0   

Seko @Seko 17. Sep 2012, 15:27

Pozdravljeni,

Sem pred nakupom aparata in me zanima kaj priporočate. (predvidevam da je na forumu že nešteto takšnih tem, vendar imam nekaj konkretnih vprašanj) - more pa biti nov fotoaparat, ker gre za darilo, zato punudbe za rabljene žal odpadejo.

Nekako za začetnika se mi zdi najbolj ugoden kakšen KIT komplet, zato sem gledal v tej smeri in sicer se zdaj nekako odločam med tema dvema možnostma.

D5100 oz. D90
objektiv 18-105

Cena je nekje tu tu, d5100 je par deset evrov dražji...
Do sedaj najdeno in raziskano:
d5100 - HD video, boljši senzor, vrtljiv zaslon
d90 - boljša uporabniška izkušnja, vgrajen motorček za ostrenje

Ker je po mojem mnenju tukaj kar nekaj strokovnjakov vas sprašujem za mnenje. In ja vem da z nobenim nebom mimo vsekal, da sta oba dobra ampak najbolje je vprašat nekoga z izkušnjami.

Lepo pozdravljeni in najlepša hvala za odgovore v naprej
Nejc
 0   

porkoja @porkoja 17. Sep 2012, 16:30

Strokovnjak za Nikon sicer nisem. Fotografiral sem tako z d90, ki sem ga imel 3 dni na izposoji in sem nad njim zelo navdušen saj je odličen aparat. Dokler d5100 sem imel priližnost testirati le en večer. Oba sta po svoje odlična. d90 je sicer že starejši model, dokler d5100 vsebuje marsikatero novo dodelano tehnologijo.
Meni osebno tudi d90 v roki in že po samem zunanjem izgledu deluje precej bolj resen aparat, ki se po izgledu in funkcijskih tipkah nagiba k profesionalnim modelom, dokler d5100 je precej okrnjen po izgledu. Ali pa se nisem navadil na izgled novodobnih prihajajočih modelov. smile
Po funkcijah in prednostih/slabostih, katere nudita oba aparata pa se boš najboljše odločil sam.
Motorček za ostrenje oziroma pomanjkanje le-tega pri d5100 je res velik minus napram d90, a spet - odvisno kako na to uporabnik gleda. V kolikor je že tako ali tako pripravljen kupovati boljše in dražje objektive, tega pomanjkanja AF motorja ne bo opazil. In spet; kdor namerava z aparatom veliko snemati video, je d5100 sigurno pravi odgovor zanj.
Sam si med "tehtanjem" aparatov velikokrat pomagam s primerjalniki, eden odličnih je npr. Snapsort:
http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90
 0   

Aleš @lial 17. Sep 2012, 17:23

+1
 0   

Andraž Martinšek @AndrazMartinsek 17. Sep 2012, 20:11

5100 sigurno... Razn ce imas lece brez motorckov... ISO bos se kako preklinjal na D90 smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati