0   

RED_line @RED_line 16. Mar 2012, 19:30

Pozdravljeni

Sem velik navdušenec nad slikami in fotografiranjem. Imam pa zaplet, ker kupujem fotoaparat za prosti čas, pa me zanima če sem na pravi poti.

Torej, ugotovil sem da dslr fotoaparati odpadejo zaradi cene, velikosti in omejenosti uporabe. Gledal sem tudi fotkiče 4/3 recimo sony nex5, pa prišel do istega zaključka kot pri dslr fotkiču. Zato sem začel gledati nekaj kar bi bilo relativno kompaktno in kvalitetno. Nekakor sem pridrsal do Nikona S9200 in to je vse. Ne vem kateri mu je konkurenca, ali je dober in predvsem ali je vreden svojega denarja. Videl sem da starejši model S9100 je dobil boljšo oceno od tega in me spravil v dvom. Katerega bi mi vi predlagali?

Lep pozdrav
 0   

abo01 @abo01 16. Mar 2012, 19:59

Canon S100.
 0   

RED_line @RED_line 16. Mar 2012, 20:38

zakaj bi bil boljši? vidim da je za dobrih 100€ dražji. je res vreden teh 100€ več?
Bump, bump, bump,... Jaz sem žogca smile
 0   

Ziga @nocturnis 16. Mar 2012, 23:40

Je vreden stotaka več. Imam pa jaz S95 na voljo, če bi rad prihranil. Jaz mu pravim RAW za v žep. Vidim pa, da močno gledaš na ceno, torej si sumljiv. smile
 0   

RED_line @RED_line 19. Mar 2012, 08:27

Ne gledema toliko na ceno. Gledam na to da je vreden svojega denarja, če je canon 1% boljši kot canon se mi zdi nesmiselno dat 100€ več. mislim da je nikon boljši kot s95
 0   

Aleš @lial 19. Mar 2012, 08:46

RED_line je napisal/a:
mislim da je nikon boljši kot s95

Če ti tako misliš, potem verjetno menja drugih niti niso pomembna.

Uporabljam S90 že nekaj tednov, kakor 'fotkič za v žep', kadar ne tovorim DSLR-ja in sem navdušen nad vsem - kvaliteto slike, uporabnostjo in hitrostjo. Pa imam v omari še pol ducata kompaktov vseh velikosti.
 0   

abo01 @abo01 19. Mar 2012, 09:55

Rdeča črtica, če vse veš, zakaj potem sprašuješ?
 0   

RED_line @RED_line 19. Mar 2012, 10:27

sej pravim da mislim in ne vem smile vseeno hvala za predlog.
 0   

steppenwolf @steppenwolf 19. Mar 2012, 14:37

jaz sem zelo zadovoljen z Olympus XZ-1. Ampak je malček večji od Canona.
 0   

Jernej @wolf82 19. Mar 2012, 19:53

Canon SX 220 HS? Nima raw, ima pa PSAM programe, zelo dober zoom in malo šuma pri povišanem ISU. Stane pa cca 200 evrov.
LP
 0   

andyz @andyz 19. Mar 2012, 22:03

Canonova G serija je vedno veljala za boljši razred med kompakti, če gre za kakovost posnetka. Je pa to seveda dražja varienta.
Ne vemo pa, kaj boš fotkal. Vse povprek ali kaj posebej?
 0   

Zdenko @Zlodej 20. Mar 2012, 11:19

Karkoli kar stane vsaj 200€ pa ti je všeč in ima to kar želiš. Je že težko najti slabega kompakta dandanes. smile
LP
Zlodej

[url=http://zdenkof.blogspot.com/]UJETI TRENUTKI[/url]
 0   

RED_line @RED_line 21. Mar 2012, 18:19

slikal bom stavbe, pokrajno in sončne zahode. tudi kakšne zadeve v gibanju bodo na seznamu. odločil sem se da max 350€.
 0   

Anja88 @Anja88 21. Mar 2012, 21:00

Mi imamo doma G5 takrat, je bil najnovejši model in še zdaj deluje BP in daje solidne rezultate za "družinsko" fotkanje. Ne rabiš komplicirat pri takemu denarju in zahtevah. grin nekaj okoli 20-300eur in bo OK.
 0   

RED_line @RED_line 27. Mar 2012, 22:05

odločil sem se za S6300. majhen, relativno dober in kar poceni glede na to kar ponuja.
 0   

Matej 'Marincy' Marinšek @MatejMarincyMarinsek 10. Apr 2012, 14:32

Pozdravljeni!

Najprej se avtorju opravičujem, ker sem si sposodil njegovo temo (upam, da te ne moti).

Odločam se za nakup malce zmogljivejšega digitalnega fotoaparata, ki je nekje med navadnim kompaktom in D-SLRjem.
Namreč prvi mi ponujajo predvsem premalo svobode, drugi so pa predragi, zato sem se odločil, da iščem nek kompromis.
Od fotoaparata pričakujem enostavno upravljanje (pač nisem totalen laik ampak strokovnjak pa tudi ne), dobre fotografije, dober samodejni način slikanja - omogočati pa mora tudi ročne nastavitve zaslonke, osvetlitve itd., velika želja je tudi HDR slikanje, da mi ni potrebno potem v PS slik sestavljat (niti nimam časa niti znanja).

Po domače povedano ... fotoaparat s katerim tudi amater lahko slika kot profi =P

Budget 250€ (lahko tudi manj) več raje ne ... :/

Za zdaj sem si ogledal tegale ... Olympus SP-720UZ.

Vsa mnenja, nasveti in predlogi so dobrodošla grin

LP
Matej
 0   

klemen @soled 11. Apr 2012, 08:43

sem imel olya in hitro prestopil v aps-c....jaz bi ti priporočil Fujifilm HS 20 EXR ali pa rabljeno hs10(vsaj)...ponudil ti bo isto, za veliko večjo kvaliteto..
kompakti imajo dosti premajhna tipala...
če pa res nimaš pojma od fotografije in bi rad slikal kot profi, ti priporočam nikona d3 ali d3x....to je edini fotoaparat,ki sem ga videl, da je na auto nastavitve dal slike, da jih vikaš...edino na kompozicijo moraš pazit..
ti povem še po domače..od olya je vsaka 20 slika za silo, dobra pa nobena, od apsc..vsaka druga dobra...od ff pa skoraj vsaka....
seveda to velja za fotke brez predpriprav..iz roke, na hitro...če boš dal olya na stojalo opoldne ob najmočnejši svetlobi, bo le redkokdo uganil z čim si slikal...
 0   

Matej 'Marincy' Marinšek @MatejMarincyMarinsek 11. Apr 2012, 14:38

@Soled
Hvala za odgovor in predloge smile
Nikon d3 definitivno odpade, mogoče edino še Fuji.
Mogoče še vaše mnenje na Nikon L810 in Nikon L510, ki je sicer dražji ... ampak a je res tolko boljši, da se ga splača vzet?

Aja ... za fotoaparat (kateri koli že bo) pa itak pride tudi stojalo grin

LP
Matej
 0   

Aleš @lial 11. Apr 2012, 18:28

soled je napisal/a:
... če pa res nimaš pojma od fotografije in bi rad slikal kot profi, ti priporočam nikona d3 ali d3x....to je edini fotoaparat,ki sem ga videl, da je na auto nastavitve dal slike, da jih vikaš...edino na kompozicijo moraš pazit...

Ali je to kakšen hec? bigeek bigeek

Naslov teme je ' kateri mali digi', potem pa predlog za aparate cenovnega razreda za vrednost najmanj 40 teh malih 'digijev'

Aja, pa D3x res dela kar sam fantastične slike, fotograf je samo za 'šerpo' grin
 0   

Matej 'Marincy' Marinšek @MatejMarincyMarinsek 11. Apr 2012, 18:58

Hja no ... hec ali ne ... nima veze grin

Kaj pa kak [url=http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?N=0&InitialSearch=yes&Q=&O=&Ntt=Fujifilm+FinePix+HS20&A=endecaSearch
]Fujifilm FinePix HS20EXR[/url] ?

Sej vem, da je izbira velika in da predlagam velik fotoaparatov ... ampak nočem naredit napake in se brezglavo zaletet v nakup ...

LP
Matej

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati