0   

Marko @piloot 30. Sep 2011, 10:24

Moram se oglasit. Kadar berem male oglase in gledam cene se sprašujem kdo koga vleče za lase.
Cene postavljajo iste kot so nabavljene ali nekaj procentov manj. Danes se dobo ve če kupiš in ko greš ven iz trgovine je izdelek vsaj 10% manj vreden (seveda govorim za navadne izdelke - ne govorim o prepovedanih izdelkih ali finančnih papirjih laugh )
Jaz ko prodajam mi je interes prodat ne pa vlečt koga za nos.
 0   

abo01 @abo01 30. Sep 2011, 10:36

In kaj bi rad dosegel? Če te zanima, predlagaš svojo ceno, pa je. Če jo ne sprejme, kupiš pri drugemu ali novo.V čem je problem?
 0   

Marko @piloot 30. Sep 2011, 10:38

Ko gledam cene oglasov zmeraj kupim novo ker je ceneje. Kje je potem poanta malih oglasov?
 0   

RZ67 @RZ67 30. Sep 2011, 10:39

piloot je napisal/a:
Danes se dobo ve če kupiš in ko greš ven iz trgovine je izdelek vsaj 10% manj vreden.

Za objektive to ne drži. Canon jih recimo vsako leto v januarju / februarju podraži za okoli 20 - 30%, zato lahko takrat prodaš po tvoji nabavni ceni in si na nivoju rabljene cene glede na novo. Rabljena pri objektivih je vedno z diskontom med 10 in 30%.

Skratka, to robo se splača prodajat med februarjem in avgustom. Jeseni se nova roba običajno spet malo poceni, bolj ko gre leto proti koncu pa so še razne cash back akcije.
 0   

Marko @piloot 30. Sep 2011, 10:43

Kadarkoli kupujem oz. gledam po malih oglasih pogledam tudi kako so nove stvari v trgovinah (v mislih sem imel tudi objektive)
 0   

Ime Priimek @poetski 30. Sep 2011, 10:52

Finta je v tem, da če ti rata prodat po zasoljeni ceni ti pač rata. Ni greh poskusit, smo le v takem svetu, kjer se lahko služi na neumnost množice.
 0   

Žiga @thunder_road 30. Sep 2011, 10:58

Nepotrebno obremenjevanje. Se obrneš in greš naprej.

Kar se pa tiče tehnikalij okoli malih oglasov je pa seveda tako, da ne moreš nekoga prisilit kakšna cena je primerna za nek produkt. Bolj problematični, če se že pogovarjamo, se mi zdijo razni "sondažni" poskusi lovljenja cene in "tipanje" za povpraševanjem pri oglasih kjer je cena "po dogovoru". Tovrstne oglase smo na našem portalu tudi prepovedali.

Kar se pa cen tiče pa, kot rečeno, se obrneš in greš naprej.
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati