24mm/f1.8 vendar je tudi ta za FX format.
Prosil bi za pomoc saj si ne znam predstavljati kaksna je razlika v kotu med Nikonom 35mm in Sigmo 24mm.
Če se ne moreš odločit med 24mm in 35mm... vzami 28
Če je (tudi) za FF ni nič narobe, prej obratno (razen velikosti oz. teže in cene). Ampak 24mm ali 28mm itak ni nobenega dedicated DX objektiva. Še najbližje je Sigma 30/1.4.
Kakšna je pa razlika v kotu med 24 in 35 si pa nihče ne more predstavljati namesto tebe. Je treba sprobat. Sposodi si nekje nek zoom objektiv, ki ima obe goriščni razdalji in sprobaj.
Zdaj 50mm f1.8D je na DX senzorju ekvivalent 75mm če se ne motim. Mi lahko potem ko imaš oba poveš kakšna je realna razlika med obema in za kaj sta v osnovi oba najbolj primerna. Sicer pa se mi cena 200€ zdi zelo primerna.
Res je 50mm na DX senzorju je ekvivalent 75mm, 35 mm pa cca 52mm. Razlika je kar očitna. Kakovost slike bi rekel, da je na 50mm boljša. Sam ju največ uporabljam za portret in kakšen projekt v light boxu.
Se pa z malo potrpljenja dobi rabljeno 35ko že za manj denarja. Sam sem svojega ujel na bolhi za 150 EUR.