0   

Matic Zalaznik @LazyBones 28. Maj 2012, 12:09

Zdravo!

Zadolžitev sem dobil, da "uvekovečim" zaključek šolanja- Mature.
Zdaj pa me zanima kaj bi bilo pametno izbrati za shraniti slike oz. narediti album ali foto knjigo in pa koliko strani rabim uzeti knjigo če bi bile slike normalne velikosti. Slik imam približno 42 in me zanima v praksi kaj bi bilo pravilno izbrati za ta dogodek.
Računam da bi prišlo okoli 30€ na vsakega s knjigo(albumom) z že vštetimi fotkami.
Tako, da prosim za vaše predloge in mnenja.

hvala lepa!
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 29. Maj 2012, 12:20

Na pravo foto knjigo s "foto kvaliteto" pozabi za tak dnar. Kar sem videl na lastne oči za male denarje in solidne kvalitete je bila Blurb fotoknjiga. Je pa iz tujine, ampak sej ni to neka ovira.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Maj 2012, 12:41

kaj pa ta na digifot ko je 21x21 s trdimi platnicami pa je dost solidna cena mislim da 27€ vse skupaj s slikami in vse... ali mogoce imas link od te blurb fotoknjige?
 1   

Kr-Neki @Kr-Neki 29. Maj 2012, 13:27

http://www.blurb.com/

Pa še en opis z slo bloga:

http://www.matjazcorel.com/?p=3954

Imajo tudi plugin za InDesign, če se spoznaš na to...
Zahvala: LazyBones
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Maj 2012, 14:16

Super hvala sem pregledal in že naložil program za izdelavo te knjige, pogledal se pa tudi tvojo obrazložitev in je kar koristno, hvala smile
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 29. Maj 2012, 14:20

Tisti blog ni moj, sem pa videl knjigo v živo in je za mali dnar ok. Se pa drugače ne spoznam na te zadeve, tako da če te kaj več zanima, vprašaj pod komentarji na blogu.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Maj 2012, 14:29

aha ok...hvala za pomoc glede tega! bom pa naprej vprasal ce bom se kaj rabil...lp!
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 29. Maj 2012, 19:35

glede na to da bo verjetno večja naklada se definitivno splača naredit fotoknjigo, saj se ti bo zmešalo od limanja toliko istih albumov:)

lahko probaš tudi Foto Tabor - prava foto knjiga. Za to ceno boš prišel skozi, knjiga je pa na trdih straneh kot kaka otroška slikanica.

na fotopapirju imaš poceni tudi v http://www.hoferfoto.si/prava-fotoknjiga/
opcija je tudi xxlfoto.si, njihova cewe fotoknjiga na pravem fotopapirju

Če se odločiš za tiskano knjigo, je verjetno Blurb ena boljših opcij, kakih cenenih tiskov za ta denar raje ne preizkušaj.
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 29. Maj 2012, 19:40

Foto tabor bi se jaz izogibal na daleč. Sicer nimam izkušenj s foto knjigo, z ostalim pa precej in so poden.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Maj 2012, 20:13

super hvala za mnenje..Jotz imaš kaj izkušenj glede foto knjig iz hofra ? kakšna je kaj kvaliteta vsega skupi ? =)
priporočali so mi tudi -> digifot.com

tako da če ima kdo kaj izkušenj glede tega... kar na plano z njimi smile
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 29. Maj 2012, 22:02

Aja pa še to... kaj mislite glede http://www.hoferfoto.si/service/
hoferja smile zelo poceni zadeve in foto knjige pa to... kdo ve kakšna je kvaliteta vsega skup iz hoferja?
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 30. Maj 2012, 09:19

v hoferju še nisem probal, ampak sem videl eno knjigo v izložbi, zgleda čist ista kot sem jo enkrat videl pri eni drugi firmi v nemčiji, se ne spomnem kateri, kvaliteta fotografij je bila pa zelo v redu... mislim da zdaj vsi večji delajo to na istih mašinah, ki skoraj čist avtomatizirano naredijo knjigo.

glede tabora sem tudi jaz imel nekaj težav, predvsem zaradi njihovega obupnega softwera, ampak smo potem rešili.

vsekakor ti priporočam, da probaš naredit eno knjigo za test v najmanjšem formatu, da se prepričaš če je vse ok, preden naročiš cel paket knjig.

digifot ima pa knjige natisnjene po tiskarskem postopku, kar je podobno kot Blurb. glede kvalitete bodo pa drugi povedal, jaz sem sicer sprobal le digifotovo "pro" fotoknjigo in me za ta denar ni prepričala. verjetno je sicer med boljšimi tiskani knjigami sploh pri nas, ampak osebno se bolj pristaš fotopapirja.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 30. Maj 2012, 09:44

no super ja sem slisal da digifot ma kar dobro kvaliteto in pa tudi blurb sceno hvalijo... tako da se odlocam med hoferjevo knjigo in pa digifot knjigo... po vsej vrjetnosti bom probal pri hoferju s testno knjigo in rezultate delil tukaj. hvala vsem za sodelovanje!
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 30. Maj 2012, 09:52

predvsem hvala tebi, če boš delil z nami kako je uspelo:)
povratna informacija je vedno dobrodošla
srečno!
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 6. Jun 2012, 15:16

No tako... prejel preizkusno knjigo od Hoferja... moram rečt da sem kar zadovoljen glede na to da pride 20€ s potnimi stroški... in sicer takole je:
-20x28 knjiga s trdimi platnicami
-in pa 26 strani (42) slik

moram rečt, da za ta denar sem presenečen nad izdelavo za moje pojme je super, kasneje mogoče še posnamem kratek filmček za boljšo predstavo!

lp vsem skupaj in hvala za komentarje in nasvete!
 0   

Jernej @dualband 18. Avg 2013, 09:03

Sam sem pri Hoferju izdelal "pravo" fotoknjigo 20x20 in je način vezave kot je vidno na sliki v prilogi. Print 40x20 in prepognjeni listi, ter lepljeno skupaj. Pozitivno pri tem je, da na sredini ni izgube v sliki in da so strani dokaj trde, ker je dvojna debelina.
Ima kdo sliko, kako je vezana knjiga 28x20, ker v programu je vidno kot, da je drugačen način vezave.
LP
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 18. Avg 2013, 10:28

ja, glede na ceno se ta hoferjeva prava fotoknjiga kar splača, ker je vsaj meni fotopapir boljši kot vsak digitalni tisk.
so pa vse dimenzije te vrste knjige enako vezane, mogoče samo zgleda na kaki sliki drugače.
 0   

porkoja @porkoja 18. Avg 2013, 15:50

Drugače je to CeWe foto knjiga na foto papirju, tako, da zagotovo več podatkov o sami izdelavi, dobiš na strani CeWe. Jaz sem večkrat naročil tisto XL foto knjigo na foto papirju (mislim, da so dimenzije 30x28 cm nekaj takega?), in je vedno takšna vezava, listi pa enako debeli ter prevlečeni s tanko plastjo sijaj folije (lustre).
Sem zanalašč testiral kaj se zgodi, če postavim na sredino vezave več obrazov. Presenetljivo, ni bilo niti najmanjšega popačenja.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 18. Avg 2013, 19:02

Zdravo!

pred dobrim tednom sem tam delal pravo poročno foto knjigo in to ni bila taka, ki je prikazano na sliki ampak se je vse lepo držalo skupaj in ni bilo "lufta" vmes med platnicami in stranmi...in res prekrasna je bila kvalitetno izdelana... dimenzije so bile 28x20.
Škoda, ker ne morem fotografirati za boljšo predstavo namreč je že pri naročniku... lahko rečem le, da sem bil izredno zadovoljen naročniki pa tudi!

lp , Matic

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati