0   

Aljaž Kokol @AljazKokol 7. Jun 2012, 15:20

http://foto-klik.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=88&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=sl

torej kaj menite o objektivu, slikal bi pa predvsem živali
ali pa predlagate kaj drugega za sony a450
 1   

Nik @Lightster 7. Jun 2012, 16:06

f/8,0-16,0... Rajši parkrat prej dobro premisli grin
Zahvala: AljazKokol
 0   

P44F @P44F 7. Jun 2012, 17:40

neuporabno.
 0   

Anej @Lesnik 7. Jun 2012, 18:32

...za orehe lušit... pa še to ne laugh
 3   

komar89 @komar89 7. Jun 2012, 19:39

Za slikanje direkt v sonce kjer bodo dovolj kratki časi...pa za samoobrambo laugh
šank, drš me, jst te bom spustu...
 1   

Andraž Martinšek @AndrazMartinsek 7. Jun 2012, 19:47

Pomojem raje malo našparaj vsaj za sigmo 150-500 smile
 0   

Luka Trošt @luxxx7 8. Jun 2012, 16:28

S tem teleobjektivom lahko postaneš samo hobi paparazz biggrin
 0   

Dule @DuleB 8. Jun 2012, 17:30

Tega objektiva še nisem imel v rokah, kaj šele da bi ga preizkusil. Ge je kdo med vami tu zgoraj? Po vaših več kot skromnih postih sodeč najverjetneje nihče, ampak pišete kar tako, napamet.
Dušan Brezovnik
 1   

Žiga @zcetrt 8. Jun 2012, 17:37

Večina kit zumov ima F/5,6 na 135, eni celo na 105, tretji pa pri 55 mm. To je le en EV več kot F/8, kar ima ta objektiv pri 650 mm. Če gledamo razvoj aparatov, lahko dandanes mirno povišamo ISO za 2 EV više ob primerljivi kakovosti zajema fotografije kot pred 4 leti.

Če tako razmišljamo, menim, da ni kar vse vprek za v koš ali baseball tale objektiv. Sploh glede na ceno. Tako da se strinjam z DuletomB in nekom, ki je v drugi temi povedal, da je enostavno dajati nasvete o nakupu dragih objektivov.

Predlagam ti, da ga greš preizkusiti in potem poveš, kako izgleda. V trgovini pravijo, da so kar prijazni grin Zagotovo pa ni primerljiv s trikrat dražjimi tele objektivi in boš vendarle vedno primoran v sklepanje nekaj kompromisov in obsojen na stojalo.
4.
 1   

Aleš @lial 8. Jun 2012, 17:48

Tega samyanga sem si ogledal že kmalu po prihodu v Slovenijo, torej pred dvema letoma.
Nekaj mesecev kasneje sem ga imel priložnost tudi preskusiti.

Večino tega, kar je zapisano zgoraj drži tudi po mojih ugotovitvah:
- če nisi natančen, oziroma te neostrina posnetkov ne moti, potem bo morda šlo.
- ostrenje je ročno, kar pomeni nujno nekaj spretnosti pri zajemu
- ker je fiksna zaslonka 8 pri 650mm, je fotografiranje v slabših svetlobnih pogojih precej oteženo, časi potrebni za uspešnost posnetka pa težko dosegljivi.
- 1300 mm se dobi z dodanim podaljškom, kar pomeni, da se tudi zaslonka spremeni na 16.
- poskusil sem narediti primerjavo z objektivom 75-300 + 2xTC, kar je blizu goriščnice tega samyanga, pa je bil posnetek kljub slabši kvaliteti TC-ja nekoliko boljši.
- prav tako sem naredil preskus povečevanja (izreza) v ekvivalentu teh milimetrov na posnetku narejenem s cenenim 75-300 objektivom - rezultat enak prejšnjemu grin

Seveda pa je privlačnost - cena.
In seveda - naenkrat imaš belega pa še 'najdaljšega', kar pa morda naredi močan vtis, če že fotk ne.
 0   

Veteran @fotoveteran 8. Jun 2012, 19:46

Lesnik je napisal/a:
...za orehe lušit... pa še to ne laugh

Točno tako, ta objektiv lahko imaš na stativu, vendar zaradi kvalitete optike neuporaben. Bolši rezultat dosežeš če slikaš z najcenejšim 70-300mm (Nikon, Cano, Sigma, Tamron) in kropaš...
grin
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Jun 2012, 12:45

menim, da je ta objektiv navadn jajc.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Blaž Mastnak @BlazMastnak 23. Jul 2012, 08:27

Pozdravljen,

Bom pa še jaz pristavil svoj "pisker" in povedal svoje mneje,ker nekaj postov mojih predhodnikov me je nasmejalo,kakšni odgovori.
Oglavnem napisal si,da bi rad fotografiral predvsem živali s 650mm-1300mm f/8-16 in že v začetku ti povem,da NE.
Zakaj? Predvsem zato,ker je to tako mala zaslonka,da boš potreboval resnično odlične pogoje,da boš sploh svetlobno uspel dobiti žival na 650mm,1300mm je itak samo za okras,da v gozdu ne govorimo tam neboš mogo fotografirat,ker nebo dovolj svetlobe,prištej še aberacijo nikjer nisem zasledil,če ima objektiv IS in potem smo tam,ko boš mogo met precej kratke osvetlitve 1/320s.
Sam sem se že večkrat "poigral" z Nikkor 300mm f/2.8 in zadeva je presentljiva s TC pa je še boljši je pa tudi cena več kot "taprava".

Z moje strani presodi pa sam. smile
 0   

Aleš @lial 23. Jul 2012, 09:17

BlazMastnak je napisal/a:
Bom pa še jaz pristavil svoj "pisker" in povedal svoje mneje,ker nekaj postov mojih predhodnikov me je nasmejalo,kakšni odgovori....
... nikjer nisem zasledil,če ima objektiv IS in potem smo tam,ko boš mogo met precej kratke osvetlitve 1/320s.
...Sam sem se že večkrat "poigral" z Nikkor 300mm f/2.8 in zadeva je presentljiva s TC pa je še boljši je pa tudi cena več kot "taprava". ...

Če zanemarimo dejstvo, da se je Aljaz v mesecu in pol od postavljenega vprašanja verjetno že odločil, si v kar nekaj stavkih ti uspel za kratek čas nasmejati tudi mene.
Da bi imel objektiv za 250€ in pri 650mm goriščnice IS, je bil prvi razlog za mojo dobro voljo.
To, da je objektiv popolnoma ročen, te kaže ni zmotilo.
Ko pa si postavil ta objektiv ob bok 20 krat dražjega Nikkorja, se pa smeh kar hitro neha.

Včasih je dobro premisliti, preden se kaj zapiše.
Ali pa smeje že napisanemu.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati