Brez stabilizacije zato, ker je najnovejša 70-200 s stabilizacijo kar nekaj prek tvojega proračuna.
Sigm 70-200 brez stabilizacije pa je evolucijsko kar nekaj - zato sem ti rekel, da pazi, da boš gledal zadnji model brez stabilizacije. Moraš bit malo pozoren - na bolhi se najdejo tudi osebe, ki starejše modele ponujajo po 500Eur. Če nisi pozoren, hitro preplačaš.
D90 in D300. Me zanima, kako si prišel do sklepa, da je D90 boljša izbira. ČE slikaš šport v dvorani, je D300 prava stvar. Če bi delal npr makro na stojalu - je pa res lih vseen oz je D90 res morda še bolj primeren zaradi bolj prijaznega Lv.
Razlike za fotografiranje akcije?
Pri dvoranskem športu postaneš nekako kar obsojen na RAW - D90 ima ku..c od pomnilnika - in potem melje in melje in melje, ti pa zamudiš naslednjo akcijo. AF of D300(s) je vidno boljši od D90. D90 ima križno samo centralno točko - no saj pri D300(s) so tudi malo napihovali - res jih je 15, ampak ostalih 14 so najbližje "sosede" okrog centralne - to govorim v primerjavi z npr D2h/x - ko je vseh AF točk 11, od tega 9 križnih - in so bolj uporabno razpacelirane po polju. No, kakorkoli - AF od D300(s) dela opazno bolje in hitreje. In tu ni dileme.
Motorček v bodyju je močnejši in s tem bolj suvereno žene klasične AF objektive brez motorčka.
Pa pustiva klasiko čisto ob strani - se pravi dostop do komand, kjer D90 spet ni v prednosti.
Jaz fotkam 99% časa v RAW + jpg (da lažje potem naredim izbor, katere RAW bom uvozil v LR) - in opažam, da je zapis para na CF karticah dokaj zanesljiv, pri SD pa večkrat manjka eden iz para - D300(s) ima (tudi) CFko, D90 pač ne.
Če potegnem črto in vidim, da se rabljeni D300 dobijo očitno za okrog 600Eur - verjemi, da je to nakup 1A. D90 je zelo simpatičen aparat in z njim se dela odlične fotografije. Ampak na področju fotografiranja (dvoranskega) športa pa res močno poklekne pred večjim bratom.
Aja - oba aparata imam in redno uporabljam. Tako, da nisem govoril na pamet.