0   

iztok @izo 12. Jul 2012, 17:31

sem sicer ne hitro prebral debato, pa me vseeno zanima, recimo od tistih, ki ste že dali čez nekaj ponudnikov izdelave fotoknjige pri nas:
tudi mene zanima, kje nardit fotoknjigo, da bo neka dostojna kvaliteta (tako platnic, papirja in fotografije-krepka barve ipd, čeprav vem, da pri digitalu ne moreš pričakovat čudežev) in da naredijo v nekem normalnem časovnem okvirju z dostavo?. a je pri npr. čebronu ok?
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 12. Jul 2012, 17:43

zelo ok, nisem naročal zato nemorem komentirad odzivnega časa, ampak šel sem v tržič pogledat izdelek in je res vrhunski. moti me samo ozka izbira opcij.
 0   

iztok @izo 12. Jul 2012, 21:05

no, fino, hvala. (upam, da ne delaš pri njih, hehe). bo treba za nek okrogel rd nekaj skupaj spravit, zato sprašujem. upam, da program omogoče dovolj svobode pri oblikovanju, v bistvu je tudi to zeme pomemben faktor. tiste privzete (ponavadi kičaste) grafike mi ne dišijo preveč..
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 12. Jul 2012, 21:21

nisem njihov, jaz delam svoje knjige, če te zanima poglej moj profil. te knjige so bolj za poroke, čebronova zna biti primerna za kak jubilej, drugače pa za manj svečane knjige lahko uporabiš tudi kaj drugega, verjetno so v tej temi že kaj drugi predlagali.

software od čebrona ti pa ne bo všeč, obup:P
vgrajena ozadja so takoalitako za kozlat kičasta pri vseh, ampak ta ePhotoLab ma bolj smotane template razporeditve fotk. če ne kompliciraš in uporabiš default razporedtive, potem še kar gre. če pa hočeš fotke razporedit po svoje, moraš praktično vtipkavat dimenzije in koordinate fotk v pixlih, sicer ne bodo poravnane v isti vrsti...
 0   

iztok @izo 12. Jul 2012, 21:32

ja, nč. bom naložil od njih pa šmogoče še od koga, potem pa videl, kje bo šlo lažje. sicer sem že nekaj časa naložil od fotobuch-e program gor, pa je bil precej dobr za oblikovat, če se prav spomnem. vendar potem nisem ničesar naročil prek njih, nekako vedno odlašam, zdej pa bo treba, ne gre drugače (sem bil določen, hehe).
 0   

georg4 @georg4 13. Jul 2012, 09:11

Jest sem jo naredil v tiskarni Medium, večja izbira formatov, precej cenejše, kvaliteta pa tut ok...zadovojen
lp
 0   

Luka Rener @djbeat 14. Jul 2012, 23:05

Izo, ce bos imel kaksno vprasanje ali bos ce bos potreboval pomoc, poklici, pa ti bomo pomagali. Je pa program res malo bolj storasto narejen, kar se poligonov tice.. Ampak to zal ni nasa stvar, ampak stvar programerja smile
@DrJotz: ozadja so kicasta, ampak zal doloceni to zelijo in je bilo treba tudi to dodati.. Crna, bela in krem se vedno rulajo smile
 0   

Saša Manojlovič @DrJotz 15. Jul 2012, 01:19

ja, brez zamere, vem da čebron nima nič s tem, software dela iNeta d.o.o. in z njmi na splošno nisem najbolj zadovoljen. poleg tega da je software štorast imajo tudi zelo slaba in nepopolna uporabniška navodila in nasploh njihova spletna stran deluje neažurno. Če bi lahko predlagali razvijalcem softwera naj vgradijo možnost shranjevanja lastnih predlog, na primer da si razporediš na eno stran 4 kvadratne fotografije in si ta layout shraniš, bi bilo pa super.. to je vse kar rabiš.
glede ozadij pa vem kako je, saj zato imajo vsi ponudniki fotoknjig na izbiro več različnih bolj ali manj kičastih ozadij, seveda pa so na voljo tudi najbolj uporabna enobarvna, črna in bela.
 0   

Luka Rener @djbeat 15. Jul 2012, 09:07

Bom predlagal to.. Ceprav je to bolj kot ne znanstvena fantastika.
 0   

PeterX @PeterX 3. Avg 2012, 12:01

ja pa ja... to vsi sami sebe hvalijo. realnost je pa bistveno drugačna. v sloveniji sta dva ali trije ponudniki foto knjig, ki res obvladajo in imajo tud stroje, ki so temu namenjeni. ostali tiskajo na poceni digitalnih strojih, ki niso bistveno boljši od laserskega tiskalnika. malo poglejte po strahen proizvajalcev kdo ima prave stroje in kdo ne.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 3. Avg 2012, 17:35

foto hofer in foto eleclerc delata na blurb kvaliteti...sam sem tiskal pri hoferju in sem bil s foto knjigo zelo zadovoljen+ cena je ugodna!

Tako, da vredno si je malo bolj pogledati to kajti kvaliteta je nemška in je zelo vredu.
 0   

philip @philip 31. Avg 2012, 08:47

Ali mogoče kdo ve kje bi lahko v Sloveniji potiskal dežnik (1 kos) sem slišal da je nek nov ponudnik teh storitev ampak ga še nisem našel
 0   

porkoja @porkoja 31. Avg 2012, 17:39

A potisk dežnika sodi med resno debato o foto knjigah?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati