0   

RZ67 @RZ67 27. Sep 2011, 07:20

Jaz sem kupil pri obeh in mi je Cameranu.nl zaračunal še nek % pri plačilu s kartico oz. PayPal, Cameratools.nl pa ne.

Skratka, meni je bil Cameratools.nl cenejši s končno ceno in stroški od Cameranu.nl, čeprav je sama cena izdelka nekoliko nižja pri Cameranu.nl grin

Pa opazil sem, da cene pri obeh nihajo, tako da je fino spremljat kakšen teden, preden se kupi (razen, če se ti mudi).
 0   

andyz @andyz 27. Sep 2011, 08:14

FOKA je menda v redu. Pred 2 mes. sem tam nabavljal objektiv, in je bilo OK.
Tudi maile sem dobil takoj.
Je pa res, da je malo nerodno, ker je v nizozemščini. Explorer sicer prevaja, ampak ne vsega. Lahko si pomagaš z Googlom.
IBAN mora imeti banka, da lahko nakaže denar (to je koda banke).
 0   

Žiga @Desty 27. Sep 2011, 19:49

No, sem sem pri Foki zatipkal pri mailu. Tudi njihov support izredno hiter in v perfektni angleščini, pa še garancijo mi bodo potrdili. smile
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 27. Sep 2011, 20:00

Torej. kje so cenejši stroški, cameratools ali foka? Kje lažje poteka nakup na firmo oz. kako sploh poteka? smile Cena objektiva je na obeh straneh 599€, tko da bom izbral tisto trgovino kjer bo lažje to na firmo smile A da potrdijo evropsko garancijo jim moraš posebej napisat? (desty)
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

Žiga @Desty 27. Sep 2011, 21:02

Za 600€ so stroški identični, torej dostava 25€. Lažje boš verjetno prek Cameratools, ker si v računu pač napišeš firmo, pa lažje je, ker je v angleščini in boljša spletna trgovina. Jim moraš poslat mail in napisat, da to želiš. Ker morajo odpret paket, tega privzeto ne počnejo. smile
 1   

Dule @DuleB 27. Sep 2011, 22:34

Desty je napisal/a:
Kakšen je pa kaj postopek pri nabavljanju pri Foki? Sem se registriral in naj bi prejel mail s podatki, ampak ni nič. Naročil en objektiv, spet nobenega maila. Kakšni so podatki za nakazilo? Najdem samo IBAN, to je pa tudi vse. Dajte malo več povedat za nas laike. smile

Pa si pri naročanju prišel do koraka 5/5, ki izgleda približno takole?

Orderbevestiging
Factuuradres
Dusan Brezovnik
Partizanska cesta 33 8
2000 Maribor
Slovenia

Betaalmethode:
Vooruitbetaling
Afleveradres
Dusan Brezovnik
Partizanska cesta 33 8
2000 Maribor
Slovenia

Verzendmethode:
TNT - Pakket (TNT - Pakket)

Artikel Prijs Aantal Subtotaal
- Canon EF 50 mm F/1.4 USM € 329,00

Totaalprijs excl. BTW: € 276,47
BTW 19%: € 52,53
Sub-Totaal: € 329,00
TNT - Pakket (TNT - Pakket): € 18,80
Totaal: € 347,80

Afrondende stap
- ga door om uw bestelling definitief te bevestigen

Danes sem pri Foki naročil Canonov objektiv EF 50mm F/1.4 USM in ko od njih prejmem predračun (na podlagi katerega jim bom preko svoje banke nakazal denar), ti lahko pošljem še njegovo vsebino, da boš videl kako izgleda.
Zahvala: Desty
Dušan Brezovnik
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 28. Sep 2011, 08:59

kris je napisal/a:
Nakažeš denar, pol pa še enkrat plačaš poštarju? Ta je pa dobra. smile

Nakažeš jim denar, pa ni treba poštarju nič plačat, vsaj taka je moja izkušnja, ker si oni zaračunajo poštnino že pri plačilu računa. Mislim da je 25 EUR.

eh valda!
poštarju nič ne plaćaš
 0   

Žiga @Desty 28. Sep 2011, 10:54

Je šlo skozi, kakor sem že napisal. Sem jim napisal mail in so vse uredili. smile
 0   

Ime Priimek @poetski 28. Sep 2011, 18:14

Eno hitro vprašanje pri naročanju preko FOKA.nl.

Ravnokar oddal naročilo za fotoaparat, pa me zanima, ali je pošiljka zavarovana pred poškodbami ali krajo. Torej, če se paketu kaj zgodi na poti, ali imam lahko kakšne probleme?
 0   

Janko Fon @JAFO 13. Okt 2011, 19:47

Razgledujem se po Nikonu d7000. Na italijanskih spletnih trgovinah body prodajajo od 800e naprej. Pri nas pa najceneje okoli 1000e. Je kdo nabaljal kaj podobnega na ta način.

http://www.trovaprezzi.it/categoria.aspx?libera=nikon+d7000&id=5&prezzoMin=&prezzoMax=

Tu dodajam še en link. preko katerega sem iskal navedeno.
 0   

Grega @Greegor 27. Okt 2011, 17:02

na foka.nl gledam tanovo sigmo 120-300 2.8 OS ki je v primerjavi z slovenskimi trgovinami cenejša za skoraj 400€ torej je za okoli 20% bol poceni.

Ker še nisem nikoli naročav v tujini me zanima kak stvar sploh poteka?
Kako je s carino, slovenskim davkom, garancijo, poštnino? (ni mi celega foruma za brat :$)

http://www.foka.nl/site/sigma-120300mm-f28-ex-dg-os-hsm-canon-p-31458.html

l.p.
 1   

Pavlic @pavlic 27. Okt 2011, 17:15

Greegor je napisal/a:
na foka.nl gledam tanovo sigmo 120-300 2.8 OS ki je v primerjavi z slovenskimi trgovinami cenejša za skoraj 400€ torej je za okoli 20% bol poceni.

Kako je s carino, slovenskim davkom, garancijo, poštnino? (ni mi celega foruma za brat :$)

l.p.

Plačaš v naprej oz. paypal se pravi plačaš ceno objektiva + poštnina 25€ plus neki drobiža na banki 1,70 tm okol in to je to.
Zahvala: Greegor
 0   

Grega @Greegor 27. Okt 2011, 17:17

pavlic je napisal/a:
Greegor je napisal/a:

l.p.

Plačaš v naprej oz. paypal se pravi plačaš ceno objektiva + poštnina 25€ plus neki drobiža na banki 1,70 tm okol in to je to.

Hvala za hiter odgovor! shy cool
 0   

Pavlic @pavlic 27. Okt 2011, 17:21

Ni problema še kdaj
 0   

Grega @Greegor 27. Okt 2011, 18:15

Kak dovgo pa to kaj potuje v Slovenijo? In kak je z tem če bi slučajno rabil servis?
 0   

Pavlic @pavlic 27. Okt 2011, 18:20

Jaz več kot 1 teden nisem čakal nikoli. Glede garancije pa nevem kako je nisem še imel te izkušnje. Pomoje lahko neseš k pooblaščenemu servisaerju saj je EU garancija.
 0   

Grega @Greegor 27. Okt 2011, 18:30

Ookok, hvala biggrin
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 27. Okt 2011, 18:36

Jst sm iz foke dobil mislm da v 4 dneh. Pa napiši naj odprejo paket in potrdijo evropsko garancijo, drugače mislm da ne velja po celi evropi.. Tako sem prebral tukaj gor, jst sem jim to napisal in so potrdili grin
 0   

Grega @Greegor 27. Okt 2011, 21:01

Bi lahko dobil osnutek te prošnje najvrjetneje napisane v angleščini? bigrazz hvala : )
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 27. Okt 2011, 21:11

Hm, jim je pisal stric, ne jst...

Nekak tkole pomojm zgleda biggrin Please open the package and confirm European warranty. Sej razumejo, tud če mal hecno napišeš grin

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati