Photography, the word itself: Photography or the application of the Chemical rays of light to the purpose of pictorial representation. Sir John. F. W. Herschel, 14 March 1839.
Odličen fotoaparat. Sem imel 124G, zamenjal medlico z Brightscreen in je bila fantastična. Filme sem pa kupoval v Kodakovem skladišču, s pretečenim rokom in za pol cene. Nikoli ni bilo težav.
@najed: potrdim!
Kar se pa tiče Arbusove, je pa kariero (kot praviš) naredila prav na Mamiyi.
Photography, the word itself: Photography or the application of the Chemical rays of light to the purpose of pictorial representation. Sir John. F. W. Herschel, 14 March 1839.
O.K., Leica je po pol leta v žepu, zdaj pa me zanima kje bi lahko ubodel Voigtlanderja 35mm f/1.4 preko interneta, pa da bi bila trgovina iz EU, da je carina čim nižja?
Čeprav ko se hočem na prvem linku registrirat, Slovenije ni na seznamu držav? A je že kdo naročal?
Na drugem linku pa dotičnega objektiva nimajo na zalogi...
Če res mora bit ravno ta 35mm in mora biti nov, ga lahko naročiš iz US (na zalogi: http://cameraquest.com/inventor.htm), ampak pride s carino že več kot 600 EUR...
Jah, nov ni ravno pogoj, vendar tudi na e-bayu cene niso nizke. Je pa ta 35mm za M-mount še najboljši kompromis: primerljiv objektiv z napisom Leica je težak 5000 dolarjev :/
Jim bom poslal mail.
No, ja... "Primerljiv" 35/1.4 z Leica napisom je pre-asph summilux, ki pa vseeno ni $5000. Če mora bit f1.4, potem pač mora bit f1.4. Drugače je pa še kar nekaj 35mm alternativ. Jaz imam Noktona 40/1.4 (podoben 35/1.4) in njegova največja prednost je hkrati tudi njegova največja slabost. Je prekleto majhen. Meni je tab na fokusirnem obroču precej bolj štorast kot pa malo večji objektiv, ki ima dovolj velik fokusirni obroč, da ne potrebuje tab-a. Osebno sem opazil, da mi je ergonomija vsaj tako pomembna kot optična kvaliteta.
Btw, 35mm framelines na M6 je bolj 40mm kot 35mm.
Na eBay-u pa boš rabljen M objektiv s popularno goriščnico težko dobil za 50% cene novega. Bi rekel, da se ponudba začne tam pri 70% novega. Novih Noktonov (35 in 40) je pa na eBayu polno...