0   

uroš gelt @gelturos 23. Dec 2011, 23:16

Pozdravljeni! imam nikon d3000 ter objektiv nikkor 18-55 mm DX in sem pred nekaj časa opazil da mi objektiv med spreminjanjem goriščne razdalje rahlo zatika, oziroma nekako ne gre z lahkoto vrteti kot na začetku. Po mi+ojen mnenju je prišel prah oz. pesek v notranjost. Pa me zanima kako bi to očistil oz. popravil sam, ali pa bi se mi bolj splačalo nesti objektiv na servis. Hvala že v napraj smile

lp.
 0   

Peter @saintek 23. Dec 2011, 23:54

Rablejne dobro ohranjene 18-55 se dobijo za okoli 50€ zato razmisli o tem preden neseš na servis. smile
 0   

Urska @HobytKa 16. Jan 2012, 14:59

Pozdravljeni.....

potrebujem pomoč. Imam Nikon D3000 z objektivom kateri je vpisan v naslov teme. Pred 14 dnevi mi je Celoten aparat padel iz rok iz višine enega(1) metra. Padel mi je na tapison ter ni zunanjih prask in ne odrgnin. Problem pa je nastal, ko sem fotoaparat vklopila, na zaslonu desno zgoraj mi je v prvi vrstici začel utripat stavek "Lens not attached" ter posledično zaradi tega tudi ne fotografira. Vse drugo deluje normalno. Menim, da gre za kakšen konektor kateri se je zrahljal oz. "nevemkaj"....ali je možno da mi to fant pregleda ali naj nesem na kakšen servis? Za popravilo ne mislim odšteti nevem koliko denarja. In če ni smiselno popravljati (kot vidim iz zgornjega odgovora) kakšen objektiv mi svetujete? Cena tam nekako povprečna; rada fotografiram vendar le za hobi (narava, živali, zabave....)

Hvala za odgovor že vnaprej...
LP
 0   

PrimozS @PrimozS 16. Jan 2012, 15:01

Najprej zelo neumno vprašanje - pa si probala snet in nazaj nataknit objektiv?
 0   

ant-dj @ant-dj 16. Jan 2012, 15:11

Pojdi do kakšne trgovine s foto opremo in jih prosi naj ti dajo kakšen drug objektiv za probo. Sicer pa predlagam nakup tamrona 17-50 2,8 za 300€, če je pa to preveč pa nikon 18-105, ki se na bolhi dobi za okoli 150€.
 0   

Luka Trošt @luxxx7 16. Jan 2012, 16:36

Prvo preveri kot ti je predlagal Primož, če je objetiv pravilno nameščen na tvoje ohišje. Kot drugo pa možno, da se ti je zlomil/odkrušil navoj pri objektivu, ker je plastičen in nima objektiv povezave z ohišjem, ker se pini ''ne dotikajo''.

Lp Luka

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati