0   

Boštjan Selinšek @NwA 28. Jan 2012, 16:10

Oče si je zamislo da si kupi novi fotoaparat z tehnologijo menjave objektivov. Brez pravega znanja sem se loto iskanja najprimernejšega in trenutno izbiram med temi:

Olympus PEN E-P3
Olympus PEN E-PL3
Nikon 1 v1
Sony NEX-5N

Ima kdo kakšne izkušnje oz. primerjavo iz prve roke. Kake so bistvene razlike in prednosti.

hvala smile
 0   

Jernej @wolf82 28. Jan 2012, 18:16

Mogoče bi bilo dobro napisati tudi budget, pa to, ali se kupuje le z osnovnim kit objetivom, ali še s kakim fiksnim oz dvojni kit.
Pri nekaterih je bliskavica dodatna oprema.
Si ga vprašal ali morebiti potrebuje optično iskalo, ali mu zadostuje le zaslonček?
Poguglaj za kak primerjalni test.
Novo, rabljeno.
Dostop in uporaba manualnih nastavitev (zahtevnost uporabnika)?
LP
 0   

abo01 @abo01 28. Jan 2012, 18:30

Sej b ti čouk odgovoru, pa k ne vem, kaku nej napišm, dauš razumu.
 0   

mzajcek @mzajcek 28. Jan 2012, 20:12

Moj glas gre za Sony NEX-5N, na dolgo in široko ga opisovat nima smisla, ker imaš na spletu ogromno vsega in nimaš kaj zgrešit.
 0   

Veteran @fotoveteran 29. Jan 2012, 13:32

Oly ali NEX, odpade pa Nikon 1 saj je kvaliteta reprodukcije slike in možne nastavitve pri njem bolj v rangu kompaktov....sicer pa je o tem že precej napisano na spletu biggrin
 0   

Boštjan Selinšek @NwA 29. Jan 2012, 17:18

ja, vem da je dosti na internetu samo se zgubim v poplavi modelov in člankov zato sprašujem če ma kdo kako konkretno pozitivno/negativno mnenje o kerem modelu smile

hvala za odgovore smile

abo01 žal ne razumem kaj si želel povedat
 0   

Jernej @wolf82 29. Jan 2012, 18:45

Dobro preberi svoj prvi post, pa boš @abo01 čisto dobro razume cool .
Nisi odgovoril na nobeno od mojih vprašanj. Edino kar vemo je, da bi imel oče fotoaparat z izmenljivimi objektivi. To je tudi nikon D3100/5100, Canon 550/500/1100D.
Kot kaže, si se skoncentriral na brezzrcalne. Razloga nisi omenil. Kaj oče pričakuje/zahteva od aparata tudi ne, budgeta prav tako ne. Kako znanje fotografiranja ima oče in kaj uporablja zdaj tudi ne.
Lp
P.S.: Če napišem še enkaj v @abo01 stilu bigrazz :
Moj izbor bi bil tukaj nikon D90 + 18-105 VR. Izmenjive objektive ima.... thumbsup
P.S.2:
Sem še pogooglal nmesto tebe:
http://www.delo.si/druzba/infoteh/preizkus-brezzrcalnih-fotoaparatov.html
 0   

abo01 @abo01 29. Jan 2012, 19:41

No saj približno pa znaš slovensko, drugače bi se vprašal, kaj počnete 9 let v osnovni šoli. Raje povej, kakšne objektive bi imel poleg, bo izbira lažja.
 0   

Boštjan Selinšek @NwA 29. Jan 2012, 21:26

no sem mislo da se razume keri sistem sem mislo ko sem navedo primere ker žal do zdaj nisem vedo kak se ta sistem sploh imenuje. Cenovni rang pa je tudi znotraj teh modelov. smile
Namenjen je domači uporabi in kakšnim potovanjam, pač želja kvalitetnih fotografij brez teške DSLR opreme.

Zaenkrat zgleda da bo nabavil pen e-p3 z obema kit objektivoma 14-42mm in 40-150mm. Malo me skrbi ta touch screen kolko je to sploh uporabno
 0   

Jernej @wolf82 29. Jan 2012, 21:45

abo01 je napisal/a:
No saj približno pa znaš slovensko

Ne hvali dneva pred večerom...
 0   

David @Lebi 30. Jan 2012, 21:33

Nex 5 N z 18-55 OSS lensom....nimas kej falit...ce pa foter slika v slabi svetlobi pa se 24 1.8 Carl Zeiss zraven...če je dost špage smile
'The world is so beautiful, so colourful'

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati